III Dzień Filmu w WSR

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
andy
Ekspert
Ekspert

III Dzień Filmu w WSR

Post autor: andy » 06 lis (ndz) 2005, 15:41:19

III Dzień Filmu
w Warszawskiej Szkole Reklamy

10 listopada 2005,
czwartek,
siedziba WSR,
sala 5

10:00 - 11:45 Projekcja produkcji filmowych słuchaczy WSR zrealizowanych podczas plenerów w Zakopanem i Kazimierzu Dolnym nad Wisłą.
Wprowadzenie i komentarz: Andrzej Mańka, Warszawska Szkoła Reklamy

-> przerwa I

12:00 - 13:30 Gość Specjalny w WSR Andżelika Piechowiak*, aktorka + projekcja fragmentów filmu „Osiemnaście” z jej udziałem.
Prowadzenie spotkania i komentarz: Przemek Młyńczyk, Fundacja Młodego Kina

13:30 - 14:00 Projekcja specjalna: najlepsze reklamowe filmy amerykańskie AD 2005 (fragment oficjalnej prezentacji festiwalu Shorts) + uroczyste losowanie nagród wśród publiczności: bezpłatnych biletów i karnetów na Festiwal Shorts (11-21 Listopada 2005)

-> przerwa II

14:15 - 15:00 Prezentacja sylwetki Władysława Starowicza**- polskiego twórcy pierwszych filmów animowanych - połączona z projekcją jego wybranych dzieł
Wprowadzenie i komentarz: Artur Waczko, Warszawska Szkoła Reklamy

* Aktorka młodego pokolenia; swoje dotychczas najważniejsze role zagrała w filmach: „Osiemnaście” (2004) jako Iwona; „Pensjonat pod Różą” (2004-2005) jako Marta, matka Kingi; „Talki z resztą” (2004) jako Pracownik agencji reklamowej Kazika oraz w serialu „Lokatorzy” (jako Hania Muszyńska, kuzynka Krysi).

** Urodzony w 1882, w polskim wówczas Wilnie, Starewicz uznawany jest za pioniera polskiej animacji lalkowej. Zasłynął krótkimi adaptacjami bajek La Fontaine’a. W swoich historiach obdarza postacie zwierząt pokracznymi i pokrętnymi naturami ludzkimi. Dlatego niektóre jego bajki nie powinny być kojarzone z dobranockami.
Ostatnio zmieniony 12 lis (sob) 2005, 19:59:00 przez andy, łącznie zmieniany 1 raz.

andy
Ekspert
Ekspert

produkcja filmowa WSR

Post autor: andy » 08 lis (wt) 2005, 20:29:21

Grupy TV z Zakopanego i Kazimierza pracowały wczoraj i dzisiaj cały dzień, abym mógł w czwartek zaprezentować ich osiągnięcia z plenerów.

To sluchacze i słuchaczki z I roku. Jesteśmy pod wrażeniem ich pracowitości, ale i ogromnej pomysłowości.

Zapraszamy na projekcję dwóch dokumentów i innych materiałów. Będą to na razie tzw. wersje robocze. Ale chyba już jest co obejrzeć. Naprawdę warto.

Początek o 10:00 w czwartek.

Zapraszamy serdecznie :-D

MariuszN
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: MariuszN » 09 lis (śr) 2005, 19:09:52

Musze Cie nieco skorygować- ja czyli Mariusz Niedźwiecki jestem z drugiego roku.

andy
Ekspert
Ekspert

produkcja filmowa

Post autor: andy » 09 lis (śr) 2005, 19:11:38

Wiem Mariusz, miałem na myśli ekipę z Zakopanego :-D

MariuszN
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: MariuszN » 09 lis (śr) 2005, 19:13:00

A tak na marginesie: jak sie zapatrujesz na ten material co go nieco zmienilem?

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 09 lis (śr) 2005, 19:18:09

a ile bilet na seans :roll: nie a tak naprawdę będzie możliwość zobaczenia filmu w innym terminie 8)

MariuszN
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: MariuszN » 09 lis (śr) 2005, 19:20:22

Z tego co wiem material bedzie zgrany na plyte DVD: filmy dokumentalne z Zakopanego i zwiastun z Kazimierza.

willy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: willy » 09 lis (śr) 2005, 23:40:27

Moj blad. Dzis zaspalem. Ale jutro mam nadzieje, ze sie pojawie. Chcialbym zobaczyc jak Wam to wyszlo. Przy okazji zapraszam na impreze do Piekarni. Wjazd za free, start o 21. Bedzie troche ludzi z WSR. Mysle, ze to mile dopelnienie dnia. Szczegoly tutaj
http://www.szkolareklamy.pl/ftopict-3343.html

andy
Ekspert
Ekspert

filmy dokumentalne

Post autor: andy » 10 lis (czw) 2005, 16:17:13

Zanim umieścimy oficjalne inforacje z Dnia Filmu chciałem w swoim imieniu podziękowąc za zaskakująco wysoką frekwencję podczas prezentacji filmów z Zakopanego i Kazimierza.

Cieszę się ogromnie, wnioskując także z reakcji publiczności, ze intuicja mnie nie zawiodła i z Zakopanego przywieźliśmy profesjonalne materiały do dokumentów o Witkacym i Hasiorze. A także do filmu z Kazierza.

Bardzo dziekuje za tak wysoki standard pracy I Roku grup TV. To także moja osobista satysfakcja. Po raz pierwszy będę mógł do swojego dorobku jako tzw. executive producer włączyć filmy zrealizowane w ramach warsztatów plenerowych. Rewelacja. Dzięki :-D

No i wszystko wskazuje na to, że pomysł Mariusza N. z Kazimierza nakręcimy, także stawiając wysoko max. poprzeczkę w Warszawie. Thriller. Mamy już zwiastun i projekt plakatu filmowego :mrgreen:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Dlaczego Słuchacze WSR olewają takie imprezy?!

Post autor: s_wojtkowski » 10 lis (czw) 2005, 17:11:24

To był kolejny ciekawy dzień w WSR. Podobał mi się sampler filmu o Witkacym, Andżelika Piechowiak okazała się tyleż piękna co inteligentna, a amerykańskie spoty telewizyjne to oczywiście ekstraklasa światowego filmu reklamowego.

I już sam nie wiem czy bardziej się dziwię czy bardziej mnie wkurza, że zdecydowana wiekszość naszych Słuchaczy olewa takie eventy. Przyjmuję z pokorą opieprz aw za moje zarządzenie dobrowolności udziału w wydarzeniach tego dnia. Tak byłem pewien, że ledwo zmieścimy się w naszej największej sali...

MariuszN
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Co do frekwencji

Post autor: MariuszN » 10 lis (czw) 2005, 18:06:09

Jestem wdzieczny
szkole, ze cos takiego organizuje. Baaaardzo duzo dalo mi to dzisiejsze spotkanie.
Wiem, rowniez z wlasnego doswiadczenia, ze jest spora rzesza ludzi, ktora deklaruje, ze baaardzo chetnie by w takim czyms uczesnticzyla ,ale tak naprawde tylko cii, ktorym zalez, by czegos dowiedziec nauczyc.
Rzecz jasna, jet tzw sila wyzsza, ktora wyklucza zdecydowanych uczestniczyc w takim dniu filmu.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 10 lis (czw) 2005, 22:44:05

A ja zgodnie z zapowiedzia [choc z pewnym poslizgiem] sie zjawilem :) Zaluje tylko wlasnie ze nie mialem okazji zapoznac sie z tym materialem o Witkacym. Dzien uwazam za bardzo ciekawy i z radosci spedzilem caly ten czas. Oczywiscie jak to zawsze bywa staralem sie swoich roznych uwag [z moje punktu widzenia odbiorcy: pomocnych] nie kryc i wyrazac je glosno :)
Z tego co widzialem przyznam ze najbardziej podobal mi sie material o Hasiorze. Nie z uwagi na np. jakies zainteresowanie ta postacia a bardziej z uwagi na sam montaz : sposob prezentacji materialu, jego zlozenie no i oczywiscie udzwiekowienie z ktorym w tej wersji mozna sie bylo zapoznac - dopasowanie stylistyki uwazam za jak najbardziej godne pochwaly 8)

Z racji ze moze takie peany w moich ustach brzmia moze nieco dziwne bo przeciez zazwyczaj narzekam ;) to zeby nie zawiesc tych ktory taka latke mi przypinaja to powiem : faktycznie choc frekwencja nie byla wcale niska to i tak byla zdecydowanie mniejsza niz zakladalem ze tego dnia bedzie uczestniczyc w spotkaniach 8)

kamil_pld
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kamil_pld » 10 lis (czw) 2005, 23:31:31

Sympatycznie dzisiaj bylo. Na projekcje filmow czekalem od dawna, mialem nadzieje, ze zobacze wreszcie to co nam wyszlo z Kazimierza.. tzw. wielka improwizacja. Wyszlo fajnie. Szkoda ze tak krotko, no ale zrobilo pozytywne wrazenie.

To co zrobily dzienne grupy to juz w ogole swietna sprawa. Witkacy bardzo ok, a Hasior jeszcze lepszy. Zrobily wrazenie.

Frekwencja. Dziwnie. Akcja co najmniej bardzo konkretna. Nie dosc ze zaplanowana akcja, goscie, wszystko przygotowane tak zeby podarowac jak najwiecej, a tu tylko tyle ludzi. Zaocznych rozumiem, maja prace zazwyczaj, albo malo czasu, chociaz i tak nawet dla nich bylo to na tyle atrakcyjne ze niektorzy si pojawili. Dzienni? Ignorancja moze.. ci ktorym zalezalo, pojawili sie. Dla reszty to po prostu strata.

Szkoda by bylo, zeby podobne akcje mialyby sie nie odbyc.
Jakies rozwiazanie lepiej znalezc i robic nadal takie spotkania. Szkoda ze nagrod wiecej nie bylo.. szkoda ze tych kartek zabraklo :P

pozdrawiam wszystkich
poldus

ODPOWIEDZ