Małe-Wielkie światy - wystawa Słuchaczy WSR

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Małe-Wielkie światy - wystawa Słuchaczy WSR

Post autor: Happy » 18 cze (śr) 2008, 11:23:08

„Małe -Wielkie światy” to wystawa fotografii Szymona Gosławskiego, Anny Zakrzewskiej, Filipa Zwierzchowskiego, Piotra Gamdzyka i Katarzyny Rucińskiej – słuchaczy i absolwentów Warszawskiej Szkoły Reklamy. Jej otwarcie miało miejsce 21 maja 2008 r. w Centralnym Basenie Artystycznym /Warszawa, ul. M. Konopnickiej 6/. Ekspozycja jest malowniczą opowieścią o Warszawie widzianej oczami młodych ludzi o różnych temperamentach, wrażliwości i oczekiwaniach wobec świata. Prezentuje klasyczną fotografię czarno-białą w ujęciu dokumentalnym. Z jednej strony ma ona charakter socjologiczny, któremu w tle patronuje Zofia Rydet, z drugiej zaś syntetyczny, bliski Szkole Jeleniogórskiej.

Organizatorem spotkania jest Warszawska Szkoła Reklamy, placówka edukacyjna założona w 1993 r. w Warszawie z inicjatywy Artura Waczko, jako pierwsza komercyjna szkoła reklamy w Polsce. Początkowo pod nazwą Policealnego Studium Reklamy Handlowej instytucja działała w strukturach Fundacji Przeciw Obojętności na Rzecz Dzieci Specjalnej Troski. W 1998 r. szkoła przyjęła nazwę marketingową Warszawska Szkoła Reklamy, a od 2000 r. zarząd nad nią przejęła spółka o tej samej nazwie. Celem statutowym szkoły jest rozwój myśli naukowej w zakresie komunikacji marketingowej i promocja zawodowa młodych adeptów tej sztuki. Poza programem zajęć realizowanym w czterech specjalizacjach /grafika, fotografia, realizacja TV i strategia reklamy/ realizacja misji szkoły wyraża się poprzez organizację konferencji naukowych, warsztatów, konkursów i festiwali oraz poprzez program stypendiów dla najzdolniejszych studentów.

„Małe – Wielkie światy" - wystawa studentów i absolwentów WSR
czynna od 21 maja do 30 czerwca 2008 r.
Centralny Basen Artystyczny,
Warszawa, ul. M. Konopnickiej 6.
Wstęp wolny

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 30 cze (pn) 2008, 09:52:45

Dziś wielki finisaż, połączony z ciekawą dyskusją. Kto żyw niech przybywa podziwiać i słuchać! :idea: :!:

Pamiętajcie, że Wy też możecie kiedyś robić swoje wystawy i pokazy i miło by Wam było jakby ktoś zechciał je obejrzeć. :roll: Także czyńcie swoją powinniść i przybywajcie tłumnie. Kto nie był tam jeszcze, niech biegnie co sił! :idea:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 30 cze (pn) 2008, 23:08:17

Najbardziej z wystawy podoba mi się pomysł Filipa.
A co do dyskusji, nie spodziewałem się czegoś wielkiego, bo jak wiadomo nikt niczego nowego nie powie, bo swoich sekretów nikt nie zdradza. I dlatego temat dyskusji był znowu omawiany ogólnikowo. Osoby na konkretne zadane pytanie, mówiły zupełnie o czymś innym. Zabrakło mi osoby, która była zapowiadana, a mianowicie Pana Zygmuntowicza, który podejrzewam mógłby wesprzeć w podobnych przekonaniach Pana Tomaszczuka. Ci Panowie jednak mają większą wiedzę o fotografii, a przede wszystkim większe spektrum z racji wieku. Bo riposty niektórych współrozmówców, a dokładniej jednej Pani były jak dla mnie zbyt wyniosłe i nietaktowne, szczególnie, że jest osobą dużo młodszą. A że sympatia przegrywa z tupetem :? Dlatego żałuję, że do dyskusji nie mogli włączać się widzowie. Może wtedy powstała by prawdziwie zażarta dyskusja 8) Bo jak usłyszałem, że nie ma czegoś takiego jak obecny popyt na dany rodzaj fotografii rozśmieszyło mnie to okropnie. :twisted:
Ale przynajmniej wiem teraz do jakich dwóch galerii muszę się odezwać, aby pomogły mi w promocji 8)

ODPOWIEDZ