Muzeum Plakatu - 2 wystawy reklamowe m.in laureatow Zlotych

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Muzeum Plakatu - 2 wystawy reklamowe m.in laureatow Zlotych

Post autor: Ato » 20 kwie (wt) 2004, 00:03:00

przenosze post do nowego tematu aby byl lepiej widoczny:
sinar pisze:w sobote popoludniu do Muzeum Plakatu sa tam 2 wystawy "reklamowe" - m.in laureatow Zlotych Orlow. A moze jest wiecej chetnych na taka wycieczke Jako inicjator calego zajscia/wyjscia zbieram wirtualne zapisy

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 20 kwie (wt) 2004, 10:03:18

To teraz troche wiecej info.

Miejsce: Muzeum Plakatu (Wilanow).

Calosc odbywa sie pod haslem Koniec z reklama nudna i przecietna. Pierwsza wystawa nosi nazwe "Laureaci ogolnopolskiego festiwalu reklamy Zlote Orly 2003". Druga pod haslem "Pomiedzy fotografia a reklama". Autorzy wstawianych prac to m.in: Lukasz Murgrabia, Jacek Poremba, Tomasz Sikora, Andrzej Swietlik, Jacek Wolowski.

Na wypadek gdyby ktos chcial zobaczyc a nie mogl akurat w sobote to wystawa trwa do 25.04. Trzeba sie spieszyc :)

Wjazd: 8 zl normalny dla takich tetrykow jak ja i Ato. 5 zyla dla ulgowcow . Nie zapomnijcie legitymacji bo ostatnio sprawdzaja. Wystawa jest otwarta do godz. 16. My wybieramy sie w ta sobote popoludniu. Orientacyjnie gdzies miedzy 12.00-15.00.

Narazie jest nas 3: Zyrafa, Ato i ja ale liczymy jeszcze ktos z forum czy szkoly do nas dolaczy. Szczegoly co do miejsca zbiorki (Centrum, Pole Mokotowskie, Sobieskiego???) ustalimy jak bedzie wiadomo kto idzie.

Informacje co do cennika i godzin otwarcia sa stad:
http://www.postermuseum-wilanow.pl/pols ... warcia.htm

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 20 kwie (wt) 2004, 22:58:27

kurde- okazalo sie ze ja mam jazdy od 10- 14 p Wawie . Moze uda mi sie to jakos ustawic .

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 29 kwie (czw) 2004, 09:03:02

Chcialem podziekowac wszystkim ktorzy przybyli ;) Cala reszta niech zaluje.

Pare slow po/o wystawie. Calosc odbywala sie w nowej galerii muzeum. Jak sie okazalo wejscie bylo za darmo (to nawet pasuje do wystawy reklamowej). Mozna bylo nawet oberwac specjalnie spreparowanym soczkiem Tymbarku przygotowanym na potrzeby agencji Scholz & Friends. Oprocz tego na parterze mozna bylo ogladac rownolegle dwie prezentacje. Na jednej sciance krajowa produkcja (m.in Zubr) na tv zagraniczna. Prace na wystawie to byl mix krajowo-zagraniczny. Poza tym chyba najciekawsza rzecz to zapis drogi tworczej creative teamu Hupalo-Wolff. Bardzo pouczajaca rzecz trzeba przyznac. Mozna bylo zobaczyc skad sie biora inspiracje i jak podlegaja obrobce.

Na gorze mozna bylo zobaczyc wystawe fotografii na styku reklamy i sztuki. Byl tez specjalnie przygotowany album z twarzami ludzi ktory mozna bylo sie troche pobawic i dowolnie poskladac. Swego rodzaju kontynuacja prac jednego z artystow. I wreszcie mozna bylo zobaczyc dotknac, pozyczyc ... ;) Zlote Orly ktore sobie na pieterku staly. Ja wzialem jednego. Znaczy sie takiego kartonowego (tamte byly prawdziwe albo wierne kopie bo jakos nikt specjalnie nie pilnowal). Zlozylem w domu i teraz czerpie inspiracje z samego patrzenia :)

Juz niedlugo nastepny wypad. Tylko dla hardcore'owcow ;)

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 30 kwie (pt) 2004, 22:29:45

przepraszam :( glupio wyszlo . Przebaczycie mi to kiedys ?

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 30 kwie (pt) 2004, 23:06:29

Czas leczy rany... ;)

Daj spokoj Zyrafa. Nikogo przeciez nie zabilas. Szkoda tylko ze nie zadzwonilas wczesniej bo Ato nalatal sie po pociagu.

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 02 maja (ndz) 2004, 22:18:44

moglam zadzwonic ... ale .... telefon od Ato mnie obudzil ... niespodziewany wypad na impreze do akademika ...

ale jesli jest juz OK to super :)

ODPOWIEDZ