Pytanie o przedmioty
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
Pytanie o przedmioty
Witam, w tym roku mam maturę i zastanawiam się czy musze zdawać dodatkowo jakies konkretne przedmioty zeby dostac się na WSR.
Liczę na szybką odpowiedz, pozdrawiam.
Liczę na szybką odpowiedz, pozdrawiam.
-
- Zawsze coś napisze
w dziale rekrutacja na stronie WSR masz dokladnie opisane co jest potrzebne zeby dostac sie do szkoly.
W skrocie (mam nadzieje ze nic nie pomine):
- swiadectwo maturalne
- wplacic wpisowe (bezzwrotne) 300zl
- zaswiadczenie od lekarza o braku przeciwskazan w podjeciu nauki
- 4 zdjecia
+ uzupelnic (mozna przez internet) ankiete o sobie + mini list motywacyjny
W skrocie (mam nadzieje ze nic nie pomine):
- swiadectwo maturalne
- wplacic wpisowe (bezzwrotne) 300zl
- zaswiadczenie od lekarza o braku przeciwskazan w podjeciu nauki
- 4 zdjecia
+ uzupelnic (mozna przez internet) ankiete o sobie + mini list motywacyjny
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Co zdawać na maturze
To wszystko prawda, nie ma obowiązku zdawania określonych przedmiotów na maturze, żeby dostać się do WSR. Ale jeśli ktoś z rocznym wyprzedzeniem myśli o szkole reklamy i ma taką możliwość, to dobrze by było, żeby dobrał sobie i rozszerzył takie przedmioty (niekoniecznie możliwe do zdawania na maturze) , które w jakiś sposób wiążą się z marketingiem, promocją, reklamą lub pomagają przygotować się do nauki i pogłębiania tajników tych obszarów wiedzy i umiejętności praktycznych.
Na pewno to nie zaszkodzi, a pomóc może, i to niewąsko.
Zatem jakie to przedmioty? Wg mnie są to: język polski, język angielski, wiedza o społeczeństwie, wiedza o kulturze, historia (przede wszystkim sztuki), technika, plastyka, przedsiębiorczość, dziennikarstwo, filozofia i logika. Na Strategii reklamy także poniekąd matematyka.
I już.
Na pewno to nie zaszkodzi, a pomóc może, i to niewąsko.
Zatem jakie to przedmioty? Wg mnie są to: język polski, język angielski, wiedza o społeczeństwie, wiedza o kulturze, historia (przede wszystkim sztuki), technika, plastyka, przedsiębiorczość, dziennikarstwo, filozofia i logika. Na Strategii reklamy także poniekąd matematyka.
I już.
-
- Zaczyna działać
Hmm nie uczyłem się w WSP więc nie wiem, z plotek, subiektywnych opinii innych nie zwykłem porównywać. Wybierzesz WSR to będziesz mieć możliwość nauczenia się tyle, ile tylko zechcesz. Ta szkoła jest po prostu bardzo dobra.Maturzystka91 pisze:Dziękuję bardzoa jak myślicie jesli chodzi o promocje i reklame to WSR czy WSP jest lepsza? Bo zastanawiam się nad jedną z nich
-
- Zaczyna działać
No "dokrota" tu nie dostaniesz, jak zdasz egzamin państwowy to "Technika organizacji reklamy"...Maturzystka91 pisze:A jaki ja będę miała "tytul" po tej szkole? W inncyh jest dokrot, magister itd a tu?
Przepraszam że ciągle zasypuję Was pytaniami ale bardzo ciekawi mnie WSR i chce się wszystkiego dowiedzieć
-
- Nowy(a)