[b]ANALIZA REKLAMY[/b] COCA-COLA LIGHT

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

elBandito

Post autor: elBandito » 15 mar (wt) 2005, 18:15:03

no to sie niech tocza ale skad mamy wziasc te reklamy w tvp mi powiedzieli NIE tylko ladnie. Polsat sie nie odzywa czyli mam przesrane jak nie znajde tych reklam LOTTO Persila czy innego proszq no i CocaColi. A co sadzicie o tej reklamie http://www.extremefunnypictures.com/funnypic390.htm przeczytalem retoryke lewinskiego i nie moge jej zanalizowac:( proshe o pomoc i o jakies linki do tych reklam bo sa mi baaardzooo potrzebne

elBandito
Nowy(a)

shit happen

Post autor: elBandito » 15 mar (wt) 2005, 18:33:07

na jutro bibliografie musze skonczyc a ja reklam nie mam czyli literaatury przedmiotu wszystko sie waliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :cry:

andy
Ekspert
Ekspert

biuro reklamy

Post autor: andy » 15 mar (wt) 2005, 18:34:12

Nie do wiary. Zapewniam Cię, że jeśli poprosisz Biura Reklamy o spoty tv, ale dodasz koniecznie, że wykorzystasz je wyłącznie do celów edukacyjnych - jest mało prawdopodobne, że materiałów Ci nie udostępnią.

Ale jeśli rzeczywiście coś się niedobrego zaczyna dziać (ja mam np. kilkanaście kaset z lat 90. z reklamami, kiedy pisałem mgr, właście z Biura Reklamy stacji tv) to rzuć okiem na <a href="http://www.szkolareklamy.pl/links.html" target="_blank"> nasze linkowisko</a>. Znajdziesz tam namiary na media, agencje reklamowe. Zazwyczaj jest tak, że jeśli jakaś agencja nie realizowała spotu, to wie, który dom produkcyjny produkował film reklamowy; proś w agencji reklamowej o połączenie z działem produkcji; polecam EURO RSCG, tam jest bardzo fajna i friendly ekipa. Nie wydaje mi się, żeby nie udzielili Ci info, jeśli tylko je mają.

Nie pisz maili, zatelefonuj, tak będzie efektywniej :-)

Good luck :-D

elBandito
Nowy(a)

Post autor: elBandito » 15 mar (wt) 2005, 18:37:35

wlasnie napisalem do tvp ze w celach edukacyjnych a oni mi powiedzieli tak:D
Panie Mateuszu, reklamy emitowane na antenie telewizyjnej są własnościa klientow, którzy zlecaja emisję. Aby mieć do nich dostęp najlepiej zwrócić się do nich z bezpośrednią prośbą o ich udostępnienie lub w celach naukowych zgrać bloki reklamowe emitowane w telewizji np. na video ( to powinno wystarczyc przy pisaniu pracy ) . Telewizja nie jest upoważniona przez klientów do wydawania ich reklam i zdradzania terminów emisji. Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów w pisaniu pracy. Katarzyna Mojduszka

Katarzyna Mojduszka
Promocja i PR
Biuro Reklamy TVP
tel. ( 22 ) 640 22 06
e-mail: katarzyna.mojduszka@brtvp.pl

ODPOWIEDZ