Outdoor "Luty" - glosowanie

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Ktory outdoor byl najlepszy?

Czas głosowania minął 26 mar (pt) 2004, 11:19:20

krew.sos.pl - Dostalem krew zyje (Pazura)
1
9%
Jogi - Zdrowy dzien zaczyna sie od jogi
1
9%
Demo - Nadaj marce wlasciwy kurs
1
9%
Knorr - Goracy kubek
1
9%
Telefon Samsunga
0
Brak głosów
Heyah - Czerwona lapa
7
64%

Liczba głosów: 11

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Outdoor "Luty" - glosowanie

Post autor: sinar » 03 mar (śr) 2004, 21:54:01

Ta sama zabawa tylko tym razem z outdoorem w roli glownej. Dla urozmaicenia. Z tv troche poczekamy tak zeby plodozmian byl i zeby sie nam nie opatrzylo to wszystko.

Teraz nominacje w nowej kategorii. Luty w cudzyslowiu bo chodzi o reklame tego konkretnego miesiaca, a raczej o ostatnio widziane billboardy... diapazony, mobile, citylighty czy cus w tym guscie. Outdoor jaki jest kazdy widzi (wie) w naszej szkole :)

Ja proponuje dwa billbordy ktore ostatnio przypadly mi do gustu

Radoslaw Pazura - Dostalem krew, zyje
Fundacja Sportowcy dla Życia

Najpierw widzialem na Lipowej, potem na Dobrej. Pozniej przed domem na Jastrzebowskiego, wreszcie na Woloskiej. Teraz juz mam wrazenie ze jest wszedzie. Zwykle nie na miejscu jest wykorzystywac krzywde ludzka, ale czesto gazety nizszego lotu to wykorzystuja. Okazuje sie ze mozna to czasem wykorzystac w dobrym celu. Bylo duzo szumu wokol wypadku Pazury i jego stanu zdrowia. I ta reklama jest bardzo apropos. W tle majacza gdzies swiatla rozmyte swiatla samochodow. Zreszta co ja bede opowiadal. Zajrzyjcie tu www.krew.sos.pl

Jogurty Jogi - Zdrowy dzien zaczyna sie od Jogi

Mam ten billboard przed domem stoi obok Pazury. Najpierw wpadl mi w oko slogan. A moze nie bez znaczenia jest fakt ze joga nie jest mi obojetna, tak jak coraz wiekszej liczbie osob w naszym kraju. Czesc zdrowy styl zycia do ktorego pasuje jogurcik. Sprytnie to powiazali. Brakuje mi niestety odpowiedniego obrazka. A tym bardziej ze wykorzystywanych jest kilka roznych nosnikow w tej kampanii, m.in autobusy. Co ciekawe nawiazanie do jogi nie konczy sie na billboardzie. Na stronie internetowej sa podstawowe asany.
Ostatnio zmieniony 16 mar (wt) 2004, 19:45:51 przez sinar, łącznie zmieniany 2 razy.

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 03 mar (śr) 2004, 22:01:25

DEMO - nadaj marce właściwy kurs,
przyklad wygladu tego billboardu (moze po tym skojarzycie) mozna znalesc na wejsciowej stronie dema: http://www.demo.com.pl/

mi
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: mi » 03 mar (śr) 2004, 22:46:25

hmmmmmm :wink:
nic imponujacego az tak sie nie pojawilo, brak dopracowania, za duzo informacji, a przeciez to bilbordy, diapazony, citylighty, sandwich etc. widze, za zapomina sie o pewnych regulach, ale co mi tam :wink:
jak na razie moge podac dwa:

1. KNORR- goracy kubek wyjscie poza bariery stylowego, polskiego image, pomysl no hmmm? ale walor estetyczny, a la styl skandynawski wiec moze dlatego oki!!! jedyna wada i to duza- tekst slabo widoczny zbyt maly, + dla ograniczenia zamieszczonych tam informacji
( packshot, linijka tekstu i fotka)

2. telefon SAMSUNGA - citylighty, przekaz informacyjny kiepski, nic nowego, czlek trzymajocy telefon i kupe tekstu,
zauwazony glownie ze wzgledu na wykonanie, wyjscie poza bariery plakatu. wymiar wizualny :wink: przyciaga uwage :wink:

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 03 mar (śr) 2004, 23:21:55

nie wiem czy to sie nadaje , ale ostatnimi czasu to akurat ta reklama przykula mi uwage - w sumie to nie jestem pewna co to ma przectawiac , ale swoja ... orginalnoscia przykula moja uwage - na PALACU KULKURY WISI TERAZ TAKA WIELKA REKLAMA NA KTOREJ JEST " NADMUCHANA" WIELKA CZERWONA DLON . Jesli waszym zdaniem jest spox - bo ja moge sie na tym nie znac - to mozna ja wziasc pod uwage . Co Wy na to ?

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 03 mar (śr) 2004, 23:44:52

reka jak najbardziej , to chyba najbardziej rozpowszechniony billboard w wawie, co nie digi, majkel? :wink:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 04 mar (czw) 2004, 12:23:47

Mam nadzieje ze zanim zaczniemy glosowac, dowiemy sie co stoi za tym teaserem i ze nadal bedzie to tak ciekawe.

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 04 mar (czw) 2004, 17:37:01

na tym polega ten billboard, zeby wzrucic uwage, zeby kazdy to zapamietal, jesli reka bedzie budzic skojarzenie z tym produktem to juz bedzie jakis sukces reklamowy :mrgreen:

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 04 mar (czw) 2004, 22:41:50

jestem z siebie dumna - calkiem sensowna nominacje wynalazlam . iDAC TAK OD METRA DO DWORCA SRUDMIESCIE - PO DRODZE CHCAC SPOJRZEC NA PALACOWY ZEGAR BY UPEWNIC SIE CZY NA POCIAG ZDĄRZE - MOJ WZROK ZATRZYMAL SIE NA OGROMNEJ CZERWONEJ DLONI .I co to jest ? zadalam sobie pytanie .

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 05 mar (pt) 2004, 11:32:57

Jest nawet strona internetowa, z ktorej jak zwykle w takich wypadkach mozna sie duzo dowiedziec. Moze w miedzyczasie zrobimy zaklady co to bedzie. Cos do picia a moze jakies ciuchy? Jakie macie pomysly

PS. Jak nie bedzie wiecej propozycji to chyba wiem kto wygra. A juz jak sie dyskusja o lapie zacznie to umarl w butach :)

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 05 mar (pt) 2004, 14:05:29

mi sie wydaje ze to moze jest reklama .... no np anty.. ( cos) . antynarkotyki , antyeids , itp. Moze ide zlym tropem . Moze zeczywiscie jest to reklama jakis ciuchow . Musi byc to cos waznego i "duzego" bo jak sam zauwazyles jest tego - tych plakatow bardzo duzo .

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 05 mar (pt) 2004, 20:05:22

Persen. Niby nic, ale moj ojciec zapamietal jakas reklame i nazwe produktu. Niebywale. Chociaz nie wiem czy podobienstwo tej dziewczyny do mojej siostry nie ma z tym jakiegos zwiazku.

DiGi
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: DiGi » 05 mar (pt) 2004, 23:54:04

Ato pisze:reka jak najbardziej , to chyba najbardziej rozpowszechniony billboard w wawie, co nie digi, majkel? :wink:
HA HA mowilem ze bedzie na palacu kultury mowilem mowilem !

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 06 mar (sob) 2004, 13:48:33

A co o tym sądzicie?

Obrazek

Obrazek

fot.senq

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 06 mar (sob) 2004, 21:43:42

dzis widzialm w tv spot reklamowy z lapa, juz mnie nie interesuje co to za firma, bardziej to ile wydali na kampanie i kiedy ma sie im to zwrocic

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 06 mar (sob) 2004, 23:40:00

Powiem tylko tyle, że zwróci się z pewnością, a za połowe to już każdy z nas zapłacił niestety :?

ODPOWIEDZ