Project WSR 2014

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
sinar
Loża WSR
Loża WSR

Project WSR 2014

Post autor: sinar » 03 sty (sob) 2004, 17:13:45

Z moich skomplikowanych wyliczen wynika ze w marcu tego roku nasza szkola obchodzic bedzie 10-lecie (przynajmniej patrzac na to z punktu formalno-prawnego ;) ) W zwiazku z tym proponuje troche nietypowe zyczenia. Oprocz tradycyjnych Stu lat ktorej oczywiscie zyczymy tej placowce :) sprobujmy sobie wyobrazic nasza szkole za kolejne dziesiec lat. Jak bedzie wygladac, kto bedzie sie tu uczyl i czego. Co zostanie takie jak jest, co sie zmieni. Co bedziemy robic my wtedy juz absolwenci i takie tam. Piszcie i rysujcie.

Forma zyczen dowolna. Teksty dlugie krotkie i srednie, opowiadania, reportaze, wiersze, grafiki, collage itp . Puscie wodze fantazji. Najciekawsze prace trafia zapewnie do gazetki szkolnej (ktora pewnie na dziesieciolecie juz powinna wyjsc ;) )

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 04 sty (ndz) 2004, 20:24:05

Jak narazie jestem troszke zdruzgocony gdyz nie wiem czy bede abslowentem bo zebralem dzisiaj laseczke z prasowej wiec jakos jestem jedna ocene do tylu ale jesli sie tylko podniose napewno zamieszcze tu cos pieknego co bedzie moglo okreslic jaki jestem szczesliwy i wkoncu zadowolony :twisted:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 04 sty (ndz) 2004, 20:50:50

Szczerze wspolczuje. Tez myslalem ze umocze ale jakos sie wykaraskalem. Bedzie dobrze

A co do Projektu to opisze swoja wizje w tym tygodniu, ale mam nadzieje ze ktos mnie uprzedzi :)

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 30 sie (pn) 2004, 00:47:13

JAK WSR BEDZIE WYGLADAĆ W 2014 ROKU :

WSR przejmie cały budynek łącznie z tym obok.Będzie sala gimnastyczna, pimpong, a nawet basen. Powstanie barek, gdzie bedzie można się żywić na miejscu. Wszystkie korytarze zapełnione pracami, zdjeciami uczniów/studentów. Na miejscu obok automatu z kawa Nescaffe bankomat. Parking dla samochodów+ dla helikopterów na dachu. Kazda sala z kanapami, fotelami, żótnikiem na ściane, kwiatami ... Rozbudowana czytelnia, ciemnia i studio foto.. Łubikacje z mydłem i ciepłą wodą. poza tym kabiny prysznicowe- np po zajeciach sporotowych- oczywiscie nie obowiązkowych. Ksero za darmo!!! Kilka sal komputerowych ze sprawnym sprzętem... Działajacy radiowęzeł i regularnie wychodząca gazetka szkolna . Pomieszczenie relaksujące (najlepiej dwa, bo jedne dla osob palacych papierosy) z telewizorem azeby mozna było sobie np.odpocząć, albo nie ptrzegapic ulubionego serialu ;). Ogólnie w 2004 roku bedzie nie konkurencyjne i chcący się w niej uczy.ć bedą sie zabijać o miejsca. Znakomita kadra.

KTO BĘDZIE SIĘ UCZYŁ :
W tej chwili jest wielu ambitnych i zdolnych ludzi, a w 2004 roku beda tylko najlepsi i najwytrwalsi. Może jakies ufoki-kto wie...

CZEGO :
przypuszczam, że tego co dzisiaj tylko że dopasowane do przyszlych czasow ... reklama, foto, grafika , strategia, realizacja tv ... może nowe specjalizacje jak np wizarz, charakteryzacja, marketing, zarządzanie itp.

ZOSTANIE TAKIE JAK JEST:
wyjazd do Zakopanego w pazdzierniku
automat z kawą Nescafe
zajebista atmosfera
imprezowanie
twórcze myślenie ( ? )

ZMIENI SIĘ:
napisałam powyżej :)

CO BĘDĄ ROBIĆ ABSOLWENCI :
bedą pracować w prestizowych firmach lub utworza wlasna działalnosc ...
pewnie niektorzy beda nadal zbijac bąki :]
no i każdy bedzie nadal imprezował i miło wspominał WSR, no i oczywiście przyjezdzał na spotkania absolwentów organizowane w szkole...

PSl. narazie nie miałam lepszego pomysłu... mam nadzieje, że na początek może byc i Sinarku jesteś chociarz troszeczke usatysfakcjonowany :)
A czmu Ty nic nie umieściłeś? Leniuszek zapomniał :]

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 30 sie (pn) 2004, 09:32:36

Temat zaczalem 3 stycznia czyli to juz mocno zaawansowana ciaza ;) W okolicach imprezy jubileuszowej to bedzie akurat 9 miesiecy. No ale to co napisalas Zyrafka wcale na wczesniaka nie wyglada :) W sumie jak niedawno byl zastoj na forum to zauwazylem sporo ciekawych rzeczy ktorych albo sam nie widzialem albo kilka spraw ktore chce zaczac lub pociagnac dalej. Mam nadzieje ze jakos to uzupelnie w najblizszym czasie.

To co wtedy mialem napisac to miala zdaje sie byc jakas mala forma literacka. Pozostaly strzepki pomyslow. W mojej wersji przenieslismy sie (taka szkolna tradycja) do Kabat, caly kampus tam powstal no bo oczywiscie bedziemy ksztalcic od przedszkola do doktora :) Zlotych klamek dalej nie bylo.

PS. Z kolezanka na PR wymyslilismy na potrzeby notatki dla prasy nowa specjalizacje - marketing kreatywny czyli kierunek marketing polaczony z przedmiotami wspierajacymi kreatywne myslenie, szybka nauka, czytanie heurystyke, NLP itd. Swoja droga chetnie dostalbym te prace z powrotem bo uwazam ze w krotkim czasie splodzilismy prawdziwe cudenko :)

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 30 sie (pn) 2004, 13:19:16

Sinar- to musisz odzyskac swoja pracę z PR.

Co do tematu- nie obchodzi mnie, że w styczniu temat ten powstał - ważne są dzisiejsze pomysły. Przecierz do 2014 roku jeszcze 10 lat!!! Uważam, że powinniśmy kontynuować i umieszczac projekty wsr w 2014 roku. Uruchomimy nasze myslenie kreatywne, wyobraźnie, a i miło byłoby podyskutować na ten temat. nawet pracki w formie zartu bylyby pozytywnie odbierane-rozluźniuałyby sytuacje i wprowadzaly humor ...

APELUJE ( mam nadzieje Sinar, że mnie poprzesz-w koncu to Twoj pomysł) O UDZIELANIE SIE W TYM TEMACIE. moze byc wesolo

na poczatek mozecie zjechac moj plan wsr na014 rok :]

peace

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 30 sie (pn) 2004, 15:47:02

więc tak nic nowego chyba tu niewymodzę ale ten automat neski to musi być (mieliśmy taki w MarcPolu pilam tam ciągle czekolade ale się zepsuł zabrali go i już sie nie pojawił.. minuta cishy dla automatu z kawom i choco) i koniecznie gigantyczna restauracje gdzie majom być fast foody cipsy koniecznie i ciastka i zeby było taniej niz w lider bidzie :P hehehe (fantazja marzenia życie zmienia) i najlepiej stajnia i kilka koni.. ooo chyba się zagalopowalam.. patataj.. :P szatnię to jednak chcę bo musi być czysto :P

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 30 sie (pn) 2004, 16:41:38

Jesli konie i stajnia to moze jakis maly salooon w stylu dzikiego zachodu??
Jakies piffko zza baru czasami dobra muzyka w stylu pianino i i pijany pianista(moze niekoniecznie:)) Czasami jakis pokerek w przerwie na nastepna lekcje...hmmm to moglo by byc ciekawe takie odstresowanie sie od codziennosci i lekcji poprzedzjacych:) ew sprawdzianow;)

Tylko pytanie czy aby nie za ciepla bylaby atmosfera he he

Najwyzej jakies bezalkoholowe lub moze szmapanik piccolo napewno wiele osob by mnie poparlo:0

p.S. Nie myslcie ze taki ze meni alkoholik :twisted:

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 30 sie (pn) 2004, 16:51:49

Kesonex- nie myslimy ;) .
Co do piwka bezalkoholowego i pokerka to jestem zła. Jedno i drugie badzo lubie:] . na konikach tez bym pojezdzila, bo nie umiem ... no i ta szatnia moglaby byc dla chętnych ... ( jesli juz zmieniac, to tak-azeby zostawiac kapocie w szkole i nie wozic ze soba zbdnych ciezarow).
Ae co? Proponujecie ogolny wystroj WSR jak na dzikim zachodzie? Moze na korytazu namalowane kaktusy, w ktorejs sali zachod slonca i pustynia ... Cos w tym stylu ... ?

A gdyby tak zrobic krengielnie ?

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 30 sie (pn) 2004, 17:20:58

Widze ze pomysl sie spodobal to moze pociagniemy to dalej wiec moze i bysmy szeryfa wybrali??

Co do kregielni to nie widzialem zadnej za ranczu:)

ALe zawsze mozna postawic:0

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 30 sie (pn) 2004, 18:14:10

oj tam - unowoczesnione ranczo bedzie :) , a kregle sa fajne
hym .... szeryf spoko :) - ale wybrany z uczniow czy wykladowcow? Pamiętam Laki Luka - tam byl taki fajne więzienie- moze w WSR zrobią takie. Bedzie sie tam zamylac niegrzecznych studentow ... adekwatne do obecnej koziej ławki ;)

no i basen bedzie , cio?

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 31 sie (wt) 2004, 00:20:20

chyba wshyscy mamy zbyt bujną (bójną????) wyobraźnie :P ale taak.. kregle sa fajoweee.. wystrój by się jakiś przydał bo białe ściany mnie denerwują sama w pokoju mam żółty i pomarańczowy więc wystrój rodem z dzikiego zachodu.. :P no no dobrze dobrze

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 31 sie (wt) 2004, 09:08:36

No i jestem za zeby taka cela byla koedukacyjna czyli razem chlopcow z dziewczetami bedzie ciekawiej a moze i grozniej (kobiet czas sie bac)wtedy anpewno do kazdego trafi swiadomosc tego ze przeskrobali:)

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 31 sie (wt) 2004, 13:46:09

kto wie ... moze za te 10 lat, o az strach bedzie umieszczac mezczyszn z kobietami ... moze feminizm na duza skale sie rozwinie i szkoda bedzie biednych chlopcow ... chyba, że własnie o taka okrutną karę bedzie chodzilo ... :twisted: .
A co wy na parking dla helikopterow lub odrzutowcow na dachu WSR?

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 31 sie (wt) 2004, 13:51:49

Coz to tak jak w sexmisji:)

Jak to stuhr powiedzial:

W dupach sie poprzewracalo tak??Wy tu sieostry macie niezly burdel w tym archeo!!:)

ODPOWIEDZ