Senny KOSZMAR...!!!
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Czasami coś napisze
Senny KOSZMAR...!!!
Przyśniło się Wam kiedyś cos tak strasznego, że obudziliścię sie wśrodku nocy zlani potem? A może śniło się coś tak przyjemnego,że szkoda się było budzić, albo tak realistycznego, że zdziwieni byliście, że to był tylko sen? Jak sie nie boicie (nie wstydziecie ) podzielić to zapraszam do pisania....
-
- Ekspert
-
- WSR Guru
-
- Loża WSR
Skrótowy opis prawdziwego(!!) snu !
Hahah to ja siegne po dzisiejszy prawdziwy przykład jaki pojawił się w snie : Sławek spiewajacy na zajęciach jakieś arie operowe po któych to przebrana Pesca ironicznie to komentowała, a gdy skończył się wykład i wszyscy mieli isc do domu okazało się iż na zewnątrz panuje straszliwa burza i ostro wali piorunami - dodatkowo była jeszcze jakaś afera z butami, poginęły czy coś - bo były w tym śnie używane buty na zmiane; ogólnie szatnia i panie szatniarki - wiec wszyscy zostali i zabrali sie za oglądanie telewizji(!) tam po jakiś rzeczach których już nie pamiętam poleciało wystąpienie kilku polityków i ... obudziłem się ogólnie zszokowany 8O 
Ale jeżeli chodzi o zlanie potem to musiał bym poszukać czy gdzieś mi się ostały opisy kilku takich gdyż wiem ze przynajmniej jeden komus opisywalem. Nie mniej jezeli chodzi o takie koszmary sensu stricte to u mnie są one bardzo cięzkie do opisania bo opierają się one ostro o logike snu, która potem jest mi - czego bardzo od lat załuje - przełożyć na słowa i zdania

Ale jeżeli chodzi o zlanie potem to musiał bym poszukać czy gdzieś mi się ostały opisy kilku takich gdyż wiem ze przynajmniej jeden komus opisywalem. Nie mniej jezeli chodzi o takie koszmary sensu stricte to u mnie są one bardzo cięzkie do opisania bo opierają się one ostro o logike snu, która potem jest mi - czego bardzo od lat załuje - przełożyć na słowa i zdania

-
- Czasami coś napisze
Kilka razy zdarzyło mi sie obudzić z płaczem. Płakałam przez sen i po przebudzeniu oczy jeszcze miałam załzawione i opuchnięte. Zwykle było to gdy śniło mi się że odchodzi ktoś bardzo mi bliski, np. mama albo tata. Po przebudzeniu człowiek odczuwa ogromną ulgę, że to TYLKO sen, że jest wszystko w porządku, ale i tak pamięta się coś takiego dłuuuugo, bo człowiek uświadamia sobie ile można stracić....
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
To moze tak czysto przykladowo i na wszelki wypadek bo w takim towarzystwie takie sny moga sie zdarzyc:
Reklama
Ogladac reklame w tv lub slyszec ja w radiu to niedobry zwiastun. Nerwy i zmartwienia zaglusza poczucie rozsadku, moga wplynac na twoje sądy i doprowadzic cie do niepozadanych bledow. Jesli widzisz blok reklam, zajda nieoczekiwane zmiany w sposobie zycia
Reklamowac
Reklamowac cos to ostrzezenie przed zbyt zagmatwanym planem. Ale czytac reklame (to chyba ucieszy SW) - twoje plany urzeczywistnia sie. Ilustrowana reklama to bardzo dobry znak (toz to miod na Slawkowe uszy
)
Miewacie takie sny? Przyznam ze u mnie pare razy takie reklamowe sny o tworzeniu i ogladaniu reklam sie zdarzaly.
Hmm to co moze teraz wziac na warsztat sen Seize?
Reklama
Ogladac reklame w tv lub slyszec ja w radiu to niedobry zwiastun. Nerwy i zmartwienia zaglusza poczucie rozsadku, moga wplynac na twoje sądy i doprowadzic cie do niepozadanych bledow. Jesli widzisz blok reklam, zajda nieoczekiwane zmiany w sposobie zycia
Reklamowac
Reklamowac cos to ostrzezenie przed zbyt zagmatwanym planem. Ale czytac reklame (to chyba ucieszy SW) - twoje plany urzeczywistnia sie. Ilustrowana reklama to bardzo dobry znak (toz to miod na Slawkowe uszy

Miewacie takie sny? Przyznam ze u mnie pare razy takie reklamowe sny o tworzeniu i ogladaniu reklam sie zdarzaly.
Hmm to co moze teraz wziac na warsztat sen Seize?

-
- Ekspert
A ja sie kilka razy obudzilam "zlana potem", ale to juz pamietam,ze koszmary byly ostre....typu, ze calą moją rodzinę zamordowali itp..z ostatnich co pamietam sprzed doslownie kilku dni, to taki, ze zginal moj brat. ..
- ale w snach to podobno wrozy cos dobrego, chociaz nie sprawdzam nigdy i nie wierze w takie proroctwa....

-
- Czasami coś napisze
Jednak w takich proroctwach cos jest. Mojemu koledze ilekroć przyśnie się biały pędzący koń - umiera ktoś jemu bliski... Mojej Babci jak sie żaba śniła to oznaczało to jakieś nieszczęście, np. wypadek samochodowy albo kradzieź co sie po ok. 2-3 dniach działo.Martha pisze:ale w snach to podobno wrozy cos dobrego, chociaz nie sprawdzam nigdy i nie wierze w takie proroctwa....
-
- Ekspert
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Nawet w senniku znajdziesz ziarno prawdy
Do tej pory unikałem senników jako wytworów mniej lub bardziej chorej fantazji ich autorów (wróżek, magów, jasnowidzów). A tu proszę: coś w tym jest. Nawet w senniku dostrzega się różnicę pomiędzy bierną, bezrefleksyjną, nie zostawiającą śladów w pamięci percepcją reklamy (co ma często miejsce w kontakcie z mediami elektronicznymi), a uważną lekturą (czytaniem właśnie) i zaangażowanym w proces percepcji przyswajaniem informacji i "ważeniem" argumentów (co ma częściej miejsce w kontaktach z drukowanymi formami reklamy, w tym przede wszystkim z reklamą prasowąsinar pisze:Ogladac reklame w tv lub slyszec ja w radiu to niedobry zwiastun. Nerwy i zmartwienia zaglusza poczucie rozsadku, moga wplynac na twoje sądy i doprowadzic cie do niepozadanych bledow. Jesli widzisz blok reklam, zajda nieoczekiwane zmiany w sposobie zycia
Reklamowac cos to ostrzezenie przed zbyt zagmatwanym planem. Ale czytac reklame - twoje plany urzeczywistnia sie. Ilustrowana reklama to bardzo dobry znak.