Pytania przyszłej studentki.

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Gość

Pytania przyszłej studentki.

Post autor: Gość » 17 lut (wt) 2009, 08:22:15

Witam.
W tym roku czeka mnie matura. Wymarzyłam sobie studia związane z reklamą telewizyjną, oczywiście w Warszawie, być może właśnie w Warszawskiej Szkole Reklamy. W związku z tym mam kilka pytań:

1. Czy w ogóle warto iść do tej szkoły? Jakie są odczucia wasze - studentów?
2. Czy można studiować zaocznie? Zależy mi na tym, żeby znaleźć sobie też jakąś pracę w pozostałe dni tygodni, chciałabym się usamodzielnić i nie być zależną od rodziców.
3. Co gwarantuje mi ukończenie Warszawskiej Szkoły Reklamy?
4. A może lepiej najpierw ukończyć studia dzienne, na innej uczelni, a potem przenieść się tutaj?

Proszę o poważne odpowiedzi, naprawdę jestem w tym trochę zagubiona :roll:

trocu
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: trocu » 17 lut (wt) 2009, 11:47:54

WSR nie jest szkołą wyższą, tylko studium policealnym. Nie daje tytułu magistra ani licencjata, tylko dyplom technika. Nauka trwa tutaj 2 lata i kończy się egzaminem państwowym, a nie obroną pracy magisterskiej. Naturalnie tak jak na studiach można być słuchaczem dziennym lub zaocznym. Czy warto? Ja wiem po co tu przyszedłem i nie żałuję :)

Gość

Post autor: Gość » 17 lut (wt) 2009, 11:54:05

Rozumiem. W takim razie myślę, że może najpierw rozsądniej będzie zrobić licencjat..

ODPOWIEDZ