PRECZ!!!!!! Z Harry Potterem!
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
PRECZ!!!!!! Z Harry Potterem!
No wlasnie. Kto z was namietnie czyta ten pomyj
a kto z was popiera moj post?

-
- Loża WSR
Osobiscie jestem na nie. Jednak jezeli wielu osobom chce sie czytac te kilkaset stron to chyba dobrze. Mniej analfabetow i ludzie moga zauwazyc ze czytanie naprawde nie boli.
Osobiscie polecam Marqueza. Ostatnio przeczytalem, co tam polknalem Sto lat samotnosci. Troche przez przypadek bo brat to czytal jako lekture (niby po hiszpansku) A ksiazka jestem po prostu zachwycony. Bardzo taka magiczna (ale nie w tym sensie co Potter). Dawno nie bylem pod takim wrazeniem (ostatnio Tolkien -15 lat temu zadne tam Whartony czy inne). Bardzo dobra ksiazka.
Osobiscie polecam Marqueza. Ostatnio przeczytalem, co tam polknalem Sto lat samotnosci. Troche przez przypadek bo brat to czytal jako lekture (niby po hiszpansku) A ksiazka jestem po prostu zachwycony. Bardzo taka magiczna (ale nie w tym sensie co Potter). Dawno nie bylem pod takim wrazeniem (ostatnio Tolkien -15 lat temu zadne tam Whartony czy inne). Bardzo dobra ksiazka.
-
- Loża WSR
-
- Ekspert
-
- Czasami coś napisze
Przeczytałem pierwszy tom Harego do połowy i stwierdziłem, że to książka nie dla mnie. Ja wiem, niektórzy dorośli to czyają, nawet jeśli nie są rodzicami. Mnie ta proza jakoś nie rusza, "Tkacz iluzji" E. Białołęckiej proszę bardzo.
Czy się nam podoba czy nie, HP jest już wpisany w kanon literatury fantastycznej i kijem go nie przegonisz.
Watykan oficjalnie książki nie potępił (błogosławieństwa też nie dał, to dopiero była by promocja).
Nie podejmiję się oceniać czegoś czego nie znam, potteromania mnie nie dotknęła. HP jest ciakawym przykładem do rozważenia pod względem sukcesu marketingowego.
A i jeszcze kilka autentyków:
widziałem w televizorni dziewczynkę, która zadowolona z siebie powiedziała, że czytała poszczególne cześci po 17 razy. Różne głupoty w tv pokazują. Drogie dziecko, lepiej byś zrobiła gdybyś raczyła przeczytać 17 innych książek.
Czy się nam podoba czy nie, HP jest już wpisany w kanon literatury fantastycznej i kijem go nie przegonisz.
Watykan oficjalnie książki nie potępił (błogosławieństwa też nie dał, to dopiero była by promocja).
Nie podejmiję się oceniać czegoś czego nie znam, potteromania mnie nie dotknęła. HP jest ciakawym przykładem do rozważenia pod względem sukcesu marketingowego.
A i jeszcze kilka autentyków:
widziałem w televizorni dziewczynkę, która zadowolona z siebie powiedziała, że czytała poszczególne cześci po 17 razy. Różne głupoty w tv pokazują. Drogie dziecko, lepiej byś zrobiła gdybyś raczyła przeczytać 17 innych książek.
-
- Czasami coś napisze
Nicole_a, w sumie myślę podobnie i nie mam zamiaru nadrabiać braku znajomości tej pozycji. Jest sporo lepszej (w moim mniemaniu) prozy, którą wiem, że warto przeczytać... no i tak sobie cztam, a oni ciągle wydają nowe książki, ciągle jestem do tyłu. Przypomina to wyścig żłówia z zającem.
Brałem kiedyś udział w dyskusji na furum portalu Nowa Gildia, link bezpośredni dla chętnych, której tematem była kontrowersja nad przynależnością HP do garunku fantasy. Jak zwylke w takich sieciowych dysputach problemu nie rozwiązaliśmy.
Brałem kiedyś udział w dyskusji na furum portalu Nowa Gildia, link bezpośredni dla chętnych, której tematem była kontrowersja nad przynależnością HP do garunku fantasy. Jak zwylke w takich sieciowych dysputach problemu nie rozwiązaliśmy.
-
- Zawsze coś napisze
Tak już jest, ze tematy dotyczące gustów trudne są do rozwiązania o ile nie niemożliwe, poniewaz każdy posiada jakies tam gusta różniące się od innych (Ale namieszałam mam nadzieję, ze ktoś zrozumei o co mi chodziło
). Zwłaszcza jesli to tyczy Harego Po***a
Marqoni ja rónież uważam ze jest wiele lepszej prozy dostępnej na rynku i rónież mam ciągle zaległości z czytaniem. A propo dziś kupiłąm kolejną książkę
A na przeczytanie i tak czekają poprzednie trzy
w suemi to juz dwie i pół.....

-
- Ekspert
sinar pisze: Osobiscie polecam Marqueza. Ostatnio przeczytalem, co tam polknalem Sto lat samotnosci.
widzisz ja uwielbiam te ksiazke, ale osobiscie polecam ci ksiazke rowniez marqueza miłość nie jedno ma imię - nie mysl sobie tylko ze jest to jakies romansidlo!

a skoro podobal ci sie marquez to sprubuj poczytac cortazara albo joysa
-
- Bywalec