I need backup
Przegrywanie z kaset na komputer...
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Homer_Simpson
- Początkujący(a)

Przegrywanie z kaset na komputer...
Mam pytanie czy jest ktoś kto wie jak zgrywać nagrane kasety magnetofonowe na komputer
I need backup
I need backup
-
petero
- Początkujący(a)

Kabel z koncowka maly jack a na drugiej stronie chinch. Podlaczasz walkmana lub tez wieze do jakiegos wzmacniacza, a owy wzmacniacz pod komputer. Chyba ze znajdziesz kabel z koncowka jack-jack, wtedy bezposrednio pod kompa
Powiem tyle, ze ja juz kiedys probowalem przegrywac i wychodzi to. Wtedy tylko przegrany dzwiek trzeba dobrze obrobic w jakims programie (polecam Sound Forge)
Jak ktos zna inny sposob, to niech poda, chetnie tez skorzystam
Powiem tyle, ze ja juz kiedys probowalem przegrywac i wychodzi to. Wtedy tylko przegrany dzwiek trzeba dobrze obrobic w jakims programie (polecam Sound Forge)
Jak ktos zna inny sposob, to niech poda, chetnie tez skorzystam
-
Homer_Simpson
- Początkujący(a)

-
pablo_cof
- Początkujący(a)

235235
Ja kiedyś nagrałem tak kasetę na empetrójki. Jak to zrobiłem? Nie wiem czy masz na składzie taki kabelek, który przynajmniej ja mam od karty telewizyjnej. Wziąłem podłaczyłem discmana przez kabel mały jack - mały jack o długości 10 cm do wejścia na mikrofon w karcie muzycznej. Puściłem taśmę i zrobiłem z tego duuuużego wava, potem podzieliłem na kawałki i pokompresowałem w MP3 compresorze. Ale taka jakość jest nie oszukujmy się do niczego. Obecnie nie mam nawet żadnych kaset => wywaliłem w sumie wszystko do kosza. Pzdr.
-
seize
- Loża WSR

Re: 235235
OT:
pablo_cof:
No jezeli puszczasz tasme na discmanie to faktycznie jakosc musi byc fatalna
Kiedys myslalem ze nie jestem audiofilem bo uwazalem ze wazniejsza jest niejednokrotnie sama muzyka niz jej jakosc. A czytajac Twojego posta a nastepnie rzuciwszy okiem na swol regal poczulem sie chyba co najmniej zacofanym hyhyhy
pablo_cof:
No jezeli puszczasz tasme na discmanie to faktycznie jakosc musi byc fatalna
-
seize
- Loża WSR

No roznica taka ze tasme raczej ciezko odtworzyc w discmanie
A jezeli juz cos zgrywac z plytek to lepiej z cdka w komputerze po uprzednim polaczeniu go z karta - szybko i bezbolesnie mozna zrobic wava chocby w winampie jak wypierze sie odtwaranie utworu z cdka a w pluginach wybierze sie jako Output - DiskWritter. A jezeli chodzi o kasete to do redukcji szumow mozna uzyc np. CoolEdita lub tez inne programy do obrabiania dzwieku.
---
'... lubie szum starej plyty kompaktowej ...'
---
'... lubie szum starej plyty kompaktowej ...'
-
Ato
- Zawsze coś napisze