dieta-cud

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

dieta-cud

Post autor: Ato » 01 lut (wt) 2005, 23:59:56

aby nie zasmiecac tematu sil, przenioslem off-topic tutaj, bo tak szybko z niego nie zrezygnuje :twisted: :

ato

uuuu, dieta cod do nauki? a na czym polega? moze mi pomoze, bo ostatnio skupic sie wogole nie moge Mr. Green

Na razie testuje na bracie Very Happy
Z moich doswiadczen wynika ze dobre sa zboza, orzechy (ale nie te slone z puszki), banany (poprawiaja nastroj). Oczywiscie soki ale troche rozcienczone bo normalnie maja za duza ilosc cukru.
Vetulani podaje inne specyfiki m.in propanolol, inni dodaja rozne tusipety ale z taka dieta to ja bym uwazal. To raczej dla hardcorowcow.
Co do skupienia nie wiem. Pewnie statyczna medytacja by sie przydala. Byc moze wystarczyc obserwacja oddechu i mantra. Tak pranajama albo chociaz pocwiczyc skupienie na plomyku swiecy. Czy trening Malza.
Ja teraz sprobowalem Qi Gong i to ogolnie jest strzal w 10. Daje duzo energii ogolnie nastawia pozytywnie. Tylko jedno ale na razie nie moge usiedziec w miejscu i sie skupic tak jestem tym chi naladowany Very Happy
Cholewcia zalozmy moze jakis porzadny temat. Nie bedziemy tu Sil offtopikowac.

o orzechach slyszalem, i w sumie podobna diete proponuje sie w przypadku cwiczen fizycznych - tylko jeszcze mleko, makarony i cos tam jeszcze oraz nie jesc swininy (nie wiem jaki skutek bo nigdy nie wprowadzalem sobie zadnej diety - jem wszystko i niezdrowo :oops: ).
pranajama, Malza, Qi gong - czy to cos zwiazanego z joga?
na razie nie moge usiedziec w miejscu i sie skupic
- to ja mam bez rzadnych cwiczen :wink:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Re: dieta-cud

Post autor: sinar » 02 lut (śr) 2005, 08:34:47

Ato pisze:pranajama, Malza, Qi gong - czy to cos zwiazanego z joga?
Pranajama (pranayama?) na pewno. No to jest podstawa jogi czyli oddech. Oddech praniczny ;) A prana to energia.

Cwiczenia Malza to cwiczenia relaksacyjne, rozluzniajace i stymulowanie wyobrazni. Ja pamietam takie 2: z kukielka i balonami 8)

Qi gong to raczej Chiny i tai chi. Boshe Chiny, Tybet to moja ojczyzna duchowa (no obok Ameryki Lacinskiej) :) Dla mnie w Qi gong niesamowite jest to ze po prostu czuje ta energie, jej przeplyw we mnie i obok mnie :)

ODPOWIEDZ