Wszystko o przenośnym sprzęcie audio
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Nowy(a)
Wszystko o przenośnym sprzęcie audio
W tym topicu będzie można swobodnie pogadać o sprzęcie audio, z jakiego na co dzień korzystamy, czy to w drodze do WSR, domu czy pracy.
Zastanawiam się czy są w WSR jacyś maniacy high-endowego dźwieku oprócz mnie. Z chęcią powymieniał się z kimś opiniami/informacjami na temat słuchawek i odtwarzaczy mp3.
Ja na przykład jestem ogromnym fanem słuchawek Sennheiser.
Jeśli będą chętni to prawdopodobnie będę zamieszczał tutaj jakieś testy sprzętu audio.
Zastanawiam się czy są w WSR jacyś maniacy high-endowego dźwieku oprócz mnie. Z chęcią powymieniał się z kimś opiniami/informacjami na temat słuchawek i odtwarzaczy mp3.
Ja na przykład jestem ogromnym fanem słuchawek Sennheiser.
Jeśli będą chętni to prawdopodobnie będę zamieszczał tutaj jakieś testy sprzętu audio.
-
- Bywalec
Re: Wszystko o przenośnym sprzęcie audio
ja jestem fanem ale fundusze nie pozwalają mi na zakup "kozackiego" sprzętu.Bernardzik pisze:Zastanawiam się czy są w WSR jacyś maniacy high-endowego dźwieku oprócz mnie. Z chęcią powymieniał się z kimś opiniami/informacjami na temat słuchawek i odtwarzaczy mp3.

za to kolekcjonuję płyty

-
- Czasami coś napisze
Re: Wszystko o przenośnym sprzęcie audio
Nie jest zły, ale gdyby udało Ci się dorwać i przetestować chociaż jedną z poniższych firm, to byłoby naprawdę COŚ: Aurvana, Shure, Ultimate Ears, KlipschBernardzik pisze:Ja na przykład jestem ogromnym fanem słuchawek Sennheiser.

-
- Nowy(a)
Co do Aurvana to bym polemizował, bo chodzi ci chyba o Creative, które według mnie są śmiesznie słabe w porównaniu do innych firm, które wymieniłeś.
Ostatnio miałem okazje przetestować dwa najwyższe modele słuchawek Shure E-530 i Ultimate Ears Triple.Fi 10. Shure E-530 maja lepsza izolacje od Triple.Fi 10, które maja Foam Eartips. Za to Triple.Fi 10 maja niewielka przewagę jakości dźwięku nad E-530. Obydwie pary słuchawek są genialne, tylko kosztują ponad 1.500zl każda
, a po za tym trzeba mieć świetne źródło do odsłuchu.
Ja zamówiłem sobie teraz Sennheiser CX 400, bo wyłącznie na takie starczają mi aktualnie fundusze. A po za tym jest to jedne z najlepszych pchełek Sennheisera.
Aktualnie mam Sennheisery MX 90 VC Style, które idą na sprzedaż.
Ostatnio miałem okazje przetestować dwa najwyższe modele słuchawek Shure E-530 i Ultimate Ears Triple.Fi 10. Shure E-530 maja lepsza izolacje od Triple.Fi 10, które maja Foam Eartips. Za to Triple.Fi 10 maja niewielka przewagę jakości dźwięku nad E-530. Obydwie pary słuchawek są genialne, tylko kosztują ponad 1.500zl każda

Ja zamówiłem sobie teraz Sennheiser CX 400, bo wyłącznie na takie starczają mi aktualnie fundusze. A po za tym jest to jedne z najlepszych pchełek Sennheisera.
Aktualnie mam Sennheisery MX 90 VC Style, które idą na sprzedaż.
-
- Ekspert
Ja mam dwa zestawy muszli Sennheiser i nie narzekam. ^^ Co do reszty to 3 razy głośniki 5.1. Jedne Creative'a Cambridge SoundWorks, drugie Tracer'a modelu nie pamiętam, ale gabarytowo jak te Creative'a, a trzecie od Sony do kina.
Nie chwaląc się wcale...
Mp3 przenośnie to akurat specjalnie made in china za grosze, ale pamięciowo jako tako obszerne (2GB), bo zawsze mam nieszczęście do tych zabawek - a jak się zepsuje, lub zgubi, to wielka szkoda się niestanie, jeno tylko słuchawki staram się mieć dobre. Osobiście polecam te wciskane w mózg z gumkami. Nie wypadają, tłumią wszystkie głosy i nie wkur**iasz ludzi z rana w autobusie swoimi ulubionymi dźwiękami. 

-
- Nowy(a)
Właśnie te CX 400 to są dokanałówki, wiec dobrze wygłuszają. Też mnie wnerwiają tacy ludzie co na maksa rano muze puszczają w słuchawkach, a z tą osobą razem słucha pół tramwaju.
Dobre MP3 nie musi być drogie, jedne z najlepszych mp3 są to SANSA SanDiska. Mają one bardzo dobrą jakość dźwięku, za przystępną cenę. Np. Clip 2GB kosztuje 100zł, a Fuze - troszkę lepszy 2GB 200zł i ma dodatkowo slot na karty pamięci, czyli dokupujesz sobie SDHC 8GB za 70zł.
Tu mała recenzja SANSA Fuze, gorąco ja polecam dzięki niej zdecydowałem się na jej kupno. http://www.anythingbutipod.com/archives ... review.php
Zbiegając z tematu sprzętu przenośnego Artur0, to przy kompie mam zestaw 2.1 kultowej firmy Altec Leansing model FX4021. Porównywalne do BOSE Companion II, a przez niektórych uważane nawet za lepsze, w tym też przez mnie, miałem okazje testować te BOSE i zrobiłem sobie porównanie.
Dobre MP3 nie musi być drogie, jedne z najlepszych mp3 są to SANSA SanDiska. Mają one bardzo dobrą jakość dźwięku, za przystępną cenę. Np. Clip 2GB kosztuje 100zł, a Fuze - troszkę lepszy 2GB 200zł i ma dodatkowo slot na karty pamięci, czyli dokupujesz sobie SDHC 8GB za 70zł.

Zbiegając z tematu sprzętu przenośnego Artur0, to przy kompie mam zestaw 2.1 kultowej firmy Altec Leansing model FX4021. Porównywalne do BOSE Companion II, a przez niektórych uważane nawet za lepsze, w tym też przez mnie, miałem okazje testować te BOSE i zrobiłem sobie porównanie.
-
- Czasami coś napisze
Nie sposób się nie zgodzić, że Zen'y są śmiesznie słabe w porównaniu do pozostałych, wymienionych przeze mnie firm - celowo wpisałem je na początek listy, jako budżetowa propozycja słuchawek aspirujących do miana studyjnych. Choć nie da się ukryć, że to takich nie należą to zdecydowanie w przedziale cenowym do 150 zeta plasują się na szczycie listy [choć nie twierdzę, że na samym czubku]. Jeśli zaś chodzi o propozycje polemiki to chętnie wysłucham, może dowiem się czegoś interesującego i zmienię swoje zdanie - bo właśnie przymierzam się do zakupu tychże.Bernardzik pisze:Co do Aurvana to bym polemizowal, bo chodzi ci chyba o Creative, ktore wedlug mnie sa smiesznie slabe w porownaniu do innych firm, ktore wymieniles.
-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)
-
- Nowy(a)
Miałem ZEN Aurvana, jednak użyłem ich może jakieś 5 razy, jakość dźwięku nie oszołomiła mnie, przez co sprzedałem. DJskie miałem taniochę czyli BEHRINGER, oraz lepsze czyli PIONEER, jednak nie bardzo miał bym jak podłączyć ich do iP :p
Jeśli miał by ktoś sensowną propozycję dobrych dokanałówek z mikrofonem to skorzystał bym z porady
Jeśli miał by ktoś sensowną propozycję dobrych dokanałówek z mikrofonem to skorzystał bym z porady

-
- Czasami coś napisze
To były pierwsze słuchawki, które brałem pod uwagę - zanim dowiedziałem się o AurvanieBernardzik pisze:bardzo dobra alternatywą będą [...] Sennheiser CX 400

-
- Nowy(a)
Jest taki motyw, że jak ociera to nic nie słuchać. Ale jak kabel się majta i uderza na boki to słychać w słuchawkach takie stukanie. Ale to nie jest problem, bo słuchawki maja przypinkę do ciuchów i się nie majta, a po drugie to gąbeczki piankowe FOAM EARTIPS, będę je niedługo sprowadzał z Kanady, bo tylko tam je robią.
-
- Nowy(a)