Rozmowy o polityce

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 22 wrz (sob) 2007, 19:33:14

Happy pisze:Oj Martusia tego szubrawca Lisa będziesz cytować?
Lubię cytowac mądrych ludzi.
Kali pisze:dla mnie zdecydowanie not clear :twisted:
to wyjasniam : "[...]bo durnia za prezydenta mamy[...]".

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 22 wrz (sob) 2007, 19:40:17

Lis mądrym człowiekiem?!?!?! 8O W tej kwestii mam odmienne zdanie. I w ogóle nie lubię go jako człowieka od lat. No tak Tuśka, dzisiejsze wiadomości, fakty dobitnie pokazują, że poprzedni prezydent był zdecydowanie lepszy... :twisted: Po prostu swojski chłop i kielicha lubi sobie walnąć i potem lubi wygłaszać przemówienia a że sobie na chwilę przyśnie przemawiając no to co, każdemu się może zdarzyć. :twisted:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 22 wrz (sob) 2007, 19:49:49

Happy pisze:No tak Tuśka, dzisiejsze wiadomości, fakty dobitnie pokazują, że poprzedni prezydent był zdecydowanie lepszy... :twisted: Po prostu swojski chłop i kielicha lubi sobie walnąć i potem lubi wygłaszać przemówienia a że sobie na chwilę przyśnie przemawiając no to co, każdemu się może zdarzyć. :twisted:
Wole takiego co walnie kielicha niz takiego co mowi z zamknietymi ustami i na kazde spotkanie idzie z tlumaczem... :roll:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 23 wrz (ndz) 2007, 03:05:55

Martha pisze:
Happy pisze:Oj Martusia tego szubrawca Lisa będziesz cytować?
Lubię cytowac mądrych ludzi.
Kali pisze:dla mnie zdecydowanie not clear :twisted:
to wyjasniam : "[...]bo durnia za prezydenta mamy[...]".
A po czym wnosisz, badałaś jego iloraz inteligencji :?:
Bo co do ilorazu to tylko przemawia on na niekorzyść Kwacha, który studiów nie skończył. A Lech jakbyś nie wiedział jest habilitowanym doktorem nauk prawnych.

Skoro wolisz prezydenta, który na spotkaniach z dziećmi jest nawalony, przypomnę też, że był również w tym samym stanie w Charkowie na grobach, które są jednym z pomników pamięci zbrodni Katyńskiej. Którego nie wiadomo skąd majątek przewyższa i to sporo jego dochody z prezydentury. I który oszukuje społeczeństwo to tylko i wyłącznie twój wybór.
Tylko proszę żebym zaraz nie usłyszał tego co nie dawno ktoś mi powiedział, że wolałabyś Putina na prezydenta. Bo nie długo dojdzie już do takiej paranoi, że nawet będą nie którzy mówić iż Stalin byłby lepszym prezydentem. A wtedy to i ja chyba wyjadę z kraju, ale dlatego że będę przerażony otaczającym mnie społeczeństwem.

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 23 wrz (ndz) 2007, 11:02:46

Kali pisze:A po czym wnosisz, badałaś jego iloraz inteligencji :?:
Bo co do ilorazu to tylko przemawia on na niekorzyść Kwacha, który studiów nie skończył. A Lech jakbyś nie wiedział jest habilitowanym doktorem nauk prawnych.
Myslisz, ze ludzie ktorzy ukonczyli studia automatycznie staja sie inteligentni :?: 8O Kazdy debil moze skonczyc studia.
A jezeli chodzi o badania ilorazu, to jakoś w nie nie wierzę, bo wtedy duza szanse na ubieganie sie o prezydenture mialaby Doda.
Nie oceniam ludzi po ich dokumentach , skończonych kursach czy ilosci doktoratów jakie zrobili, ale po tym co maja w glowie.
Od bardzu wielu juz lat obserwuje Lisa, czytalam jego ksiazki i ogladalam programy, ktore prowadzil. I to mi wystarczy, aby stwierdzic, ze facet ma glowe na karku.

Kali pisze:Skoro wolisz prezydenta, który na spotkaniach z dziećmi jest nawalony, przypomnę też, że był również w tym samym stanie w Charkowie na grobach, które są jednym z pomników pamięci zbrodni Katyńskiej.
Incydent niepotrzebny, ale szczerze mowiac to mnie jakos nie ruszyl, a tylko zaskoczył, ze nawet 'po kielichu' mowi plynnie po rosyjsku.
Kali pisze:Którego nie wiadomo skąd majątek przewyższa i to sporo jego dochody z prezydentury. I który oszukuje społeczeństwo to tylko i wyłącznie twój wybór.
Gdyby nie bylo wiadomo skad, to Minister Sprawiedliwosci Zbogniew Ziobro nie spal by po nocach i o niczym innym nie mowil. A tak to widac, ze cala ta afera (ktora z reszta nie jest nawet aferą) jest grubymi nicmi szyta.
Kali pisze:Tylko proszę żebym zaraz nie usłyszał tego co nie dawno ktoś mi powiedział, że wolałabyś Putina na prezydenta. Bo nie długo dojdzie już do takiej paranoi, że nawet będą nie którzy mówić iż Stalin byłby lepszym prezydentem.
Putin, Stalin czy np. Hitler to zdecydowanie nie jest najlepszy wybor. Z tym sie zgadzam.
Kali pisze:A wtedy to i ja chyba wyjadę z kraju, ale dlatego że będę przerażony otaczającym mnie społeczeństwem.
I z tego samego powodu wyjade ja, jezeli PiS znowu wygra.
Ostatnio zmieniony 23 wrz (ndz) 2007, 12:28:58 przez Martha, łącznie zmieniany 1 raz.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 23 wrz (ndz) 2007, 12:00:01

No wiesz jakoś sobie nie wyobrażam żeby nawet ćwierć inteligent dostał się na prawo i dodatkowo zrobił habilitację. Chyba za bardzo zapatrzyłaś się na WSR, a przypomnę to nie są studia, a już w szczególności prawne.
Jak wierzysz w iloraz inteligencji Dody to życzę dalszej całkowitej wiary w media. :lol:
Lis napewno jest inteligentnym gościem, ale już brakuje mu wiele do inteligentnego dziennikarza. Gdyż w dziennikarstwie trzeba być obiektywnym, a śledząc jego program można zasnąć bo w każdym jest ta sama tendencja. Szkoda tylko, że facet mający łeb na karku zostawia swoją córkę(pomijając już żonę) dla pracy i innej kobiety.
:lol: myślisz, że umie mówić płynnie po rosyjsku, bo mi się raczej wydaje że miał wyuczoną regułkę którą właśnie czasami próbował sobie przypominać.
Jak byś nie wiedziała jak ktoś jest niezłym cwaniakiem to i ciężko jest mu później coś udowodnić. Ale przecież to jest jasne, że Kwaśniewski co dziennie przez kilka lat pił tylko wodę i jadł ziemniaki z chlebem żeby oszczędzić na te wszystkie nieruchomości.
To już możesz się pakować, bo PiS wygra nie dużą różnicą ale tak będzie.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 23 wrz (ndz) 2007, 12:07:44

Martha pisze:Gdyby nie bylo wiadomo skad, to to ta wsza ziobro nie spal by po nocach i o niczym innym nie mowil.
Chciałabym cię prosić, abyś nie obrażała publicznie ludzi których inni cenią i szanują. A jeśli myślisz, że takich ludzi nie ma to jesteś w błędzie bo min. ja do nich należę. Ja bardzo nie lubię partii, które wy popieracie, ale nie chce nikogo urażać i nawet wyrażenie "żydo-komuna" pisałam skrótami aby nikogo nie urazić. :idea: Choć może niektórzy bardzo pragną, żeby znowu byli u "koryta, z którego można się jeszcze więcej nachapać". :twisted:

Aaa i skoro największy debil może ukończyć studia to czemu kwaskowi się to nie udało...? bo mi się coś tu nasuwa, ale nie lubię obrażać ludzi... :roll:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 23 wrz (ndz) 2007, 12:25:48

Kali pisze:No wiesz jakoś sobie nie wyobrażam żeby nawet ćwierć inteligent dostał się na prawo i dodatkowo zrobił habilitację. Chyba za bardzo zapatrzyłaś się na WSR, a przypomnę to nie są studia, a już w szczególności prawne.
A ja sobie wyobrazam i nawet znam. Nie ma nic trudnego w ukonczeniu studiow ( i nie mowie tutaj o WSR). Wkuwac kazdy umie.
Kali pisze:Jak wierzysz w iloraz inteligencji Dody to życzę dalszej całkowitej wiary w media. :lol:
ja w ogole nie wierze w tego typu badania. Ty zadales pytanie "czy badalam jego iloraz inteligencji". Ja tylko odpisalam, ze na podstawie takich badan Doda jest mega-inteligentna. I nie mowie tutaj o donosach pudelka, tylko przedstawicielach Mensy.
Kali pisze:Lis napewno jest inteligentnym gościem, ale już brakuje mu wiele do inteligentnego dziennikarza. Gdyż w dziennikarstwie trzeba być obiektywnym, a śledząc jego program można zasnąć bo w każdym jest ta sama tendencja.
podaj nazwisko jednego polskiego dziennikarza, programu tv czy dziennika, ktory jest obiektywny.

Kali pisze:Szkoda tylko, że facet mający łeb na karku zostawia swoją córkę(pomijając już żonę) dla pracy i innej kobiety.
Ponad 50tysiecy malzenstw rocznie bierze rozwod w Polsce.
Lepiej wziac rozwod niz kisic sie we wlasnym sosie.
A o ile mi wiadomo Kinga Rusin jakos niespecjalnie cierpiala z tego powodu.
Kali pisze::lol: myślisz, że umie mówić płynnie po rosyjsku, bo mi się raczej wydaje że miał wyuczoną regułkę którą właśnie czasami próbował sobie przypominać.
mi sie tak nie wydaje.

Kali pisze:To już możesz się pakować, bo PiS wygra nie dużą różnicą ale tak będzie.
stety

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 23 wrz (ndz) 2007, 12:29:17

Happy pisze:Chciałabym cię prosić, abyś nie obrażała publicznie ludzi których inni cenią i szanują. A jeśli myślisz, że takich ludzi nie ma to jesteś w błędzie bo min. ja do nich należę.
Przepraszam i juz naprawiam swoj blad. 8)

Happy pisze:Aaa i skoro największy debil może ukończyć studia to czemu kwaskowi się to nie udało...? bo mi się coś tu nasuwa, ale nie lubię obrażać ludzi... :roll:
A jemu sie nie udalo, czy ich po prostu nie ukonczyl ?
Bo ja nie ukonczylam, ale nie dlatego ze mi sie nie udalo.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

O niszczeniu demokracji przez PiS

Post autor: s_wojtkowski » 23 wrz (ndz) 2007, 17:14:04

No to nadal nie wiemy dlaczego wygrana PiS miałaby być zagrożeniem dla demokracji. To taka kalka słowna powtarzana jak mantra, która "nie wymaga uzasadnienia", bo... nie i już.

A jest to zarzut (?) obliczony chyba na jakiś quasipopulistyczny efekt. Kogo on jednak przekonuje? Bo jeśli tak by miało być, że PiS zniszczy demokrację, to przecież trzeba wyjść na ulicę już dziś! Partia, która chce zniszczyć polską demokrację w wielu sondażach prowadzi! Nie można siedzieć z założonymi rękami i tylko gadać - natychmiast poprośmy też o pomoc sąsiadów z Europy, skoro polski naród taki durny. Porządek (demokratyczny) musi być!

A tak trochę bardziej na serio: uważam, że to raczej rzucanie nieprzemyślanych słów o "końcu demokracji" jest jej realnym zagrożeniem, bo... a nuż ktoś w to NAPRAWDĘ uwierzy?

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 23 wrz (ndz) 2007, 17:46:01

Happy piszesz innym takie oto słowa :
Happy pisze:Chciałabym cię prosić, abyś nie obrażała publicznie ludzi których inni cenią i szanują. (...)
A sama wyjeżdżasz z brakiem poszanowania dla innych osób które to może ktoś inny cenić i szanować. Bo może mi powiesz że Ty pisząc np.: "szubrawca Lis" nie obrażasz ? Zresztą ile w tej waszej dyskusji padło innych aluzji, określeń czy też poufałości ? Nie ujmując [nie uwłaczając] ale to bez sensu jest by np pisać "Kwas", "Kwasula" a jednocześnie np. wznosić raban jak ktoś napisze "Kaczka", "Kaczula" etc.

Sławku słowa na wyrost - jak je określasz - padają mam wrażenie z wielu stron: ostatnio np. że będziemy mieli powtórkę z 13 grudnia czy coś jak wygra PO - czy jak to tam padło - jest równie żenujące to jest jak dla mnie, i jest przejawem powtarzanej mantry : 'my są dobrzy - oni źli', 'my to Polska - oni to zomo' etc.

Kto buduje barykady - kreując siebie jako jedynego sprawiedliwego i jedynego o czystym sumieniu, a wszyscy inni są be i totalnymi wrogami dobrego - ten zbiera po pewnym czasie efekty.

Martha
Ekspert
Ekspert

Re: O niszczeniu demokracji przez PiS

Post autor: Martha » 23 wrz (ndz) 2007, 17:47:33

wojtkowski pisze:A tak trochę bardziej na serio: uważam, że to raczej rzucanie nieprzemyślanych słów o "końcu demokracji" jest jej realnym zagrożeniem, bo... a nuż ktoś w to NAPRAWDĘ uwierzy?
Premier powiedzial, ze jezeli bedzie rzadzilo PO i LiD to bedzie oznaczalo powrot 13 grudnia 1981....
mantra ? a nuż ktos NAPRAWDE uwierzy...

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 23 wrz (ndz) 2007, 17:55:58

Każdy dziennikarz może i pewnie ma własne przekonania i ulubieńców politycznych to jest jego prawo.
A przykład takiego programu nie stronniczego moim zdanie chyba najlepszego, mam nadzieję że wróci na antenę to "Polacy". Program w którym można usłyszeć opinię z każdej strony społeczeństwa, a i prowadzący jest raczej neutralny. Poza tym i ostatnimi razy co mnie na początku zdziwiło ale teraz bardzo cieszy, że Morozowski z Sekielskim nie są już tacy stronniczy jak byli wcześniej i potrafią już patrzeć z innej strony. Zauważyłem to po słynnej konferencji Prokuratury, gdzie w ich programie padło stwierdzenie, że chyba opozycji nie powinno być już tak wesoło. Spojrzałem wtedy na nich już innym okiem i nie należy już to spojrzenie do rzadkości. Mimo że napewno dalej są za PO.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 23 wrz (ndz) 2007, 18:57:45

Robi wyżej wymieniony przez Ciebie pan sam sie o to prosi żeby go już coraz mniejszym poszanowaniem obdarzać. Bardzo na to pracuje. I jest przecież wolnym człowiekiem jak mówi i propaguje i to jego sprawa czy wypił 1 lampkę wina czy 10 więc myślę, że jako starszy ode mnie człowiek pokazuje mi że też jestem wolnym człowiekiem i mogę go nazywać "wielkim kwaskiem". Co zresztą przypieczętował swoim wczorajszym zachowaniem. Były prezydent już nigdy nie będzie w sensie dosłownym "wolnym" człowiekiem i zawsze obowiązuje go godne zachowanie i reprezentowanie swojego kraju i zasady savoir-vivre, które to wczoraj tez po francusku przytaczał... :idea: :!:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 23 wrz (ndz) 2007, 19:18:17

Ale jezeli walczymy o szacunek dla osob publicznych to badzmy konsekwentni. Dla mnie MS tez sie sam o to prosi, a mimo to Cie to wzielo. Ja zejebiscie szanuje Lisa (mimo ze 'zostawil zone'), Kwasniewskiego (mimo ze 'wypil 1 lampke wina czy 10').
A jezeli chodzi o MS, to mam o nim takie samo zdanie jak Miller - bo sam sie o to prosi.

ODPOWIEDZ