Usterki w newsach

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

reklama zagadki

Post autor: Neema » 18 sty (wt) 2005, 22:23:18

Ależ ty mądry sieze, daj może tez innym porozwiązywać te zagadkę 8)

seize
Loża WSR
Loża WSR

szukaj reklamy

Post autor: seize » 18 sty (wt) 2005, 22:27:10

Hyhy juz wlasnie skonczylem poszukiwania :D Teraz wracam do szeregu i przestaje sie wychylac ;) hihi :)

pesca
Ekspert
Ekspert

metody zapamiętywania

Post autor: pesca » 18 sty (wt) 2005, 22:31:21

seize pisze:Na wstepie :
"16 lutego o godzinie 20.10 na antenie Telewizji Polsat"
a na koncu :
"Pierwsza emisja „Idola IV” 16 lutego o 20.15 w Telewizji Polsat"
seize, to nazywa się przypomnienie w celu wbicia w świadomość czytelnika informacji krórą chcemy mu przekazać w ten sposób akcentuje się ważne terminy i rzeczy, które czytelnik ma zapamiętać, Co do Tequili nie uważam tego za błąd, ale fakt faktem, że napisałeś to dużo badziej rzeczowo niż ja - nie chcesz przypadkiem pisać newsów? przydałby nam się ktoś taki rzeczowy i dociekliwy jak ty ;)

seize
Loża WSR
Loża WSR

pisanie cytaty

Post autor: seize » 18 sty (wt) 2005, 22:49:32

pesca pisze:Co do Tequili nie uważam tego za błąd, ale fakt faktem, że napisałeś to dużo badziej rzeczowo niż ja
No dolozylem dlatego suplement - bo troche sie zagalopowalem i przyznam ze zle zrozumialem - i moze nie tyle co 'napisalem, co zacytowalem ot z innego zrodla :)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

newsy nagroda

Post autor: sinar » 18 sty (wt) 2005, 23:10:56

Tez uwazam ze Seize nadaje sie do pisania newsow. Czy to jest wlasnie nagroda w tym konkursie? :) Andy obiecales niespodzianke :)

seize
Loża WSR
Loża WSR

praca etat od zaraz

Post autor: seize » 18 sty (wt) 2005, 23:19:57

Hyhy no prosze. Pomyslimy zobaczymy :)
Narazie sen z powiek spedza mi etat dochodowy :?

pesca
Ekspert
Ekspert

prawo autorskie

Post autor: pesca » 19 sty (śr) 2005, 13:09:10

seize pisze:i moze nie tyle co 'napisalem, co zacytowalem ot z innego zrodla :)
tylko nie takich "cytowanych" newsów byśmy od ciebie oczekiwali ;)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Nie podoba mi się...

Post autor: s_wojtkowski » 19 sty (śr) 2005, 16:04:13

Nie chciałbym nikogo urazić, ale nie podoba mi się pomysł podawania nieprawdziwych informacji w newsach (niezależnie od tego jak bardzo są surrealne czy absurdalne). Uważam, że - poza niektórymi słuchaczami naszej szkoły - nikt tego nie wychwyci lub/i nie zrozumie. Zresztą, co tu kryć - ja też nie rozumiem sensu tej zabawy...

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 19 sty (śr) 2005, 16:42:50

Sławku
mnie pomysł się podoba, oczywiście nie można go nadużywać, ale czasmi dlaczego nie? Widziałeś jakie mamy wysokie czytelnictwo ostatnio? Średnio wacha się między 7 a 17 osób, szczerze mówiąc bardzo kiepściutko, jest to próba zachęcenia ludzi do czytania i POSZERZANIA wiedzy w dziedzinie reklamy i marketingu. Mówisz, że część ludzi ich nie wyłapie, owszem ale jak troche poszukają, zainteresują się trochę to uda im się znaleźć owe "usterki", które szczerze mówiąc są widoczne na pierwszy rzut oka - czyż nie? Ja jestem w tej szkole od września a zdołałam je wyłapać, mimo że z reklamą wcześniej nie miałam za wiele wspólnego. Ale widocznie masz rację mówiąć że zabawa Ci się nie podoba, bo jak widać odzew jest mizerny.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 19 sty (śr) 2005, 16:53:50

Odzew mizerny? Chyba po prostu za bardzo 'zaokupowalem' ten temat ;)
pesca pisze:tylko nie takich "cytowanych" newsów byśmy od ciebie oczekiwali ;)
Hmm? :wink:

andy
Ekspert
Ekspert

Post autor: andy » 19 sty (śr) 2005, 16:57:35

Ja zaś nie rozumiem czego sw nie rozumie. Dopiero zakończyła się, właściwie niczym, rozpętana przez Sławka burza o nazwę newsowni i jej charakter. Także nie chcę nikogo obrażać, ale nie budzą mego entuzjazmu dyskusje polegające na krytyce, niewiele albo niczego zaś nie proponujące.
Sławek zapraszamy serdecznie do redakcji :mrgreen: Może jesteś nieśmiały aby samemu to zaproponować, tymczasem talent dziennikarski marnuje się? ;-) Jestem daleki od twierdzenia, że pomysł jakowyś nadzwyczajny, czy nawet dobry. Raz SRU i udaje się, innym razem pomysł OBOK celu przemknie, c'est la vie.
Pamiętam, że nie dawałeś wiary, że Leo Burnett Warszawa dostał Złotą Palmę w Cannes, bowiem nie natrafiłeś na tę informację.

W pewnym sensie to jest to samo: trefna info, w którą się wierzy, bowiem podają ją tabloidy i tzw. "media opiniotwórcze inaczej" na tym żerują. I informacja prawdziwa, w którą się nie wierzy, do wiadomości nie przyjmuje, chcociaż jest prawdziwa.

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 19 sty (śr) 2005, 19:30:54

seize pisze:Odzew mizerny? Chyba po prostu za bardzo 'zaokupowalem' ten temat ;)
żartujesz sobie?:) "zaokupowałeś"? Ty go po prostu kompletnie zdominowałeś i pozbawiłeś innych zabawy :) oj nie ładnie, nie ładnie... ;)
seize pisze:Hmm? :wink:
doskonale wiesz o co mi chodzi, prawda? :)
a nagroda zapewne jest już Twoja ;)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 19 sty (śr) 2005, 19:40:35

pesca pisze:Ty go po prostu kompletnie zdominowałeś [...]
No o cos takiego to nawet bym sie nie posadzal :)
pesca pisze:doskonale wiesz o co mi chodzi, prawda? :)
Hmm... no chyba jak widac - jednak nie do konca :)
pesca pisze:a nagroda zapewne jest już Twoja ;)
Ojj tam. Nawet nie wiadomo co nia jest - a zreszta "dominuje" nawet i inne w ktorych nagrod zadnych nie ma - no moze poza satysfakcja wlasna :)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Nadal nie rozumiem o co chodzi...

Post autor: s_wojtkowski » 19 sty (śr) 2005, 19:41:37

Przykro mi, ale nadal nie rozumiem o co chodzi. Biorąc w nawias wypowiedzi ad personam, spróbuję uchwycić sens polemik.
Rozumiem, że...
... pomysł z publikowaniem nieprawdziwych informacji jako newsów to taki żart, który co prawda niektórych (szczególnie nie-słuchaczy szkoły) wprowadzi w błąd, ale to nie szkodzi. Chodzi bowiem nie tyle o wiarygodność naszego serwisu, ile jego "rozruszanie", nawet, gdybyśmy mieli tam publikować np. informacje o wymyślonych skandalach seksualnych ludzi reklamy czy inne, mające niewiele wspólnego z rzeczywistością, wiadomości.
Jeżeli taka jest koncepcja, to uważam ją za niedobrą. I nie rozumiem jak można tego nie rozumieć, że jest niedobra.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

A pozytywnie...

Post autor: s_wojtkowski » 19 sty (śr) 2005, 19:45:42

A jeśli chodzi o konstruktywne postulaty i pozytywne spostrzeżenia na temat newsowni... Można się z nimi zapoznać w topicu Warszawski Serwis Reklamowy WSR (Forum Dla Słuchaczy / Szkolne - seniorzy).

Zablokowany