Lubię cytowac mądrych ludzi.Happy pisze:Oj Martusia tego szubrawca Lisa będziesz cytować?
to wyjasniam : "[...]bo durnia za prezydenta mamy[...]".Kali pisze:dla mnie zdecydowanie not clear![]()
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
Wole takiego co walnie kielicha niz takiego co mowi z zamknietymi ustami i na kazde spotkanie idzie z tlumaczem...Happy pisze:No tak Tuśka, dzisiejsze wiadomości, fakty dobitnie pokazują, że poprzedni prezydent był zdecydowanie lepszy...Po prostu swojski chłop i kielicha lubi sobie walnąć i potem lubi wygłaszać przemówienia a że sobie na chwilę przyśnie przemawiając no to co, każdemu się może zdarzyć.
A po czym wnosisz, badałaś jego iloraz inteligencjiMartha pisze:Lubię cytowac mądrych ludzi.Happy pisze:Oj Martusia tego szubrawca Lisa będziesz cytować?
to wyjasniam : "[...]bo durnia za prezydenta mamy[...]".Kali pisze:dla mnie zdecydowanie not clear![]()
Myslisz, ze ludzie ktorzy ukonczyli studia automatycznie staja sie inteligentniKali pisze:A po czym wnosisz, badałaś jego iloraz inteligencji![]()
Bo co do ilorazu to tylko przemawia on na niekorzyść Kwacha, który studiów nie skończył. A Lech jakbyś nie wiedział jest habilitowanym doktorem nauk prawnych.
Incydent niepotrzebny, ale szczerze mowiac to mnie jakos nie ruszyl, a tylko zaskoczył, ze nawet 'po kielichu' mowi plynnie po rosyjsku.Kali pisze:Skoro wolisz prezydenta, który na spotkaniach z dziećmi jest nawalony, przypomnę też, że był również w tym samym stanie w Charkowie na grobach, które są jednym z pomników pamięci zbrodni Katyńskiej.
Gdyby nie bylo wiadomo skad, to Minister Sprawiedliwosci Zbogniew Ziobro nie spal by po nocach i o niczym innym nie mowil. A tak to widac, ze cala ta afera (ktora z reszta nie jest nawet aferą) jest grubymi nicmi szyta.Kali pisze:Którego nie wiadomo skąd majątek przewyższa i to sporo jego dochody z prezydentury. I który oszukuje społeczeństwo to tylko i wyłącznie twój wybór.
Putin, Stalin czy np. Hitler to zdecydowanie nie jest najlepszy wybor. Z tym sie zgadzam.Kali pisze:Tylko proszę żebym zaraz nie usłyszał tego co nie dawno ktoś mi powiedział, że wolałabyś Putina na prezydenta. Bo nie długo dojdzie już do takiej paranoi, że nawet będą nie którzy mówić iż Stalin byłby lepszym prezydentem.
I z tego samego powodu wyjade ja, jezeli PiS znowu wygra.Kali pisze:A wtedy to i ja chyba wyjadę z kraju, ale dlatego że będę przerażony otaczającym mnie społeczeństwem.
Chciałabym cię prosić, abyś nie obrażała publicznie ludzi których inni cenią i szanują. A jeśli myślisz, że takich ludzi nie ma to jesteś w błędzie bo min. ja do nich należę. Ja bardzo nie lubię partii, które wy popieracie, ale nie chce nikogo urażać i nawet wyrażenie "żydo-komuna" pisałam skrótami aby nikogo nie urazić.Martha pisze:Gdyby nie bylo wiadomo skad, to to ta wsza ziobro nie spal by po nocach i o niczym innym nie mowil.
A ja sobie wyobrazam i nawet znam. Nie ma nic trudnego w ukonczeniu studiow ( i nie mowie tutaj o WSR). Wkuwac kazdy umie.Kali pisze:No wiesz jakoś sobie nie wyobrażam żeby nawet ćwierć inteligent dostał się na prawo i dodatkowo zrobił habilitację. Chyba za bardzo zapatrzyłaś się na WSR, a przypomnę to nie są studia, a już w szczególności prawne.
ja w ogole nie wierze w tego typu badania. Ty zadales pytanie "czy badalam jego iloraz inteligencji". Ja tylko odpisalam, ze na podstawie takich badan Doda jest mega-inteligentna. I nie mowie tutaj o donosach pudelka, tylko przedstawicielach Mensy.Kali pisze:Jak wierzysz w iloraz inteligencji Dody to życzę dalszej całkowitej wiary w media.![]()
podaj nazwisko jednego polskiego dziennikarza, programu tv czy dziennika, ktory jest obiektywny.Kali pisze:Lis napewno jest inteligentnym gościem, ale już brakuje mu wiele do inteligentnego dziennikarza. Gdyż w dziennikarstwie trzeba być obiektywnym, a śledząc jego program można zasnąć bo w każdym jest ta sama tendencja.
Ponad 50tysiecy malzenstw rocznie bierze rozwod w Polsce.Kali pisze:Szkoda tylko, że facet mający łeb na karku zostawia swoją córkę(pomijając już żonę) dla pracy i innej kobiety.
mi sie tak nie wydaje.Kali pisze:myślisz, że umie mówić płynnie po rosyjsku, bo mi się raczej wydaje że miał wyuczoną regułkę którą właśnie czasami próbował sobie przypominać.
stetyKali pisze:To już możesz się pakować, bo PiS wygra nie dużą różnicą ale tak będzie.
Przepraszam i juz naprawiam swoj blad.Happy pisze:Chciałabym cię prosić, abyś nie obrażała publicznie ludzi których inni cenią i szanują. A jeśli myślisz, że takich ludzi nie ma to jesteś w błędzie bo min. ja do nich należę.
A jemu sie nie udalo, czy ich po prostu nie ukonczyl ?Happy pisze:Aaa i skoro największy debil może ukończyć studia to czemu kwaskowi się to nie udało...? bo mi się coś tu nasuwa, ale nie lubię obrażać ludzi...
A sama wyjeżdżasz z brakiem poszanowania dla innych osób które to może ktoś inny cenić i szanować. Bo może mi powiesz że Ty pisząc np.: "szubrawca Lis" nie obrażasz ? Zresztą ile w tej waszej dyskusji padło innych aluzji, określeń czy też poufałości ? Nie ujmując [nie uwłaczając] ale to bez sensu jest by np pisać "Kwas", "Kwasula" a jednocześnie np. wznosić raban jak ktoś napisze "Kaczka", "Kaczula" etc.Happy pisze:Chciałabym cię prosić, abyś nie obrażała publicznie ludzi których inni cenią i szanują. (...)
Premier powiedzial, ze jezeli bedzie rzadzilo PO i LiD to bedzie oznaczalo powrot 13 grudnia 1981....wojtkowski pisze:A tak trochę bardziej na serio: uważam, że to raczej rzucanie nieprzemyślanych słów o "końcu demokracji" jest jej realnym zagrożeniem, bo... a nuż ktoś w to NAPRAWDĘ uwierzy?