ARCHIWUM: sesje egzaminacyjne 2009-2011
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Początkujący(a)
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Grupa marcowa a prace licencjackie
Przedmiot "Metodyka..." wpisujecie i zaliczacie prostym sprawdzianem (przecież ten przedmiot był dla Was obowiązkowy!), ale promotora wybieracie na początku następnego (dla Was - II) semestru studiów (kiedy już będziecie mieli przyznany indywidualny tok nauczania).amroczkowska pisze:a ja mam takie pytanie...
co z marcowymi jeśli chodzi o Metodykę pisania pracy licencjackiej? bo na przedmiot chodzimy itp. ale jeszcze przecież nie wybieraliśmy promotora. wpisujemy ten przedmiot do indeksu czy nie?
-
- Ekspert

Sesyjny Wave ID
Taka inicjatywa między nami studentami. Wszystkie zagadnienia dotyczące zaliczeń w nadchodzącej sesji. Co, jak, kiedy? Ładnie pogrupowane na "Wszystkich", "Zaocznych" i "Dziennych". Aktualizowane na bieżąco.
Co zrobić żeby w to wejść?
a) Jeśli posiadasz Google Wave, to daj mi znać na gg (pod sygnaturką), lub na mój spam mail silencer22@gmail.com;
b) Jeśli nie posiadasz, a chciałbyś, to też daj mi znać w ten sam sposób co powyżej;
c) Najprawdopodobniej konto Google (gmail) wymagane.
d) Jak to działa: Podajesz mi adres Google, ja wysyłam invite i po tym jak już będziesz w środku, dopiszę do odpowiedniej fali. Proste.
e) Dostęp do edycji i wypowiedzi ma każdy. Natomiast, jeśli nie umiesz się zachowywać, robisz bajzel i harmider swoimi wypowiedziami, to dostajesz prawo jedynie do przeglądania fali, bez żadnych innych przywilejów. Ogólne zasady ortografii i interpunkcji są mile widziane. Nikt nie będzie się domyślał o co Ci chodzi, ani nie będzie łzawił, próbując przeczytać dwa zdania.
FAQ
Dlaczego tam, a nie tu?
Z tego powodu, że tu nie można edytować postów. Ha. Ha. Ha. A jest to temat, który ciągle się rozwija i zmienia. Elastycznie i bardziej przejrzyście po prostu jest.

Nie chcę się rejestrować! Jest jakiś inny sposób?
Nie. Do niczego nie zmuszam, tylko przedstawiam naszą między-koleżeńską inicjatywę, do której każdy może w zasadzie dołączyć. A jak nie, to nie. Spadaj, nie zawracaj głowy i uważaj na zajęciach. Zresztą nic nie stoi na przeszkodzie, by samemu zrobić taką sesyjną ściągę.
Ile to kosztuje?
10 internetów + Vat. Jest za free, jedyny warunek, to konto GMail i zaproszenie do projektu Wave, które mogę wysłać.
Zapostowałem/-am tutaj na forum i mnie olano... Czemu nie dostałem/-am zaproszenia?!
Boś głup i czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, lub zwyczajnie Ci się nie chce.
Nic nie zrozumiałem/-am?
FFFFFUUUUUUUUU-
P.S. Dziękuję Megejrze, że mnie natchnęła postem, do zrobienia takiego projektu.

-
- Nowy(a)
"ZALICZENIE Z BIBLISTYKI
cyt z maila:
Temat: Propozycje tematów z Biblistyki ST
Witam Szanownych Państwa!
Tak jak wspominałem, zaliczenie przedmiotu będzie obejmowało dwa kręgi tematyczne, biblistykę ST i NT, z których to, ze względu na różnice w materiale i teologii będą dwa zaliczenia i jedna ocena końcowa.
Na zaliczenie ST proponuję następujące tematy:
1. Współczesne metody stosowane w egzegezie Starego Testamentu
2. Teologia Psałterza
3. Elementy teologii naturalnej w Księdze Psalmów
4. Funkcja i znaczenie sędziów w okresie przedmonarchicznym
5. Przyczyny rozpadu Izraela w 931 r. p.n.e.
6. Przewodnie intencje teologiczne Księgi Zachariasza i Księgi Aggeusza
7. Interpretacja teologiczna Księgi Daniela 2,1-49
8. Charakterystyka zbioru 12 proroków mniejszych
Proszę wybrać sobie jeden z powyższych tematów i przygotować pracę na 5 stron A4 (czcionka 12; interlinia 1,5).
Pozdrawiam
Adam Grześkowiak"
pozdrawiam magda
A RETORYKA JA TEZ NADAL NIE WIEM
? pomocy
cyt z maila:
Temat: Propozycje tematów z Biblistyki ST
Witam Szanownych Państwa!
Tak jak wspominałem, zaliczenie przedmiotu będzie obejmowało dwa kręgi tematyczne, biblistykę ST i NT, z których to, ze względu na różnice w materiale i teologii będą dwa zaliczenia i jedna ocena końcowa.
Na zaliczenie ST proponuję następujące tematy:
1. Współczesne metody stosowane w egzegezie Starego Testamentu
2. Teologia Psałterza
3. Elementy teologii naturalnej w Księdze Psalmów
4. Funkcja i znaczenie sędziów w okresie przedmonarchicznym
5. Przyczyny rozpadu Izraela w 931 r. p.n.e.
6. Przewodnie intencje teologiczne Księgi Zachariasza i Księgi Aggeusza
7. Interpretacja teologiczna Księgi Daniela 2,1-49
8. Charakterystyka zbioru 12 proroków mniejszych
Proszę wybrać sobie jeden z powyższych tematów i przygotować pracę na 5 stron A4 (czcionka 12; interlinia 1,5).
Pozdrawiam
Adam Grześkowiak"
pozdrawiam magda
A RETORYKA JA TEZ NADAL NIE WIEM

-
- Zadomowił(a) się
Mogę się mylićSmierc* pisze:no ja tak też mniej niż bardziej ogarnięta mam pytanko co trzeba zrobić na zaliczenie z After Effects u D. Szwejkowskiego (godz. 13 sobota)? z góry dzięki za odpowiedzi!

a ten wątek założył ktoś z Instytutu Dziennikarstwa, który ma sb zjazdowe z grupami TV i SR, mamy więc trochę inny plan/inne przedmioty/ czasem innych wykładowców.
Ale może ktoś tu z tej grupy zajrzy i się wypowie

-
- Zadomowił(a) się
oprócz tej "zaległej pracy domowej" co tu opisana (jaśniej na końcu;):Madzius pisze: A RETORYKA JA TEZ NADAL NIE WIEM? pomocy
http://wsr.pl/ftopict-7811.html
to przede wszystkim na zaliczenie jest do napisania praca o języku, tradycja a nowoczesność:
- 3,5-4tys. znaków
- 1,5 odstępu między wierszami (tzw. interlinia)
- 12pkt czcionka
- nadać swój tytuł
Może ktoś z grupy A (jeśli macie to samo) rozwinie temat albo ktoś kto zrozumiał, słuchał uważnie

-
- Czasami coś napisze
Tak, dokładnie SG/FOTOmegejra pisze:Mogę się mylićSmierc* pisze:no ja tak też mniej niż bardziej ogarnięta mam pytanko co trzeba zrobić na zaliczenie z After Effects u D. Szwejkowskiego (godz. 13 sobota)? z góry dzięki za odpowiedzi!, ale piszesz w imieniu grup SG/FOTO?
a ten wątek założył ktoś z Instytutu Dziennikarstwa, który ma sb zjazdowe z grupami TV i SR, mamy więc trochę inny plan/inne przedmioty/ czasem innych wykładowców.
Ale może ktoś tu z tej grupy zajrzy i się wypowie
ale jak napisałaś mam nadzieję że ktoś zajrzy kto będzie wiedział cokolwiek na ten temat.
pozdrawiam
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Najlepsze informacje? U źródła!
Spróbuję jutro załatwić więcej informacji u źródła.megejra pisze:jest do napisania praca o języku, tradycja a nowoczesność:
- 3,5-4tys. znaków
- 1,5 odstępu między wierszami (tzw. interlinia)
- 12pkt czcionka
- nadać swój tytuł
Może ktoś z grupy A (jeśli macie to samo) rozwinie temat albo ktoś kto zrozumiał, słuchał uważnie
-
- Ekspert
Tutaj zadaj to pytanie o zajęcia: http://szkolareklamy.pl/ftopic-7316-795.html.Smierc* pisze: Tak, dokładnie SG/FOTO
ale jak napisałaś mam nadzieję że ktoś zajrzy kto będzie wiedział cokolwiek na ten temat.
pozdrawiam
Tu chodzi o to, ze ten wątek, w którym piszesz i ten cały dział jest przeznaczony dla studentów dziennikarstwa, więc tu są poruszane tematy dotyczące tylko tego kierunku, natomiast to co Ci podałam, to jest Pytajnik WSRowy i tam są różne dyskusje dotyczące zajęć w WSRze

Powodzenia