Czy autostrada ma rację bytu?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Zaczyna działać
Czy autostrada ma rację bytu?
Pomyślmy..... jeśli drogi istnieją bez zmian (brak poszeżeń itp.)od 20 lat ,a samochodów przybywa z dnia na dzień,to gdzie mają się pomieścić?Oczywiście "autostrada była by idealnym rozwiązaniem" ,ale jest zagrożeniem dla okolicznych budynków,ale też dla ludzi! Rząd powinien znaleść inny sposób na korki(poszerzanie istniejących dróg,objazdy itp.nie zagrażając innym obywatelom oraz naturze) bo na ten ludzie się nie zgodzą .Jestem z wami! 

-
- Zawsze coś napisze
autostrady bylyby bardzo dobrym rozwiazaniem, niedosc ze zmniejszyly by sie korki w miastach, bo by wszyscy jezdzili obwodowa naokolo warszawy to by wreszcie sie mozna by bylo dostac w normalnym czasie do krakowa czy gdziekolwiek indziej, wreszcie by ulice bylyby bez dziur. ale jako ze autostrady maja byc platne (obecnie krotki odcinek do poznania kosztuje 10zl, a podobno przejazdy maja kosztowac 20zl) to i tak kazdy bedzie je omijal (jak we francji) i jezdzil pobocznymi drogami. pozatym powinny byc obok lasow przejscia dla zwierzat i co jakis czas przejscia dla pieszych zeby nie byli odgrodzeni autostrada. a jakie zagrozenie dla budynkow moze byc to nie wiem szczegolnie ze widzialem jak osiedla budowali naokolo autostrad (zaraz obok skrzyzowania dwuch)
-
- Czasami coś napisze
człowiek
Każdy człowiek jet egoista i oczekuje komfortu od życia, ma gdzieś inne istoty ponieważ znajduje się na szczycie łańcucha i rozkozacza sie.
Nie ważne zwierzęta , nie ważna przyroda , ale natura uwielbia się mścić . Wszystko to bowiem będzie miało wpływ na środowisko i klimat. Ktoś kto zagłosuje teraz to jako dziadek z laska bedzie miał ciszę i spokój podczas spacerku
może zaraz las kabacki będzie zbędny , betonowa dżungla rozrośnie się jeszcze bardziej, na natolin już padło zaczęły się już coraz to nowe budynki budować... wprost wspaniale dodatkowa ma byc droga do wilanowa przeprowadzona przez skarpę natolińską oby tak dalej ......... narzuca się tylko pewien cytat "Polak mądry po szkodzie" szkoda, że w większości przypadków przez te szkody muszą cierpieć też niewinni , ale cóż taka już jest ta nasza "Kochana Polska" Ostry miał racje podobnie wielu innych artystów nie koniecznie hip hopowych, ale co
Ci co wyżej siedzą więcej wiedzą . marnie oj marnie

-
- Loża WSR
-
- Zadomowił(a) się
Jestem przeciwna autostradom przez miasto... tylko dziwie sie dlaczego nikt nie myslal o drogach wczesniej i nie budowal szerszych, Polacy lubia miec ciagle prace, wiec ciagle buduja cieniutki ulice i je poszerzaja... przerazajace. Dwa przyklady kolo szkoły ul. Rosoła i KEN non stop cos tam sie dzieje, a to wysepke dobuduja, a to jeden pas, a to pas do skretu w lewo albo prawo. Byłam w Minsku na Białorusi i co... maja piekna wielka obwodnice, szerokie ulice w centrum, zero korków... a przeciez zawsze uwazamy ich za gorszych od Polski... A tak naprawde Polska niczym sie od nich nie rozni, poza tym ze u nas nikt nie mysli jak buduje budynki i zeby znalezc szukany numer to niezle trzeba sie nabiegac, nakrazyc, ulice mamy dziurawe ze az strach, zero autostrad... tylko non stop nowe pomysły za miljardy, jak podziemne tunele pod ursynowem które nie maja na celu NIC konkretnego...
Co do budowy drogi przez skarpe natolińska to jestem wsciekła, przez tyle lat jezdziłam tam rowerem, piekne pola, spokoj, ludzie z modelami samolotów... teraz to przestaje istniec, buduja sie bloki, wszystko rozkopane... niedlugo nie bedzie miejca zeby isc na spacer
Co do budowy drogi przez skarpe natolińska to jestem wsciekła, przez tyle lat jezdziłam tam rowerem, piekne pola, spokoj, ludzie z modelami samolotów... teraz to przestaje istniec, buduja sie bloki, wszystko rozkopane... niedlugo nie bedzie miejca zeby isc na spacer