ctrl + z

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

ctrl + z

Post autor: yarlan » 26 paź (wt) 2004, 11:20:13

Czy po dlugiej pracy w jakims programie komputerowym nie zazylo sie wam ze wykonujac cos innego np. codzienne domowe czynnosci, cos sie spieprzy i chce sie nacisnac ctrl+z?
Bo mi czesto...

...tylko gdzie szukac tego ctrl + z...?

Nicole_a
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Nicole_a » 26 paź (wt) 2004, 13:58:33

Kiedyś tak miałam :wink: Chciałam cofać wiele rzeczy, które zrobiłam :roll: Ale to się zmieniło po obejżeniu filmu "Efekt motyla". Nie wiem, czy widziałeś. Chłopak cofając rzeczy które się juz zdarzyły, wprowadzał coraz więcej zamętu i zła, bo w końcu nei wiemy czy cofając czas, nic bardziej się nie zepsuje... Teraz po prostu 2 razy myślę zanim coś zrobię, to według mnie jedyne rozsądne wyjście :wink: Polecam :)

kitka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: kitka » 26 paź (wt) 2004, 15:53:24

W trakcie pracy przy komputerze zalecane sa co jakis czas tzw. przerwy, w celu odswierzenia jasnosci umyslu podmiotu pracujacego.
Inaczej konsekwencje moga byc tragiczne, poczawszy od utraty ostrosci widzenia, az po... w najgorszym przypadku, komende:
"format C: enter" :wink:

majkel84
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: majkel84 » 26 paź (wt) 2004, 18:43:30

A mi oprócz opcji "ctrl + z" to jeszcze by się przydała opcja "ctrl + s"
-żebym nieraz pamiętał co się działo na imprezie i co ciekawego wyprawiałem :twisted:

i zebym sobie raz na zawsze zapametal zeby co jakis czas uzywac go/ctrl+s/ np. w photoshopie, bo nie raz jak sie wkrece w robote to nie pamietam i pod koniec dnia jak czlowek jest zmeczony to nie patrzy co robi przy zamykanu programu i nagle sie okazuje ze cala praca poszla w pizzz duu, a w tedy to mam chec sie pociac sucha bulka :wink:

poz.

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 26 paź (wt) 2004, 22:35:19

ja mam czasem ten problem (ctrl+z) gdy rysuje na kartce, ale w zyciu to tez by sie przydal (taki maly dzialajacy max 5 minut wstecz). ctrl+s nie chcialbym miec bo bym mial taki burdel w glowie jak na dysku :wink:

p.s. efekt motyla byl bardzo fajny, tylko koncowke schrzanili (jak w typowym amerykanskim filmie :evil: )

Nicole_a
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Nicole_a » 26 paź (wt) 2004, 22:39:39

Fakt mi też końcówka do gustu nie przypadła, ale amerykańskie filmy są takie "słodkie :evil: " bo oni serio mają taki punkt widzenia, aż mnie mdli... :roll:

adacho
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: adacho » 29 paź (pt) 2004, 00:25:27

O! To ja myslalem, ze to tylko ja zaczalem sie zrastac z komputerem(tak, tak, w tym kierunku ewolucja sie posuwa :wink: ). Kiedys siedzialem troche wiecej przy kompie i jak musialem sie oderwac i cos zrobic na szybkiego w swiecie niewirtualnym i to cos mi nie wychodzilo, to do glowy przychodzilo mi dwa slowa: edycja, cofnij.
Wtedy dalem sobie troche na luz, bo stwierdzilem, ze swiruje :lol:

ODPOWIEDZ