Szukam mieszkania

Ogłoszenia, prośby o pomoc itp.

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski

ODPOWIEDZ
Maker
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Szukam mieszkania

Post autor: Maker » 12 lip (wt) 2005, 14:58:54

Witam wszystkich.

Jestem tzw. "świeżą krwią" w WSR. Zaczynam od września na profilu Studio Grafiki - ZAOCZNIE. Mieszkam w Orzechowie (takie małe miasteczko w WLKP). Do Warszawy mam dość daleko, ale chęć sczenia się w tej właśnie szkole pokonała wszystko. :wink:

Mam jednak duży problem. Muszę znaleść sobie jakieś lokum. Problem w tym, że będę sie uczył w systemie zaocznym, czyli w miesiącu będę w Warszawie średnio dwa weekendy. Nie chcę wynajmować mieszkania na cały miesiąc, bo to mija się z celem, a standard hotelowy znacznie przewyższa moje oczekiwania :) Zadowoli mnie nawet mały pokoik z łóżeczkiem.

Może są między Wami osoby, które szukają współlokatora lub będą wynajmowały coś "w tygodniu" a w weekendy bedzie wolne - i dzięki mnie będą mogły sobie znacznie obniżyć koszty.

A może dobrą radą posłużą mi Absolwenci "zaoczni", którzy coś kiedyś wynajmowali...

Będę wdzięczyny za każdy nr telefonu lub inne namiary.

Mam nadzieję, że nie zostawicie mnie w potrzebie... :roll:

Czekam na pomoc maker00@wp.pl

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Re: Szukam mieszkania

Post autor: s_wojtkowski » 14 lip (czw) 2005, 20:10:30

Maker pisze:Może są między Wami osoby, które szukają współlokatora lub będą wynajmowały coś "w tygodniu" a w weekendy bedzie wolne - i dzięki mnie będą mogły sobie znacznie obniżyć koszty.
Jest między nami sporo takich osób i myślę, że nie będzie problemu z domówieniem się z nimi. Ale są też osoby, które przyjeżdżając do Warszawy, nocują w niedrogich, ale oferujących przyzwoity poziom hotelikach czy tzw. schroniskach. Kłopot jednak w tym, że są wakacje i niewielu już myśli o następnym roku szkolnym (niektórzy zaczynają go dopiero w październiku). Szkoła w dniu inauguracji roku szkolnego dla grup zaocznych organizuje specjalne spotkanie dla wszystkich, którzy mają problemy bliskie Twoim. Wtedy następuje wymiana informacji, zawierane są różnorodne porozumienia i każdy problem lokalowy znajduje takie czy inne rozwiązanie.

Maker
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Maker » 15 lip (pt) 2005, 02:44:18

Tak, wiem że będzie takie spotkanie. Ale w miarę możliwości, chcę sobie coś znaleśc wcześniej, abym wiedział na czym stoję. Poprostu nie chcę we wrześniu jechac "w ciemno". Puki co jestem dobrej myśli.

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 15 lip (pt) 2005, 10:19:07

Szkoła by mogła w sali nr.5 zorganizować noclegownie. To był by ciekawa idee rozwiązania wielu problemów. No nie ma ciepłej wody ale w czajniku można podgrzać. O wiele wszystkich taniej by to wyszło niż kwatery na mieście. Integracja, pomysł i przyszłość!

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 15 lip (pt) 2005, 10:31:01

Sęku jak zwykle błyska myślą twórczą! Co za wspaniałe pomysły wychodzą z jego moozgu! Ale koedukacyjna oważ noclegownia miałaby być? :wink: Czy może z podziałem na Panie i Panów? Kto się będzie potem zajmował........? :wink:
Jak jush mówiłem uwielbiam Twoje poczucie humoru! :lol:
Trzymaj poziom!

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 15 lip (pt) 2005, 10:46:24

Senqu ma racje skoro mozna calymi dniami bunkrowac Grekow to i takich swojakow mozna by bylo. Jedyna roznica to taka ze swojaki w nocy nei w dzien. Poza tym Happy zawsze mówiłaś ze i tak po godzinach pracy dalej pracujesz na rzecz szkoly. Czas z konczyc z tym raz na zawsze! Otoz koniec Twoich problemow! Zaczniesz pracowac teraz 24h na dobe za podwojna stawke :) Po co wracac do domu po 21 zeby tylko przespac sie i wrocic z powrotem na 8 rano... Tak zaoszczedzilabys 29,59 minut dziennie na dojazd i energie! Poza tym sadze ze Twoje aspiracje siegaja wyzej 8)

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 15 lip (pt) 2005, 10:55:47

Tylko że ja swój pomysł traktuje bardzo poważnie. Każdy mógł by zaoszczędzić. WC jest, umywalki też. Przecież oni nie mają po 15 lat więc chyba są świadomi kontaktów płciowych. O to bym sie nie martwił. A tak to szli by spac, budzą się i już są na zajęciach. Ochrona nocą przecież jest, nikomu nic się nie stanie.

A sal jest dużo więc integracja może iść pełną parą (parą hehe). Niech no szanowna komisja ds.urbanistyki i sytuacji podnad podziałami weźmie sobie do głowy mój pomysł i wtoczy go od 1.09.2005 w zycie. Każdy skorzysta!

Maker
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Maker » 15 lip (pt) 2005, 12:26:42

Myślę, że to pomysł godny głębszej analizy. Wydaje mi się, że nie jestem jedynym osobnikiem, który ma problem z zamieszkaniem. Wszystko zależy od ludzi istawionych najwyżej :D

A co do cieplej wody, to chyba nie problem... Gdyby okazało się to duzą niedogodnością, to jestem pewien, żę Ci, którzy by tam mieszkali, zorganizowaliby zbiórkę wśród wszystkich, którym brakuje cieplej wody. W ten sposób można by było zakupic przepływowy ogrzewacz i wszyscy bylby zadowoleni...

Przyszłośc należy do nas, trzeba ją sobie tylko odpowiednio poukładac :)
Nie ma problemu nie do rozwiązania...

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 15 lip (pt) 2005, 16:53:30

No Senq powiem Ci swietny pomysl :) To ja moze na 3. rok zostane. Szczegolnie ze do domu mam tak baaaardzo daleko :D

ODPOWIEDZ