Nie ogladajmy sie na maruderow trzeba dazyc do najlepszych. Tu kilka adresow naszych blizniakow (siostr?) zagranica
www.adschool.com
Brainco szkola z Minneapolis. Studiuja tam tez ludzie z Kanady, Chile, Norwegii... 5 dzialow (Art Diretction, Branding, Writing, Interactive, Management&Account Planning) z dalszym podzialem na specjalnosci. Np. Writing - Copywriting, Promotional Writing, Interactive Writing
www.adschool.edu Miami Ad School.
Miedzynarodowa szkola z kwatera glowna na Florydzie. Wyglada ze nadal ma oddzial w Warszawie. Cena w Polsce 2x mniejsza niz na calym swiecie, a i tak srednio 1 miesiac kosztuje tyle co mnie rok w WSR
www.bieber.ch Szkola Marketingu i Reklamy ze Szwajcarii
www.fabrica.it
Szkola a moze raczej warsztat Oliviero Toscaniego. Jak mi sie wydaje ma nawiazywac do renesansowych tradycji. Jesli masz talent i do 25 lat mozesz sie starac o miejsce w kolonii Mistrza. Szczegolnie poszukiwani teksciarze ale sa tez miejsca da interaktywnych, fotoamatorow i tych jak im tam vilmowcow
www.werbeschule.de
Uczelnia z Saksonii z wydzialem marketingu i komunikacji. W programie m.in psychologia reklamy, psychologia kolorow, corporate design, layout, prawo reklamy, media, marketing, badanie rynku.
Ta lista przedmiotow brzmi dosc znajomo. Wnioski lista przedmiotow zblizona do WSR. No moze poza Fabrica i troszke Miami. Pozostali maja co najwyzej wiecej godzin. A czesne jest... coz edukacja kosztuje. Ale nie wszystko mozna przeliczyc na pieniadze. Zycie to powinna byc przygoda trzeba probowac. Mam nadzieje ze linki sie przydadza i ktos po WSR kiedys wyladuje w jednej z tych szkol. Niech mi wtedy kartke napisze, no powiedzmy maila