Lipiec 2005 - Reklama Miesiaca

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Najlepsza reklama lipca wg mnie to:

Czas głosowania minął 01 wrz (czw) 2005, 22:15:18

PZU - Stop! Wariatom drogowym (TV)
1
11%
Link4 - Szyby / Popilnowac auta? (TV)
5
56%
Medal of Honor - Wojna w Europie (TV)
1
11%
Sprawni w pracy (prasa)
2
22%
Edelman PR - Pozwol sie zrozumiec (TV)
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Lipiec 2005 - Reklama Miesiaca

Post autor: sinar » 08 sie (pn) 2005, 17:21:43

Ankieta pojawi sie na dniach a glosowanie tradycyjnie do konca miesiaca. W konkursie startuja:

PZU - Stop! Wariatom drogowym (TV? Seize)

Link4 - Szyby / Popilnowac auta? (TV)

Medal of Honor - Wojna w Europie (TV - widziane na TVN24

Sprawni w pracy (prasa - zauwazona w Gazecie Wyborczej)

Pozwol sie zrozumiec Edelman Public Relations (TV - widziany na TVN24 znowu a jakos tak sie zlozylo)

Do ankiety sierpniowej zglaszam ambiencik pardon Slawku outdoor: dymiaca filizanke Jacobsa :D
Ostatnio zmieniony 18 sie (czw) 2005, 22:15:18 przez sinar, łącznie zmieniany 2 razy.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Re: Lipiec 2005 - Reklama Miesiaca

Post autor: seize » 08 sie (pn) 2005, 18:17:41

sinar pisze:PZU - Stop! Wariatom drogowym (TV? Seize)
Tak - jak najbardziej mam tu na mysli spot w TV - gdzie dwoch mezczyzn w kaftanach bezpieczenstwa biegnie ulicami ... i robia crash :twisted:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 08 sie (pn) 2005, 19:51:21

Ja protestuję przeciwko tej reklamie ale bynajmniej nie dlatego, że użyto tam słowa wariat. Ale dlatego, że pojawia sie tam właśnie kaftan bezpieczeństwa, który kojarzy się z ludźmi cierpiącymi na choroby psychiczne! A taka choroba to coś z czego według mnie nie powinno się robić żartów!
Także mi się ta reklama osobiście nie podoba! A wariat drogowy nie kojarzy mi się z człowiekiem cierpiącym na zaburzenia psychiczne [który w przypadku ataku jest "ubierany" w kaftan] tylko zdecydowanie bardziej z kolesiami na motorach pędzącymi między samochodami. A ludziom którzy mają takie zaburzenia i mają ich świadomość może być przykro i mogą czuć się nieswojo oglądając tę reklamę!
I to tyle względem Waszej nominacji!

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 08 sie (pn) 2005, 21:11:53

Tu akurat przypomina mi sie felietonik jaki pojawil sie w jednym z nyumerow Metra gdzie wasnie ladnie bylo to obronione czemu wariat i cala ta reszta nie ubliza itd - moze znajde jeszcze ten numer zobaczymy.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 08 sie (pn) 2005, 21:25:17

Ja ten felietonik też czytałam! Ale tam chodziło o to, że lekarze psychiatrzy protestują przeciwko użyciu słowa wariat. A ja z tym się nie zgadzam bo nie używa się w profilaktyce zdrowotnej tego terminu. Najwyżej potocznie, ludzie o niższym stopniu wykształcenia tak mówią o osobach chorych psychicznie. Chodzi mi o to, że mi bardziej z chorobą psychiczną niż sformuaowanie wariat kojarzy się kaftan bezpieczeństwa. To trochę tak jakby wskazywać, że ci którzy są w niego spętani stanowili niebezpeczeństwo! A prostym ludziom może się kojarzyć do tego, że niebezpieczeństwo na drodze!

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 08 sie (pn) 2005, 21:35:29

Coz w kaftan bezpieczenstwa jak sama nazwa wskazuje 'ubiera' sie osoby ktore sa w jakis sposob grozne lub tez niodpowiedziwlne ze swoje czynyktorychmoga dokonac - wariat w potocznym slowa znaczeniu jest wlasnietaka osoba nieprzewidywalna i mogaca byc grozna - stad uwazam ze zlaczenie tego z kaftanem bezpieczenstwa tylko poteguje wartosc grozacego niebezpieczenstwa. Kaftan zaklada sie nie tylko w celu wylaczenia grozacego innym niebezpieczenstwa ale takze osobie ktorej z roznych przyczyn mogl zostac zalozony - i tak jak w psychiatrii stosuje sie profilaktyke swego rodzaju jak i leczenie - takie tez podejscie powinno byc do piratow drogowych - ja tak to widze - tak jak osoby choro czy tez dotkniete roznych schorzeniami przypadlosciami sie otacza swosta opieka tak by w otoczeniu nie stanowili jakiegos zagrozenia - bo podkreslam : w kaftan 'ubiera' sie tylko osoby grozne w odczuciu spolecznego ładu - tak tu piratownalezy 'eliminowac' z drog by nie stanowili zagrozenia dla siebie samych i innych'.

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 10 sie (śr) 2005, 22:37:55

a wg. mnie reklama jest w porzadku. dziala na zasadzie skojarzen, jedziesz szybko - znaczy jestes nienormalny i twoje miejsce jest w kaftanie. czy to uraza psychicznie chorych? byc moze moga poczuc sie urazeni, ale w koncu nie mozemy popadac w paranoje. przeciez to jest porownanie do zachowania a nie konkretnych jednostek. pozatym slowo wariat jest od dawna uzywane do piratow drogowych - np. jedzie jak wariat. i nikt przy tym nie kojarzy "zle" to z psychicznie chorymi. a ja bym niektorych kierowcow z checia w kaftanie widzial.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 18 sie (czw) 2005, 21:01:45

Oki to ja moze teraz umyje raczki (rączki nie zadne Raczki w tym wypadku ;) zeby nie bylo niedomowien :D ). Zjem cosik. Nabije sobie tego posta a jak wroce to zrobie ankiete :D Najwyzszy czas juz :)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 sie (czw) 2005, 21:25:31

sinar pisze:Nabije sobie tego posta [..]
No ja juz sobie wyobrazam co by to bylo gdyby rodzinna posiadlosc na dluzej zostawiono wolna ;) hyhyhy Ale to i tak pikus w porownaniu z tym co to sie w domu bedzie dzialo po powrocie - czlowieka ledwo co slychac pedzie wsrod tychpostow ;) hyyh

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 18 sie (czw) 2005, 21:46:11

No dokladnie. Ja to nawet niewykluczone ze sobie maly urlop od forum do konca miesiaca zrobie. A na pewno bede mniej widoczny. Oczywiscie nie z uwagi na nawal postow naszych plazowiczow ;) :D Mam troche spraw do zalatwienia

W nominacjach opisywalem spot Edelmana ale tym razem nie bede zanudzal opisami tylko podam namiary na spot. Voila:
http://www.edelman.pl/flash/news/Edelma ... L_16x9.wmv

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 19 sie (pt) 2005, 01:21:10

krótko i na temat: zagłosowałam na Link4

reklama mi sie podoba. Wiadomo co i jak. Klimat niezły-0 pojawia się dramaturgia, coś się dzieje. Ogólnie fajnie

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 19 sie (pt) 2005, 22:11:37

O widze ze ktos zaglosowal tak jak ja na kampanie Sprawni w pracy. Czy moglbym prosic o jakies refleksje. Od niepamietnych czasow nie pamietam zeby zdarzylo sie tak ze prowadzila reklama prasowa. Slawek sie ucieszy :) A kto wie moze wygra. Poszperam w domowym archiwum i jak znajde to moze wreszcie uda sie ze skanem. Wtedy wiecej osob bedzie moglo zobaczyc o co chodzi

Male preview teraz czyli opis ktory dalem przy nominacjach
sinar pisze:Oto mamy przed nami CV Kapitana Hooka. Jest zdjecie kapitana z charakterystycznym kapeluszem i nie mniej charakterystycznym hakiem zamiast reki.

Dane personalne:
Imie: James
Nazwisko: Hook
Adres: Neverland

Wyksztalcenie: Morska Szkola Zycia im. Francisa Drake

Doswiadczenie zawodowe:
1800-1820:
"Wesoly Roger", Stanowisko: kapitan
Obowiazki: zarzadzanie zespolem ludzkim w warunkach ekstermalnych, planowanie i przeprowadzanie poscigow, przejec, aneksji i abordazy, czynnosci rozliczeniowe

1795-1800: "Wesoly Roger", Stanowisko: bosman
Obowiazki: zarzadzanie wykonawcze malymi zespolami ludzkimi w warunkach ekstremalnych, aprowizacja, trzymanie zalogi za pysk.

1791-1795: "Krwawa Maria", Stanowisko: marynarz
Obowiazki: siedzenie cicho i wykonywanie rozkazow.

1788-1791: "HMS Elizabeth", Stanowisko: majtek
Obowiazki: zanoszenie, przynoszenie, zamiatanie

Osiagniecia:
ponad 200 szkunerow i fregat na dnie 5 morz i 2 oceanow

Umiejetnosci:
zdolnosci przywodcze, znajomosc nawigacji, technik fechtunku i abordazu, podstawowe umiejetnosci oprawcze

Jezyki:
angielski - biegle, hiszpanski, portugalski, francuski, arabski, jezyki kreolskie - komunikatywnie, rosyjski - biernie

Zainteresowania:
metale i kamienie szlachetne, plywanie synchronicze

J. Hook (podpis)

(ponizej)
Niepelnosprawni potrafia swietnie radzic sobie w pracy. Zatrudniajac ich u siebie zyskujesz:
- dofinansowanie do wynagrodzen
- refundacje czesci skladek ZUS
- zwolnienie z wplat na PFRON
- zwrot kosztow szkolenia i przystosowania stanowsik pracy.

(dalej mamy rowniez dane teleadresowe)
infolinia PFRON 0 800 153 163
www.niepelnosprawni.info

(patroni m.in)
Urzad miasta Stolecznego Warszawy
Pelnomocnik Rzadu ds. osob niepelnosprawnych
PFRON
www.integracja.org

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 25 sie (czw) 2005, 22:05:19

Mialo byc ciszej nad ta... ankieta ;) Ale jednak mimo sezonu letniego znalazlo sie jakos 5 entuzjastow reklam. Dzieki 2 glosom Link wysforowal sie na czolo. Zostalo jeszcze kilka dni wiec przypominam ze mozna jeszcze cos tu zmienic :) Twoj glos sie liczy :D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 28 sie (ndz) 2005, 22:06:03

Propozycja na sierpien: Durex easyon -TV. I moze jeszcze Heineken z Jennifer Aniston a co mala powtorka z rozrywki :)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 wrz (czw) 2005, 00:18:24

Lipiec jak widac zdecydowanie nalezal do Linka. Dziekuje wszystkim glosujacym. Reklam sierpnia mamy mniej miejmy za to nadzieje ze glosujacych bedzie znacznie wiecej. Taka mam nadzieje szczegolnie ze teraz riebiata wracaja na lono szkoly :D

ODPOWIEDZ