...Mnie dzisiaj jedna rzecz porządnie WKUR...ła. (Przepraszam).
Wbiegam dziś prawie że spóźniony na "rozmowę" do AFiTu (prawie), mówię do Pani siedzącej przy wejściu "Dzień dobry, na imię mam...przyszedłem na rozmowę kwalifikacyjną.". Pani odpowiada sucho: Dzień dobry, proszę dać mi 4 zdjęcia, podpisać tu i tu, i dać mi świadectwo. Odpowiadam (wręczając odpis): Proszę bardzo.
Na co Pani: "Ale miało być ksero! Miało być ksero! Widzi Pan, jak Pan opóźnia". Ja na to nic. Cisza. (Pomyślałem, że właściwie, nawet jeśli wyraźnie napisane było, że odpis może być, to nie będę wkurzał Pani). Po chiwli dodałem jeszcze "Przepraszam". Na co Pani: "Zdzisiu, Pan nie ma ksero, ma tylko odpis". Pan Zdzisiu przylatuje: "To się już źle zapowiada. Widzi Pan, a wyraźnie było napisane, że musi być ksero!"
Powtórzyłem jeszcze 3 razy przepraszam, dostałem papiery i WKUR...ony poszedłem na rozmowę...fantastyczne.
Proszę mi powiedzieć, co tutaj jest napisane? Może być odpis czy nie?
" przynieść na rozmowę kwalifikacyjną dowód osobisty w celu potwierdzenia tożsamości kandydata, 4 zdjęcia legitymacyjne, świadectwo ukończenia szkoły średniej lub inny dokument stwierdzający wykształcenie minimum średnie (np. matura, indeks szkoły wyższej itp. - wystarczy kserokopia lub odpis) oraz własne prace do zaprezentowania komisji egzaminacyjnej"
...
źródło:
http://www.afit.edu.pl/zapisy.html