Stypendium naukowe
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Początkujący(a)
Stypendium naukowe
Czy to prawda, że żeby otrzymać stypendium nie można posiadać żadnej 3? Słyszałem to od jednej z koleżanek, ale Sławek z kolei nic o tym nie wspominał, więc może to tylko plotka? :>
-
- Początkujący(a)
-
- Czasami coś napisze
-
- Loża WSR
Kilka uwag na podstawie moich wlasnych doswiadczen i znajomych
O stypendium kraza rozne plotki a nawet legendy. Slyszalem juz rozne wersje. Srednia skakala od 4.75 do 5.0. To samo sie tyczy 3. Z tego co pamietam w tamtym roku kolezanka miala srednia 5.2 ale miala 3 i z nie miala stypendium. Moja rada. Nie pytac na forum czy znajomych tylko isc do sekretariatu i sie dowiedziec bo wymogi sie czasem zmieniaja.
Nie dumac, nie ruszac sie jak muchy w smole bo sie nie zmiescicie w terminach. W sumie to juz pewnie rada na przyszlosc. Nie chce tu siac defetyzmu wsrod Was ale rok temu o tej porze to juz byloby za pozno. Przynajmniej teoretycznie. Bo byl wymog zeby zlozyc do 4 czy 8 marca.
Do tego trzeba pamietac ze trzeba tez miec pisemne poparcie - opinie od wykladowcow. Rok temu trzeba bylo miec 2 takie pisma.
O stypendium kraza rozne plotki a nawet legendy. Slyszalem juz rozne wersje. Srednia skakala od 4.75 do 5.0. To samo sie tyczy 3. Z tego co pamietam w tamtym roku kolezanka miala srednia 5.2 ale miala 3 i z nie miala stypendium. Moja rada. Nie pytac na forum czy znajomych tylko isc do sekretariatu i sie dowiedziec bo wymogi sie czasem zmieniaja.
Nie dumac, nie ruszac sie jak muchy w smole bo sie nie zmiescicie w terminach. W sumie to juz pewnie rada na przyszlosc. Nie chce tu siac defetyzmu wsrod Was ale rok temu o tej porze to juz byloby za pozno. Przynajmniej teoretycznie. Bo byl wymog zeby zlozyc do 4 czy 8 marca.
Do tego trzeba pamietac ze trzeba tez miec pisemne poparcie - opinie od wykladowcow. Rok temu trzeba bylo miec 2 takie pisma.
Ostatnio zmieniony 15 mar (wt) 2005, 13:40:46 przez sinar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zawsze coś napisze
-
- Loża WSR
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Komunikat
Uwaga!
Regulamin przyznawania stypendiów naukowych w WSR
oraz
Komunikat Komisji Stypendialnej WSR po semestrze zimowym 04/05
znajdziecie w Ogłoszeniach dla Słuchaczy WSR.
Regulamin przyznawania stypendiów naukowych w WSR
oraz
Komunikat Komisji Stypendialnej WSR po semestrze zimowym 04/05
znajdziecie w Ogłoszeniach dla Słuchaczy WSR.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Krótki komentarz
Udało się ostatecznie ustalić Regulamin przyznawania stypendiów w WSR, który powinien rozwiać liczne wątpliwości (oraz zapewne - i to już może troche szkoda - legendy). Myślę, że w przyszłym semestrze będzie w związku z tym mniej nieporozumień.
Jeśli natomiast ktoś miałby jeszcze jakieś dodatkowe pytania czy wątpliwości - może to jest dobre miejsce, żeby je przedstawić. Zachęcam do dyskusji.
(Dla wszystkich, którym brakuje aw mam komunikat tyleż ogólny co enigmatyczny: aw nie czuje się dobrze, jest chory i cierpiący, ciągle nie wiadomo kiedy będzie mógł włączyć się w nurt życia szkolnego.)
Jeśli natomiast ktoś miałby jeszcze jakieś dodatkowe pytania czy wątpliwości - może to jest dobre miejsce, żeby je przedstawić. Zachęcam do dyskusji.
(Dla wszystkich, którym brakuje aw mam komunikat tyleż ogólny co enigmatyczny: aw nie czuje się dobrze, jest chory i cierpiący, ciągle nie wiadomo kiedy będzie mógł włączyć się w nurt życia szkolnego.)