Reklama społeczna

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
DiKsOn
Nowy(a)

Reklama społeczna

Post autor: DiKsOn » 25 lut (śr) 2004, 20:54:48

Mam pytanko, moze ktos sie na tym zna. Czy reklama spoleczna emitowana w tv musi byc poprzedzona jinglem "reklama"?????

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 25 lut (śr) 2004, 22:02:16

Ja sie oczywiscie nie znam ale sie wypowiem. Prosze wiec traktuj to jako moje prywatne zdanie a nie wiazaca opinie. Wyksztalcenia (jeszcze) w tej dziedzinie nie ma i doswiadczenia tez wiec tylko tak kombinuje na chlopski rozum.
Jak ktos zlecil i placi za produkcje i emisje takiej reklamy to jest ona traktowana jak kazdy inny produkt i kazdy inny spot. Jakies wahniecia moga byc miedzy roznymi stacjami i ich regulaminami. Wiadomo ze mamy tv tzw publiczna ktora z zasady powinna sie bardziej angazowac w tego rodzaju akcje. Kiedys pamietam wizyte Holowczyca w studiu tv przy okazji rozpoczecia akcji dotyczacej trzezwosci za kierownica. Teraz modne sa tez ogloszenia publiczne, ale tu zwykle chodzi raczej o wyroznienie swojej reklamy, przedarcie sie przez ten szum informacyjny, niz o sama tresc komunikatu. A konczac juz to moje przynudzanie to mysle sobie jesli reklama spoleczna to znaczy jednak reklama

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 27 lut (pt) 2004, 12:21:52

1. reklama to reklama
2. zajrzyj do ustawy
3. prawo w tym semestrze :)

ODPOWIEDZ