Plener Zakopane 2009: wrażenia & wspomnienia

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Plener Zakopane 2009: wrażenia & wspomnienia

Post autor: s_wojtkowski » 24 paź (sob) 2009, 14:57:09

Plener zakopiański AD 2009 przeszedł do historii. Był pod wieloma względami wyjątkowy, m.in. ustanowił, zapewne trudny do pobicia, rekord liczby uczestników - ponad 130 osób (w tym spore grono Absolwentów).

W niecałą dobę po zakończeniu wyprawy większość jej uczestników zapewne jeszcze śpi :wink:. Myślę, że warto już jednak krótko podsumować wyjazd. W mojej opinii był bardzo udany. Tradycyjnie udało nam sie zrównoważyć elementy poznawcze / marytoryczne / tfurcze z rozrywkowymi / integracyjnymi / hedonistycznymi.

Bardzo podobała mi się praca większości plenerowiczów strategicznych. Także prowadzący zajęcia w innych specjalizacjach mieli pozytywne odczucia. Będzie co ogladać. Miło też będę wspominał obie wspólne imprezy: w Ampstrongu (ach ten klubowy klimat!) i w Rockusie (ach ten Passanger Iggy'ego) oraz wycieczkę na Kalatówki i halę Kondratową.

Mój ranking "domów" pod względem przestrzegania regulaminu pleneru (omówionego na spotkaniu przedwyjazdowym) jest nastepujący:
1. Lucylla :D
2. Na Tuwima :)
3. Biały Ślad I
4-5. Biały Ślad II i Jarowit (ex aequo) :?

Dziękuję wszystkim uczestnikom wyjazdu za stworzenie niepowtarzalnej i niebanalnej, przyjaznej atmofery; szczególnie gorąco dziekuję zaś tym, którzy podejmowali się różnych trudnych zadań i po prostu dużą część pleneru byli w pracy (Czarek Szulc, Daniel Szwejkowski, Arkady Śledź - przede wszystkim za opiekę nad nocnymi podróżami; Piotrek Florek - za nadzór nad sprzętem i twórczością filmową; Kasia Wojtkowska i Krzysiek Lisowski - za opiekę artstyczną i techniczną nad filmowcami; Tomek Rykaczewski - za opiekę i inspiracje fotograficzne dla... 40 fotografików; Jakub Budzyński i Moni Waraxa - za pomysłowe plenrowanie rysunkowe, malarskie i... instalacyjne z prawie połową całej wyprawy).

Już dziś zapraszam wszystkich na prezentację dorobku artystycznego i merytorycznego oraz wspomnień z pleneru Zakopane 2009, która będzie miała miejsce w piątek, 20/11/2009.

gwiazdaa
Nowy(a)

Post autor: gwiazdaa » 25 paź (ndz) 2009, 13:18:33

ja wspominam super, ale zastanawiam się dlaczego mój ośrodek jest tak nisko w rankingu? czyżby działo się tam coś w czym nie uczestniczyłam?

dziękuję Sławku w imieniu swoim, moich dziewczyn i Jacka za możliwość pojechania z wami. było prawie tak samo jako w 2002 i 2003!

:lol:

Martusia B
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martusia B » 25 paź (ndz) 2009, 22:34:07

a podziękowania dla Kochanych Absolwentów za rozkręcanie na imprezach pierwszaków? :D:D

było świetnie ;) jestem strasznie zadowolona, materiały fajne (Broda - MEGA SZACUN), ludzie spoko (poza jednym gościem, który zalazł mi, Dead Bunny i paru innym osobom za skórę). dziś po zajęciach WSTH - z którego to instytutu paru owych Absolwentów pojechało - obgadywaliśmy wyjazd i mamy same miłe wspomnienia ;) nie ma co.. bójcie się, jadę w przyszlym roku! Dead Bunny i Balicka będą jeździć na plenery do końca! :D :)))

C_Szulc
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: C_Szulc » 26 paź (pn) 2009, 12:42:09

Dzięki za wspaniały wyjazd.. Impreza udana.. Ludzie wspaniali.. chyba skusze się w przyszłym roku.. ale najpierw muszę dojść do siebie :)

Dzięki dla Daniela i Śledzia za wsparcie w pociągu.. a dla uczniaków za to, że w czasie podróży zachowywali się spoko i nie sprawili ze osiwiałem :) i za to że dali mi się "wyspać przed sobotnimi zajęciami" cale 15 min.. :D

Sławku dzięki za imprezę w czwartek :)

Sławku.. tez nie wiem dlaczego Biały 2 tak nisko ulokowany jest.. chyba też mnie coś ominęło. :)

MaryRead
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: MaryRead » 26 paź (pn) 2009, 15:07:37

no i Jarowit nisko...

mnie się też bardzo podobało, rzeźnia do Zakopanego nieźle dała w kość, a droga powrotna była luksusową rzeźnią, przedziały i te sprawy;] ;P
udało nam się zintegrować, więc super;D
Kuba i Monika dawali fajne zadania, więc mieliśmy sporo zabawy.
w Ampstrongu była niezła zabawa, szczególnie jak się bawi na trzeźwo i patrzy na pijanych dokoła;P
Rockus miał świetny wystrój! nie mówiąc o muzyce.

no i pomimo, że mnie chorzy zarazili, to mi się podobało, widoki i klimat świetny;D

maland
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: maland » 26 paź (pn) 2009, 15:53:50

kazdy mowi juz o przyszlym roku, a co z plenerem dla zaoczynych?
Bo z tego co wiem to byl plener dziennych.
Nie zapominajcie o nas!
Slawek mial cos przygotowac, wiec mam nadzieje ze nie bedzie gorszy od waszego i ze ktos z kadry tez sie skusi! :)

CzarnUla
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: CzarnUla » 26 paź (pn) 2009, 16:04:44

Rany..ale słodko! :-)
Ja również wszystkim dziękuję, fajnie było spędzić trochę czasu z Wami (tymi,których znam) i pierFszaczkami, które okazały się nad wyraz urokliwe:wink:
Teraz pozostaly tylko wspomnienia, mnóóóstwo zdjęć i stan 'przesytowoimprezowy';-)

No to.. zdecydowanie - 'do za rok' ! 8)

juli
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: juli » 26 paź (pn) 2009, 21:05:30

oj ja tez uznam ten plener za najbardziej udany i postaram sie pojechac w przyszlym roku :)
Dziekuje wszystkim ziomkom za super zabawe :)

dzejdzej
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dzejdzej » 26 paź (pn) 2009, 21:29:34

Wyjazd uważam za bardzo udany ;D
co prawda pod koniec już miałam zrytą mózgownicę wysiłkiem twórczym :wink: ale warto było i wszystko się zakończyło pozytywem :D

Integracja była wyśmienita, zarówno w klubach jak i w "zaciszach" pokojowych wieczorowymi porami :wink:
Oczywiście miała też miejsce, bo przecież nigdy nie jest za późno, integracja powrotno-pociągowa tzw. rzeźnią (która w moim odczuciu wcale rzeźnią nie była dla nas tym razem :D )

Wszechobecna moc szaleństwa i głupawka była chyba w każdym (a przynajmniej w każdym kogo miałam okazję poznać) :lol:

Było rysowanie, malowanie, bazgrolenie - po prostu wszechstronna twórczość, co wyzwoliło w niektórych pokłady ukrytej mocy i talentu :wink:
Oczywiście nie zabrakło paparazzich zawsze i wszędzie (mam nadzieje, że chociaż ta większa połowa :wink: zdjęć będzie udostępniona w łatwo dostępnym miejscu).

Miło było poznać tych których poznałam :*
i myślę, że jeszcze poznam tych których nie udało mi się poznać. :roll:

Generalnie było SUPER EXTRA i juz mam nadzieję na następne wypady :D

buziaki
:D

pixa
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: pixa » 26 paź (pn) 2009, 22:45:54

dobra :> pora na zdjecia

Martusia B
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martusia B » 26 paź (pn) 2009, 23:33:17

właśnie właśnie.. wstawiajcie tu jakieś takie zdjęcia w miarę ocenzurowane :D:D:D

dzejdzej
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dzejdzej » 26 paź (pn) 2009, 23:52:49

chyba kazdy umie obslugiwac programik chociazby picasse googlową więc myslę, że wrzucenie tam zdjęć nie jest dużą filozofią 8) 8) :lol: :D :twisted:

ewro
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: ewro » 27 paź (wt) 2009, 19:07:24

ja sie wypowiem, bo w sumie co mi szkodzi.

początkowo byłam wielką pesymistką i myślałam, że będzie ciężko, a tu niespodzianka, nie było źle ;]
pomijając fakt, że teraz toczę batalię z hordą wirusów, ale tak to jest jak sie miało kurtke na lato i stare buty, a potem sie ganiało z torbami przez pół miasta :D

poznałam kilku ludzi i sie nawet czegoś nauczyłam noo...

odnośnie miejsca Białego Śladu 2 w rankingu tooo się dziwię, bo w sumie mnie sie wydawało że spokój był...
więc
Ludzie ze Strychu BŚ2, dziękuje za kulturę i że mi daliście w nocy spać ;]

fxarts
Nowy(a)

te fał

Post autor: fxarts » 28 paź (śr) 2009, 01:31:15

Hmm było bardzo dobrze, tylko ze tv miało trochę problemów niedużych ale jednak. A mianowicie zostalismy wysrzuceni na gleboka wode dostalismy sprzet na nie wiele czasu bez wiekszych doswiadczen i z pomyslami zrobionymi w 5 minut to było w sumie ok, tylko gorzej bedzie jesli ktos chce te "etiudy" na powaznie, gdyz sa z tego co wiem w wiekszosci zdane na umiejetnosc montazu. Wobec tego proponuje aby lepiej przygotowac tv przed plenerem nastepnym razem, badz dac inne zadania.

Ale ogólnie było super nie ma co :)!

dzejdzej
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: dzejdzej » 29 paź (czw) 2009, 01:22:57

a ja w dalszym ciągu przypominam żebyście wrzucili gdzieśte fotki :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ODPOWIEDZ