Rozmowy o polityce
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
Ja słyszałem że były premier jest nie do końca hetero, no ale mniejsza z tym.
Jak by chcieli mieć dzieci to i tak już chyba za późno, jeden mieszka z matką i kotem, nie ma prawa jazdy i był naszym premierem. Drugi zaś, jest nadal prezydentym wyczesanym przez własną żonę.. Nie lubie ich i nie kryje tego.
Co do wojny w A. to w sumie nie jest chyba sprawa polski.. (?)
Jak by chcieli mieć dzieci to i tak już chyba za późno, jeden mieszka z matką i kotem, nie ma prawa jazdy i był naszym premierem. Drugi zaś, jest nadal prezydentym wyczesanym przez własną żonę.. Nie lubie ich i nie kryje tego.
Co do wojny w A. to w sumie nie jest chyba sprawa polski.. (?)
-
- WSR Guru
-
- WSR Guru
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=151e3
Pięknie widać teraz jak media były przeciwko rządom PiSu. Jeszcze kilka miesięcy temu to było - o matko co ten rząd robi, niedługo będziemy zdychać na ulicach, czemu oni nie mogą się dogadać z lekarzami. A teraz dyrektor nie dogadał się z lekarzami, wszystko napisane spokojnym językiem, a słowo rząd nie pada ani razu. To teraz wystarczy zapytać, kto napędzał tą całą histerię i na dobre napędzał pośmiewisko na świecie. Jeśli ktoś tego nie zauważa to jest ślepy.
Pięknie widać teraz jak media były przeciwko rządom PiSu. Jeszcze kilka miesięcy temu to było - o matko co ten rząd robi, niedługo będziemy zdychać na ulicach, czemu oni nie mogą się dogadać z lekarzami. A teraz dyrektor nie dogadał się z lekarzami, wszystko napisane spokojnym językiem, a słowo rząd nie pada ani razu. To teraz wystarczy zapytać, kto napędzał tą całą histerię i na dobre napędzał pośmiewisko na świecie. Jeśli ktoś tego nie zauważa to jest ślepy.
-
- Loża WSR
Ja widać zatem jestem ślepy, bo nie widziałem by tamten rząd wogóle pofatygował się żeby z takimi np. pielęgniarkami chociażby porozmawiać
Dodatkowo należy zwrócić uwagę, że w tym do czego dajesz odnośnik jasno stoi, iż zasadniczo porozumienie zostało zawarte (podpisane w środę) co do wydłużenia czasu pracy i przyznania podwyżki (600-700zł brutto), jednak później (w czwartek) "związki przedstawiły (...) aneks, który zasadniczo odbiega od porozumienia."

Dodatkowo należy zwrócić uwagę, że w tym do czego dajesz odnośnik jasno stoi, iż zasadniczo porozumienie zostało zawarte (podpisane w środę) co do wydłużenia czasu pracy i przyznania podwyżki (600-700zł brutto), jednak później (w czwartek) "związki przedstawiły (...) aneks, który zasadniczo odbiega od porozumienia."
-
- Loża WSR
Ogólnie to miało być tak że : "Zgodzili się na dłuższą pracę w zamian za 600 lub 700 złotych (w zależności od specjalizacji) podwyżki przez pierwsze trzy miesiące i dalszy wzrost w kolejnych kwartałach aż do osiągnięcia pensji w wysokości 2,5 średniej krajowej." (cytat za TVN24, PAP)
BTW: Pamiętam jak nie tak dawno przy okazji pielęgniarek pisałeś coś takiego :
BTW: Pamiętam jak nie tak dawno przy okazji pielęgniarek pisałeś coś takiego :
Ps: Zresztą z tego co widzę czytając o tej sprawie to są dwie wersje tego kto niby "zerwał" to porozumienie...Kali pisze:Czy wiecie jakiej pielęgniarki zażyczyły sobie pensji. Dla tych które dopiero zaczynaja pracować 3000zł, a odpowiednio większe dla reszty 8O już wszystkich kompletnie popieprzyło. I wszyscy wykorzystują to, że bez ich pracy ludzie się nie obejdą.
-
- Wyrocznia WSR