O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
halski
- Bywalec

autor: halski » 21 gru (czw) 2006, 13:59:19
I jak? są już osoby, które testują najnowsze dziecko Adobe?

Powiem wam, ze nowy polepszony interface jest znacznie wygodniejszy niz z CS2. Jedynie jakie mam zastrzezenia... to do ikonki. Moze zmienia w wersji finalnej

hehe
Najwieksze atuty i nowe opcje jakie udalo mi sie odkryc w ciagu 10 minut:
- quick selection tool (W) wraz z magic wand (ale tu skupie sie na pierwszym narzedziu): przypomina magic wand z CS2, ale za to mozemy klikac dowoli w dowolne miejsca i selekcja jest dodawana, a nie jak w przypadku magic wand, gdzie poprzednia selekcja nam znika
- smart objects: w wersji CS2 byly dopiero raczkującym elementem... teraz jest to dopracowane i poprostu żyć nie umierac
- balck & white w adjustment panel: swietne rozwiazanie sterowania monochoromią na obrazie. na kazdym z podstawowych kolorow przestrzeni RGB i CMYK sterujemy nasycenie bialego lub czarnego koloru.
- vanishing point

dla tych, ktorzy uwielbiala matte painting i przerozne fotomontaze, gdzie wymagana jest dokladna perspektywa. VP jest bardziej udoskonalony i prostszy w obsludze.
-
GAntonowicz
- Nowy(a)
autor: GAntonowicz » 08 mar (ndz) 2009, 23:56:52
halski pisze:I jak? są już osoby, które testują najnowsze dziecko Adobe?

Powiem wam, ze nowy polepszony interface jest znacznie wygodniejszy niz z CS2. Jedynie jakie mam zastrzezenia... to do ikonki. Moze zmienia w wersji finalnej

hehe
Najwieksze atuty i nowe opcje jakie udalo mi sie odkryc w ciagu 10 minut:
- quick selection tool (W) wraz z magic wand (ale tu skupie sie na pierwszym narzedziu): przypomina magic wand z CS2, ale za to mozemy klikac dowoli w dowolne miejsca i selekcja jest dodawana, a nie jak w przypadku magic wand, gdzie poprzednia selekcja nam znika
- smart objects: w wersji CS2 byly dopiero raczkującym elementem... teraz jest to dopracowane i poprostu żyć nie umierac
- balck & white w adjustment panel: swietne rozwiazanie sterowania monochoromią na obrazie. na kazdym z podstawowych kolorow przestrzeni RGB i CMYK sterujemy nasycenie bialego lub czarnego koloru.
- vanishing point

dla tych, ktorzy uwielbiala matte painting i przerozne fotomontaze, gdzie wymagana jest dokladna perspektywa. VP jest bardziej udoskonalony i prostszy w obsludze.
A próbowałeś:
- LPM* + Shift = dodaj sekcję
- LPM* + Alt = odejmij sekcję
LPM = Lewy Przycisk Myszy
???
-
trocu
- Czasami coś napisze

autor: trocu » 10 mar (wt) 2009, 12:46:20
Widze, że kolega odsmażył starego kotleta..
Przy tej okazji, screen z najnowszego PS CS5 beta

-
bartek_f
- Bywalec

autor: bartek_f » 10 mar (wt) 2009, 17:02:22
trocu pisze:Widze, że kolega odsmażył starego kotleta..
Przy tej okazji, screen z najnowszego PS CS5 beta

staaaare... ziew