Wspinaczka sportowa

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Apocalypso
Nowy(a)

Wspinaczka sportowa

Post autor: Apocalypso » 04 wrz (wt) 2007, 08:58:26

Czy są osoby na WSR, które wspinają się? A może są takie, które chciałyby skosztować uroków tego sportu? Planuję zebrać ekipę do wspólnych wypadów na ścianki. W zdrowym ciele zdrowy duch ;]

MaryÂś
Nowy(a)

Post autor: MaryÂś » 18 gru (wt) 2007, 00:04:55

ja jestem zainteresowana, czy temat nadal aktualny?

megejra
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: megejra » 18 gru (wt) 2007, 00:33:17

i ja się podpisuję! :)
*tak w ogóle nie zauważyłam tego postu wcześniej 8O

JwSwietocho_1
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: JwSwietocho_1 » 21 lut (ndz) 2010, 22:13:39

Temat trąci myszką, no, ale spróbuję. Czy ktoś jest zainteresowany wspinaniem się n sztucznej ściance? Ludzie:), zbierzmy się i atakujmy:)

Nie jestem doświadczonym wspinaczem, dlatego też zależy mi na postępach i pomocy - być może - doświadczonej osoby. Mogę się wspinać na wędkę i z dołem. Z pracy, na Nowowiejską dojeżdżam szybko, więc z tą lokalizacją nie ma problemu. Lubię też 2 Wieże - klimatyczne miejsce, które warto odwiedzać:)

Góry, to moja pasja, więc pomysłów mam wiele. Może jakiś wypad w góry? Biwak zimowy? Cokolwiek? Prowadzę rozmowy z przewodnikiem w Tanzanii na temat wyprawy na Meru i Kilimandżaro. Płaskowyż Hardangervidda (Norwegia) - tak, to też mój cel.

Być może uzbiera się jakaś grupka osób, dla których podróże, to sposób na życie.

Ewentualnie, może ktoś ze szkoły jest zainteresowany kursem I pomocy wysokogórskiej. Szczerze, to szukam chętnych osób oraz miejsca, gdzie taki kurs będzie można przeprowadzić. Wiem, że Robert Szymczak - himalaista (Nanga Parbat, Broad Peak, Dhaulagiri, Hiriz czy Pik Lenina) i lekarz specjalizujący się w medycynie ratunkowej - mógłby wygłosić prelekcję. Oczywiście do tego wszystkiego dochodzi praktyka.

Wiem, że dużo napisałem i trochę chaotycznie, ale padam, a później - zapomnę:)

bartekf
Nowy(a)

Post autor: bartekf » 04 wrz (ndz) 2011, 15:21:34

odgrzewam kotleta.

Czy ktoś z osób które zaczęły naukę się wspina?

gnievko
Nowy(a)

Post autor: gnievko » 02 paź (ndz) 2011, 23:35:08

ja się i wspinam i jeżdżę w góry, także alpinistycznie, chociaż akurat ta forma od niedawna, więcej na prv. Na Nowowiejską chętnie pochodzę, jakoś regularnego partnera/rki nie dało rady złapać

Wolf
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Wolf » 03 paź (pn) 2011, 06:55:56

hej, kiedys wspinalem sie regularnie na sciankach naturalnych (glownie na Jurze Krakowsko-Czestochowskiej), teraz od czasu do czasu na sztucznej sciance

Mam papier o zaliczonym podstawowym kursie (zeby mnie na scianki wpuszczali;p)

ODPOWIEDZ