Tak jest zawsze?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Tak jest zawsze?

Post autor: RafMak » 28 wrz (wt) 2004, 00:20:06

Ostatnio w pewniej gazecie pojawil sie wywiad na temat malo znanego sportu, a mianowicie Le Parkour, nie bede sie rozpisywal na temat filozowi tego sportu poniewaz nie jest on tutaj glownym tematem, a to co bylo o nim napisane.
Wywiad byl przeprowadzony z 3 chlopakami trenujacy PK (PK to potoczna nazwa Le Parkour),
tylko z 3 poniwaz reszta sie nie zjawaila z roznych powodow. W wywiadzie moze polowa tekstu to byla prawda reszta
to zdania wziete z wyobrazni dziennikarza nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia w wyniku czego PK bylo pokazane jako sport "undergroudowy" uprawiany przez "blokersow" przy ktorym duzo sie niszczy, co jest nieprawda.
Czy w kazdym reportazu ktory widzimy w telewizji lub czytamy w gazecie jest jedynie niewielki procent prawdy, a reszta to wymysl dziennkiarzy ktory ma na celu podkrecenie ogladalnosci?

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 28 wrz (wt) 2004, 12:33:46

mozesz zeskanowac ten artykul na stronke, bo ja go widzialem chyba gdzies na onetcie i nic tam o niszczasych blokersach nic nie bylo, zreszta chlopaki z blokersami nic wspolnego nie maja

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: RafMak » 28 wrz (wt) 2004, 16:01:49

Ale skod wiesz ze to ten? :) takich artykulow jest kilka, a ostatnio coraz wiecej.

P.S postaram sie go pozyczyc od kogos, bo ja juz nie mam w domu.
P.S 2 to co napisalem to byl przyklad, a chodzi mi o to czy spotkaliscie juz z czyms takim?

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 29 wrz (śr) 2004, 00:15:38

bo znam ta reszte co sie nie zjawila :wink: , jak jeszcze sie po przeczytaniu artykulu domyslilem ze jacys ludzie skacza po budynkach naszej szkoly (co sie pozniej okazalo prawda) to mi artykulik zapadl w pamiec. no i jestem ciekaw bo albo nie zwrucilem uwagi zbytnio na tamten artykul ze blokersi itd. (jako ze juz prawie wszedzie blokersi=mlodziez z miasta, i staje sie tak modne jak slowa trendy czy passe wiec slowo stracilo swe znaczenie) i to ten sam artykul albo jakis plagiacik i dlatego chcialbym jeszcze raz go zobaczyc.

a jesli chodzi o sam temat to ja czesto ogladam wiadomosci (fakty informacje itd.) jedne po drugich na dwuch stacjach zeby miec prawdziwy obraz tego co mowia,
a podkrecanie artykulow to najlepsze jest w fakcie np.: "ken zabija na ekranie tv", albo "powiatowy gejem". niestety artykuly czesto maja taki sam poziom jak tytuly. tytul moze byc zachecajacy, zwracajacy na siebie uwage, ale artykul powinien byc rzetelny. a widzac w jaki sposob sa czesto zdobywane informacje to sie zalamac mozna.

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 29 wrz (śr) 2004, 12:13:22

Popieram cie Ato .DOdam tylko ze u nas na osiedlu duzo blokersow ale ci raczej nie maja nic wspolnego ze skakaniem po blokach,.Oni raczej skacza sami na siebie bynajmniej miedzy soba do gardel i tak cale zycie az do za......nia..... Poprostu oni nawet nie wiedza ze istnieje ten lepszy swiat w ktorym mozna cos osignac.

P.S.Zreszta jak dobrze pamietam to temat Le Park'ow byl juz nawet poruszony wczesniej... :arrow:

Pozdrawiam

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: RafMak » 29 wrz (śr) 2004, 19:28:43

wrr Le parkour to byl tyko przyklad, pytanie bylo inne :P

ODPOWIEDZ