Komentarze do scenariusza on line
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
Komentarze do scenariusza on line
Mielibyśmy serdeczną prośbę: wszystkie pytania, komentarze etc. dotyczące naszej scenariuszowej twórczości prosimy wpisywać pod tym topiciem.
Dziękuję
am
Dziękuję
am
-
- Zawsze coś napisze
ja mam takie pytanie poza konkursem (jesli nie mozna takich to andy skasujesz ten post),
czy ten scenariusz byl inspirowany filmem "ocy szeroko zamknięte"?
i tak z ciekawosci (bo i tak nie jestem w tv), jak rozwiązałes problem ze osoby pisza jednoczesnie kolejne odcinki (jesli tak jest). bo chyba zawsze cos sie bedzie zazebiac?
czy ten scenariusz byl inspirowany filmem "ocy szeroko zamknięte"?
i tak z ciekawosci (bo i tak nie jestem w tv), jak rozwiązałes problem ze osoby pisza jednoczesnie kolejne odcinki (jesli tak jest). bo chyba zawsze cos sie bedzie zazebiac?
-
- Ekspert
Ato, scenariusz był inspirowany pomyslem własnym (1999); zas podczas jego pisania inspiracji i świadomych odniesień jest bardzo wiele.
Żyjemy trochę w takich czasach, że bardzo często coś do czegoś jest podobne (najlepiej widać to w filmach made in Hollywood, muzyce pop, ramówce mediów itd. itd.)
Zasady pisania kolejnych odcinkow ustaliliśmy na warsztatach tv w wtorek; od piątku / soboty temat albo umrze albo każdy kto ma ochotę może się właczyć
(nie mam zamiaru niczego tu kasować
, jeśli już to tylko do piątku i tylko z topicu "Scenariusz on line" 
Żyjemy trochę w takich czasach, że bardzo często coś do czegoś jest podobne (najlepiej widać to w filmach made in Hollywood, muzyce pop, ramówce mediów itd. itd.)
Zasady pisania kolejnych odcinkow ustaliliśmy na warsztatach tv w wtorek; od piątku / soboty temat albo umrze albo każdy kto ma ochotę może się właczyć

(nie mam zamiaru niczego tu kasować

-
- Loża WSR
W jednym odcinku [drugim mojego autorstwa] za tło muzyczne podałem Trio in E-flat - Schuberta - może trochę to zbyt ogólnikowe ale ja się nie znam; ja to znam pod taką nazwą. Inne bardziej konkretne nazwy jakie slyszałem to: Trio In E-Flat, Op.100 (Excerpt) lub też: motyw z Piano Trio in E flat D.929 Andante con moto
To tak dla dociekliwych 

-
- Nowy(a)
Hey
podoba mi sie ten projekt! niestety nie mialem tyle czasu zeby przeczytac caly scenariusz ale po polowie stwierdzam ze jest oki;-). Szkoda tylko ze nikt nie pomyslal zeby pisac scenariusz ktory moznaby pozniej zrealizowac wspolnymi silami:( niestety w naszych warunkach nie da sie nakrecic tego filmu a szkoda bo chetnie bym sie podlaczyl
hmmmm tylko nie wiem czy nie jestem za cienki bo mam ostatnio slabe oceny;-)
pozdrawiam
Artur Orzeł
podoba mi sie ten projekt! niestety nie mialem tyle czasu zeby przeczytac caly scenariusz ale po polowie stwierdzam ze jest oki;-). Szkoda tylko ze nikt nie pomyslal zeby pisac scenariusz ktory moznaby pozniej zrealizowac wspolnymi silami:( niestety w naszych warunkach nie da sie nakrecic tego filmu a szkoda bo chetnie bym sie podlaczyl
hmmmm tylko nie wiem czy nie jestem za cienki bo mam ostatnio slabe oceny;-)
pozdrawiam
Artur Orzeł
-
- Loża WSR
-
- Ekspert
Postawa entuzjastyczna Behemota jest dla mnie dość oczywista 
Oto za dni kilka rozstrzygną się losy 26 personas, które uczęszczały i pracowały na analizie filmu reklamowego w sobotę wieczorem.
A że niektórzy z tym uczęszczaniem i pracą mieli pewne problemy...
A tak bardziej serio: wkrótce w pdf. na forum pojawi sie dość bogaty nasz urobek scenariuszowy (z analizy filmu reklamowego i warsztatów TV) i ukonstytuuje się nieformalna grupa scenariuszowa WSR. Behemot mógłby opracować nasz scenariusz on line w formacie pdf., tak by rzecz nie przepadła w czeluściach bezkresnych forum

Oto za dni kilka rozstrzygną się losy 26 personas, które uczęszczały i pracowały na analizie filmu reklamowego w sobotę wieczorem.
A że niektórzy z tym uczęszczaniem i pracą mieli pewne problemy...
A tak bardziej serio: wkrótce w pdf. na forum pojawi sie dość bogaty nasz urobek scenariuszowy (z analizy filmu reklamowego i warsztatów TV) i ukonstytuuje się nieformalna grupa scenariuszowa WSR. Behemot mógłby opracować nasz scenariusz on line w formacie pdf., tak by rzecz nie przepadła w czeluściach bezkresnych forum

-
- Loża WSR
Plik PDF z zapisem powstałych tu epizodów został umieszczony przez Andy'ego - TUTAJ. Ja ze swojej strony chciałbym poinformowac iż niektóre zapisy zostały poddane zabiegowi wstawienia znaków diaktrycznych, interpunkcyjnych itd.
W razie jakis 'zażaleń' prosiłbym o stosowne info
PS: Właśnie zakonczyłem prace nad kolejna wersją (RC2-2) rzeczonego pdf-a, więc pewnie ona pojawi sie w zamiast obecnej
W razie jakis 'zażaleń' prosiłbym o stosowne info

PS: Właśnie zakonczyłem prace nad kolejna wersją (RC2-2) rzeczonego pdf-a, więc pewnie ona pojawi sie w zamiast obecnej