Transfery

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Kali
WSR Guru
WSR Guru

Transfery

Post autor: Kali » 01 sie (wt) 2006, 07:41:27

Utworzyłem nowy topik bo czasami o nich chciałem pisać a w tematach jak Mistrzostwa czy Liga Mistrzów to nie za bardzo, piscie i wy jakies nowe sensacyjne wieści i co o nich sądzicie.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 01 sie (wt) 2006, 07:47:10

No to może zacznę pisałem już na forum jak to cieszę się z kupienia przez Królewskich Cannavaro, pomyślałem wkońcu kupili klasowego obrońce po tylu latach kiedy w myślach ich o to błagałem i nie tylko ja napewno. A tu usłyszałem najnowszą wieść mój ulubiony gracz Realu Roberto Carlos ma odejść do Fenerbahce, szczerze mówiąc załamałem się, kupili klasowego ale i klasowego tracą. Dzisiejszy dzień zaczął się szczęśliwie od wiadomości na Eurosporcie iż Roberto sie rozmyślił i chce dalej grać w Madrycie uff jeszcze jakiś zakup w pomocy porządny by zastąpić Zidana np. Pavel Nedved i będzie super w tym sezonie :D

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 01 sie (wt) 2006, 08:00:11

A teraz dla mnie zła wiadomość a zakupie dwóch graczy przez Katalończyków :x a mianowicie zakupili Thurama i Zambrotte uważam że te zakupy poważnie wzmocnią ich drużynę, czemu jeszcze tego drugiego Real nie wyskubał :evil: .

A Juventus postawił wysoka poprzeczkę za Ibrahimovica 40 milionów moim zdaniem zbyt wysoką i nie tylko moim gdyż kluby zainteresowane jego kupieniem Inter i Milan odrazu dały sobie spokój.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 sie (wt) 2006, 08:02:27

Jest Emerson. Na pewno to nie czlowiek do kreacji i nie pokroju Zidane'a ale przynajmniej wypelni luke po Makelele ktory juz pare sezonow temu odszedl z Krolewskich. W ataku jak zwykle klopoty bogactwa. Przyszedl przeciez jeszcze Van Nistelroy. Mysle ze w koncu pozbeda sie Ronaldo. Pewnie wezmie go Inter od kilku sezonow chcieli zeby do nich wrocil.

Roberto Carlos jest juz lekko stary ;) Moze to i dobrze zeby odszedl. Zreszta on bardziej na boisku robil za skrzydlowego/pomocnika niz bocznego obronce. A nie zapominajmy ze w Realu jest jeszcze Cicinho.

Poza tym przed tymi wiadomosciami o pozostaniu R. Carlosa mowilo sie ze do Realu ma tez przejsc Ashley Cole. Wenger wolal stracic kilka milionow funtow niz puscic go do Chelsea. Mozliwy tez jest podobno na tej samej linii transfer Reyesa ktory nie czuje sie zbyt dobrze w Londynie

Barca to zamiast kupowac np. Zambrotte moglaby kupic Buffona. Czasem jak widze ruchy tranferowe to az rece opadaja. Wszyscy widza te braki a zarzadzajacy klubem i trenerzy nie. Real przez lata kupowal napastnikow a nie widzial ze ma dziury w obronie. Barcelona ma swietny sklad ale dalej co najwyzej przecietnego bramkarza.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 01 sie (wt) 2006, 13:37:38

Jeśli chodzi o Buffona to on sam zdecydował się pozostać wierny Starej Damie tak poinformował jego menager 19 lipca

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 02 sie (śr) 2006, 10:06:18

Ale kolejny transfer nadszedł Patrick Vieira przenosi się do Interu, uważam że mało znaczący transfer. Natomiast władze Juve zapowiedziały że jest to ostatni zawodnik który odchodzi Buffon, Nedved, Trezeguet, Del Piero i inni zostają.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 02 sie (śr) 2006, 13:45:18

No Deschamps mowil to juz 2 tygodnie temu i teraz Vieire wcielo. Wczoraj La Gazzetta dello Sport podawala ze do Milanu odchodzi Ibramhimovic. A podobno razem z nim mozliwe ze Buffon. Chociaz nie wiem po co on Milanowi jak ma Dide (co prawda z kontraktem na rok wiec moze na wylocie), a jeszcze Abiatti jest na wypozyczeniu. W kazdym razie podobno juz sie staraja o 3 bramkarza kadry - Amalie z Livorno.

A juz Camoranesi marudzi ze nie bardzo mu sie chce grac z takimi druzynami jak Albinoleffe. Mysle ze starsi zawodnicy i mocno zwiazani z klubem jak Del Piero czy Nedved zostana. Ale mlodzi jak np. Trezegeut odejda. Jesli nie teraz to za rok. No chyba ze awansuja od razu do Serie A. Wiele bedzie zalezec od losow odwolania ktore zlozylo Juve i tego ile punktow beda mieli odjete na starcie

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 02 sie (śr) 2006, 16:09:35

Myślę że mimo ujemnych punktów i osłabień Juve uda się awansować do pierwszej ligi

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 03 sie (czw) 2006, 18:50:09

Real wlasnie oglosil ze Ronaldo jednak zostaje... :roll:

To mamy w ataku tak Raula (no niby moze grac ofensywnego pomocnika), Cassano, Robinho, Ronaldo, Van Nistelrooya. A jest jeszcze calkiem zdolny Portillo. Tia dobrze ze wypozyczyli Soldado do Osasuny.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 04 sie (pt) 2006, 09:34:03

Ktoś tak kiedy napisał że Krzynówek był trzymany przez niemiaszków na ławce aby nie był w formie na mistrzostwa a tu bardzie moim zdaniem Benitez trzymał Dudka na ławce i nie dał mu odejść żeby nie był naszym pierwszym bramkarzem ajk za dotknięciem różdżki tuż po Mundialu pozwala Dudkowi odejść pedał jeden z tego Beniteza że dopiero teraz zmarnował tak wspaniałemu bramkarzowi cały rok :evil:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 sie (pn) 2006, 15:33:55

Wkońcu Jerzy Dudek przechodzi tam gdzie zaczął karierę międzynarodową czyli do Feyenordu mam nadzieję że powrót do domu sprawi iz będzie genialnie bronić 8)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 07 sie (pn) 2006, 17:58:22

Pod warunkiem ze sie dogadaja co do warunkow transakcji. Co jak pokazuje przyklad Kuszczaka nie jest takie proste. Tam niby cena dogadana ale Robson chce Rossiego i z przejscia do Man U moga byc nici. A Dudek pewnie pojdzie w pakiecie z Kuyta

Crespo za to po raz n-ty wraca do Wloch. Przechodzi oczywiscie do Interu. Za darmo. Jednak Chelsea wpisala do umowy dosc dziwna klauzule w mysl ktorej zawodnik moze do nich wrocic po roku.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 sie (pn) 2006, 18:39:07

Może myślą że w ciągu tego roku w e Włoszech odzyska formę :roll:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 sie (wt) 2006, 22:54:05

Hehe a nie mowilem. Za mlodzi sa i nie beda chcieli marnowac sobie kariery wystepami w 2. lidze.

Juventus gotów sprzedać kolejną gwiazdę

Prezydent zdegradowanego do Serie B Juventusu Turyn, Giovanni Coboli Gigli, stracił nadzieję na zatrzymanie na Stadio Delle Alpi szwedzkiego napastnika, Zlatana Ibrahimovica.
Jak poinformowały włoskie media, "Stara Dama" jest gotowa sprzedać 24-letniego zawodnika za 40 milionów euro. Najbliższe pozyskania Ibrahimovica są AC Milan i Inter Mediolan. Najprawdopodobniej przyszłość szwedzkiego gwiazdora rozstrzygnie się w ciągu najbliższych kilku dni.

Ciekawe kto nastepny. Moze jednak Buffon bo przyznam mi dalej trudno jest wyobrazic sobie Gigiego grajacego w Serie B

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 10 sie (czw) 2006, 20:34:44

A jednak...

Tomasz Kuszczak został zawodnikiem Manchester United. West Bromwich Albion oraz klub z Manchesteru porozumiały się co do transferu Polaka i został on wypożyczony do zespołu Aleksa Fergusona na jeden rok.
W zamian za wypożyczenie 24-letniego Polaka, który był w składzie kadry Pawła Janasa na mistrzostwa świata, klub grający w Championship otrzyma na zasadzie transferu definitywnego 20-letniego obrońcę Paula McShane'a i 21-letniego bramkarza Luke'a Steele'a.

Kuszczak będzie obok Edwina van der Sara i Toma Heatona trzecim bramkarzem w składzie "Czerwonych diabłów". Na wypożyczeniu pozostają dwaj inni golkiperzy MU: Tim Howard (Everton) i Ben Foster (Watford).

Ale jak widac Man U teraz oglada grosz z kazdej strony - tylko wypozyczenie. No tak czy inaczej dla Kuszczaka to szansa na pokazanie sie Fergusonowi

ODPOWIEDZ