szkoła wizazu i stylizacji?<pomocy>

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
KASIAAO
Nowy(a)

szkoła wizazu i stylizacji?<pomocy>

Post autor: KASIAAO » 16 sty (ndz) 2005, 11:10:51

CHCIAŁABYM ABY KTOS MI POMOGŁ WYBRAC SZKOŁE WIZAZU I STYLIZACJI W WARSZAWIE , OBEJRZAŁAM NIEKTÓRE STRONKI TYCH SZKÓŁ I SAMA NIE WIEM CO MAM WYBRAC CHCIAŁABYM UCZESZCZAC DO PROFESJONALNEJ SZKOŁY , JEZELI KTOS BEDZIE TAK MIŁY I ZECHCIAŁ BY MI PODPOWIEDZIEC BEDE BARDZO WDZIECZNA.!!!!

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 16 sty (ndz) 2005, 21:29:29

Jesli Ci tak zależy przyjedź do szkoły na spotkanie z A. Chełmońską lub M. Bałdowska od nas - poproś o radę i uwagi - one znają ten rynek na wskroś.

Alexin
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Alexin » 21 sty (pt) 2005, 15:35:01

Ja się uczyłam charakteryzacji filmowej w Studio Sztuki przy ul.Zajączka,a dyplom po dwóch latach zdałam z wizażu.Wyszło mi o na tyle dobrze,ze znam jeden i drugi fach. Jednak w każdym zawodzie artysty,czy to grafika(tego zawodu teraz się uczę),filmowca czy wizażysty najważniejsze jest portfolio.Ja popełniłam ten błąd,że go nie robiłam przez dwa lata i przez to nie mogłam znależć pracy.Jedyne co mi pozostało to malowanie okazjonalne.
Szukanie pracy w tym zawodzie całkowicie mnie zniechęciło. Nie chcę jednak Ciebie zniechęcać,bo mi nie wyszło. Chodzi mi jedynie tylko o to,żebyś dobrze to przemyślała. Poodwiedzaj szkoły które Cię interesują,popytaj się wykładowców,studentów,absolwentów,wejdź na stronę WIZAŻ.PL(tam są praktycznie sami wizażysci,są ich maile,powysyłaj zapytania).Najpierw obejrzyj prace różnych osób,prace w szkołach,a dopiero potem decyduj do jakiej chcesz iść szkoły. Nie zrób tego błędu co ja.
Pozdrawiam i życzę powodzenia. :D

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 21 sty (pt) 2005, 15:48:26

bardzo mądre słowa koleżanki powyżej, przychylam się, z tego co mi opowiadała nasza Agnieszka Ch. ta branza jest niezwykle zamknięta i zazdrośnie strzeże swoich kontaktów - dlatego w czasie kursu ona stara się za wszelka cene wprowadzać dziewczyny w rynek organizując dla nich sesje komercyjne i fotografując ich pracę, wiele w tym wzgledzie zawdzięczamy naszym sponsorom - firmie Macrion i Crioland
jak jest jednal później na rynku - w zasadzie w każdej branży - to kazdy wie - trzeba miec sporo szczęścia ale jeszcze więcej wytrwałości i pomoc osób trzecich nie zawadzi

KASIAAO
Nowy(a)

:)

Post autor: KASIAAO » 21 sty (pt) 2005, 17:19:36

jest mi bardzo miło usłyszec rowniez krytyczne słowa co do tego zawodu , ja jestem zaslepiona i bardzo bardzo chce zostac wizazystka i stylistka ja poprostu uwielbiam to oczywiscie znam strone wizaz.pl ale nietety nikt tam nie moze udzielic mi konkretnej odp poniewaz nie moga reklamowac szkoł ani firm które sa sponsorami niejednokrotnie zostawiałam na forum zapytanie ale niestety dowiedziałam sie tyle co ja sama wiem po buszowaniu po internecie oczywiscie wypisałam sobie te szkoły które mnie interesuja , niestety narazie nie moge sie wybrac do wawy ze wzgledu na zrowie (noga w gipsie) i chciałam sie poradzic osob które znaja sie na tym i sa profesjonalistami pozdrawiam serdecznie i czekam na dalesze podpowiedzi:):*

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 21 sty (pt) 2005, 23:07:57

pamiętam, że rok temu lub dwa robiła u nas dyplom dziewczyna, która wygrała jakiś prestiżowy konkurs na wizaż - widziałem w Wyborczej - ale teraz nie pamiętam nazwiska - moze się Sławek włączy do dyskusji on pamięta imiona wszystkich kobiet - mogłaby jako młoda pretendentak cos od siebie wrzucić
a podstawy wizażu każdej dziewczynie się przydadzą ;), widzę jak nasze się garna do tych zajęć i jaką im to sprawia frajdę - aż miło patrzeć

ODPOWIEDZ