Pocaluj sw. Walentego
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Pocaluj sw. Walentego
Producent b. znanego kiedys napoju, nazwijmy go F. wymyslil sobie ze bedzie walczyc ze sciema. W tym celu zalozyc Radykalna Inicjatywe F. i napisal manifest. Jest w nim o walce ze sciema obluda i komercja. Bo F. 'to tylko napoj'. A kazde 12 groszy ze sprzedazy F. idze na walke ze sciema (czyli gdzie i na co?). Pierwsza akcja bedzie bojkot walentynek. a w okolicach 14.02 beda happeningi, vlepki i kampania w radiu i tv. To jest dopiero obluda i sciema. I chyba podobnie mysla inni ludzie bo poczytalem sobie troche forum na stronie F.
Haslo obecnej kampanii - Pocaluj sw. Walentego i plakat z odwroconym rozowym serduszkiem. To chyba jedyne co mi sie podoba w tej kampanii. W sumie kazdy dzien jest dobry zeby swietowac i przezywac swoja milosc. Niech to nawet beda walentynki tylko dlaczego bardziej czci sie jakis anglosaski import a zapomina sie o naszych rodzimych swietach milosci - andrzejkach i nocy swietojanskiej. Bo sa za malo komercyjne? Bo mozna sprzedac tylko wianki albo swieczki. No cholera mnie bierze jak to widze, ale z tego powodu nie mam zamiaru pic F.
Haslo obecnej kampanii - Pocaluj sw. Walentego i plakat z odwroconym rozowym serduszkiem. To chyba jedyne co mi sie podoba w tej kampanii. W sumie kazdy dzien jest dobry zeby swietowac i przezywac swoja milosc. Niech to nawet beda walentynki tylko dlaczego bardziej czci sie jakis anglosaski import a zapomina sie o naszych rodzimych swietach milosci - andrzejkach i nocy swietojanskiej. Bo sa za malo komercyjne? Bo mozna sprzedac tylko wianki albo swieczki. No cholera mnie bierze jak to widze, ale z tego powodu nie mam zamiaru pic F.
-
- Czasami coś napisze
popieram
tak naprawde zalozenia brifu calej kampanii byly inne
i troszku widze ze poszli w inna koncepcje dokonca nie wiem ....
zobaczym jak pojdzie zbyt
fakt ze ludzie mieli troszku dosyc kreacji Pana Przybory i PZL
jak bedzie teraz to sie zobaczy!!!
powodzenia bo naprawde produkt jest cool i mozna fajna rzecz zrobic, ale troszku trza poglowkowac o strategi ale to juz nie moj problem hihi
tak naprawde zalozenia brifu calej kampanii byly inne
i troszku widze ze poszli w inna koncepcje dokonca nie wiem ....

zobaczym jak pojdzie zbyt
fakt ze ludzie mieli troszku dosyc kreacji Pana Przybory i PZL
jak bedzie teraz to sie zobaczy!!!

powodzenia bo naprawde produkt jest cool i mozna fajna rzecz zrobic, ale troszku trza poglowkowac o strategi ale to juz nie moj problem hihi
-
- Bywalec
Taak ... to jest smiechu warte kiedy 14.02 wszystkie kina pekaja w szwach, a parki pelne sa zakochanych par trzymajacych sie za raczki ... czy tylko w walentynki trzeba dac dowod swojej milosci ?? Przeciez dwa dni pozniej mozna wziac swoja ukochana za reke i usiasc w tym samym parku, ucalowac, przytulic i posluchac spiewu ptakow ... polaczyc swoje mysli gdzies w chlodnym powietrzu i rozpalic je w sercu, a na koniec szepnac do ucha pieknym slowem, ktore od tej pory zawsze bedzie rozkwitac, tuz przed snem gdzies w uszku ... komercja to sciema, moge pocalowac walentego w .... ale mimo wszytsko F. to dobry napoj i dlatego ze taki jest go pije, a nie dla tego ze sie odzancza badz probuje zwiekszyc swoja sprzedaz ... F jest ok. peace
skoro juz jestem w temacie milosci to :* dla gwiazdeczki .
skoro juz jestem w temacie milosci to :* dla gwiazdeczki .
-
- Zadomowił(a) się
Moze i te całe walentynki to piekne swieto (?) i w ogole. Ale powiedzcie mi po co wszyscy sie w to mieszaja, wszyscy chca sprzedac jak najwiecej serduszek i czerwonych pierdół. Czy jest w tym odrobina uczucia i szczerosci? Bo przeciez milo raz w roku dostac serduszko od ukochanego, milo jak raz w roku o nas pamieta, a w inne dni nie ma dla nas czasu. Wtedy wybaczamy, bo przeciez w walentynki nie wypada sie złoscic na ta druga połowe.
Walentynki sa codziennie i nie powinnismy o tym zapominac
Nie powinnismy zapominac o uczuciach.
Walentynki sa codziennie i nie powinnismy o tym zapominac

Nie powinnismy zapominac o uczuciach.
-
- Loża WSR
No coz na czym najlepiej zarobic jak nie na uczuciach:) Kazdy ich pragnie i wogole... a tego dnia poprostu dostaje zledne szczescie i milosc... MNie osobiscie smieszy dzien sw. Walentego ... nie wiem ale zdaje sie jezeli ktos kogos kocha to zadne swieta nie sa mu potrzebne... dla mnie to takie snobistyczne swieto... zreszta nawet mnie samemu danie dziewczynie kwiatka w ten dzien jest wzglednie puste w porownaniu z daniem jej go ot tak - bo popostu moge i mam taka mysli w glowie...
A coz to ze inne swieta niesa modne no coz to juz kwestia kultury, mass mediow, mody itp. Od dawien dawna jedne swieta zastepowalo sie innymi lub tez wykrzywialo ich wyglad... bo np. przy kolskim-katolicyzmie Halloween nie jest popularne masowo... a zrezta nawet jak go nie bylo to chetni spotykali sie na cmentarzach by podyskutowac i wogole.. lub jak kto woli obejrzec 'miasto przeznaczenia'
i przygotowac sie na eksmisje z metropolii do nekropolii 
A co do F. to juz niestety jest tak ze ludzie staja sie pseudo madrzejsi - teraz modna jest alternatywa... choc i tak w komercyjnym i konsumpcyjnym wydaniu ..
A coz to ze inne swieta niesa modne no coz to juz kwestia kultury, mass mediow, mody itp. Od dawien dawna jedne swieta zastepowalo sie innymi lub tez wykrzywialo ich wyglad... bo np. przy kolskim-katolicyzmie Halloween nie jest popularne masowo... a zrezta nawet jak go nie bylo to chetni spotykali sie na cmentarzach by podyskutowac i wogole.. lub jak kto woli obejrzec 'miasto przeznaczenia'

A co do F. to juz niestety jest tak ze ludzie staja sie pseudo madrzejsi - teraz modna jest alternatywa... choc i tak w komercyjnym i konsumpcyjnym wydaniu ..
-
- Czasami coś napisze
-
- Zadomowił(a) się
Osobiscie nie obchodze walentynek ze wzgledow wymienionych wyzej (sciema itd.). Uwielbiam jednak komercjalna strone tego swieta. Tyle czerwieni i serduszek na ulicach, tyle milosci w mediach
Jak dla mnie bomba. Wiecej milosci ludzie!
"Św. Walenty, w cyzjojanie Walent - opiekuje się 14 lutym. 14 luty uwa-żany był jako feralny i niekorzystny. Św. Walenty był patronem chorych na epilepsję (święta choroba, choroba św. Wita). Padaczka była ze względu na nieprzyjemny dla oka przebieg, uważana za opętanie przez diabła. Uznawanych za opętanych poddawano więc egzorcyzmom. Egzorcyści wzywali św. Walentego do pomocy. Lud nie rozumiejąc formułek łacińskich wysunął wniosek, że św. Walenty to jeden z diabłów. Kierowano więc do niego zaklęcia. W Anglii natomiast św. Walenty był patronem zakochanych. Brało się to stąd, że obserwowano jak ptaki łączą się w pary. Wszak było to już przedwiośnie. "

"Św. Walenty, w cyzjojanie Walent - opiekuje się 14 lutym. 14 luty uwa-żany był jako feralny i niekorzystny. Św. Walenty był patronem chorych na epilepsję (święta choroba, choroba św. Wita). Padaczka była ze względu na nieprzyjemny dla oka przebieg, uważana za opętanie przez diabła. Uznawanych za opętanych poddawano więc egzorcyzmom. Egzorcyści wzywali św. Walentego do pomocy. Lud nie rozumiejąc formułek łacińskich wysunął wniosek, że św. Walenty to jeden z diabłów. Kierowano więc do niego zaklęcia. W Anglii natomiast św. Walenty był patronem zakochanych. Brało się to stąd, że obserwowano jak ptaki łączą się w pary. Wszak było to już przedwiośnie. "
-
- Ekspert

Walentynkom nie!
Gumowe lale fruwały wczoraj nad głowami przechodniów przy stacji metra Centrum.
Tak protestowała przeciwko świętu zakochanym Radykalna Inicjatywa Frugo. To nie koniec protestów. W same walentynki, 14 lutego - w godz. 15-22 - w sieci kin Cinema City odbędzie się happening z tajemniczą Walentyną w roli głównej. Wiadomo tylko tyle, że "ten, kto wejdzie z nią w najlepsze stosunki, wygra nagrodę".
LZ / Foto | Michał Szalast
Skads znam tego goscia z prawej