Słucham tylko mamy i radia ...

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Jakiej stacji radiowej słuchasz najczęściej?

RMF
3
11%
Zetka
3
11%
Radiostacja
7
26%
94
4
15%
inna
10
37%

Liczba głosów: 27

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 lis (sob) 2003, 18:31:23

Zeby nie wyszlo ze slucham tylko Radio Biblia albo platformy to moze kilka slow jakich stacji slucham w necie. Glownie slucham stacji ktore graja moja ulubiona muzyke. Sa takie monotematyczne radia czy to wytworni stacji radiowych czy zapalencow ktore graja np samego P.Gabriela albo tylko Genesis czy Tori Amos. Lubie sluchac komediowych stacji ze standupami. Czasem zlapie tam mojego ulubionego komika amerykanskiego czyli Seinfelda. Do tej pory nie moge przebolec ze nie da sie za zadne pieniadze namowic na kontynuacjie serialu w tv. A wracajac do tematu sa tez fajne stacje z muzyka relaksacyjna, rytmami natury, ambientem lubie tez radia z muzyka latynoska, a jest ich troche w sieci.

Taurus
Nowy(a)

Post autor: Taurus » 01 lis (sob) 2003, 22:55:20

Gotham Radio

Gothic, black, fantasy metal. Polecam

Brewa
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Brewa » 02 lis (ndz) 2003, 12:15:22

She zdrówko u mnie jusz w porządku, jeszcze sobie kaszle, ale w pon jestem w szkole... po tym waszym poście zaczłem słuchać PIN-u, radio jazz jusz wcześniej sobie słuchałem ale byłem tak przywiązany do radiostacji że... dawno dawno temu słuchałem tasz RMF FM, jak puścili kawałek Wu-Tang-u Triumph bodajże od tego momentu je polubiłem :D obecnie słucham tylko swojej, dosłownie, swojej muzyki...

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 lis (czw) 2003, 12:27:18

A slyszeliscie o takich radiostacjach jak Radio Zdrowie, Gold FM, Radio Rock Mazowsze, Jutrzenka. Wiecie skad one sa, gdzie nadaja? :)

Wiciu
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Wiciu » 08 lis (sob) 2003, 21:30:21

Ja przewaznie slucham mp3 i plytek ale oczywiscie zdarza sie ze wlacze radio.. Slucham go przewaznie wieczorkiem i w nocy, bo bez muzyki nie usne(mozna bylo sie o tym przekonac w Zakopcu:-)) A rozglosniami ktorych slucham sa 'kolor', 'pin' i 'radio jazz' ..tych 2ch ostatnich slucham bo leca tam utwory ktorych wczesniej nie slyszalem.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 10 lis (pn) 2003, 13:59:15

Wszystkie cztery radyjka ktore podalem nadaja z Warszawy. No moze Rock Mazowsze troche nie jestem pewien. Na pewno sa slyszalne w miescie albo kablu. Gold FM (104.4) jak sama nazwa wskazuje gra ''zlote przeboje" to troche takie R.Pogoda bis. Ale wyklulo sie to to z Eski. Rock

Mazowsze (95.8- w eterze) jak tez mowi nazwa gra cos mocniejszego czyli rocka. I jak widze z ankiety Astera cieszy sie dosc duza popularnoscia w kablu. Odbior naziemny jest troche utrudniony. Nie wiem gdzie oni maja ten nadajnik.

Zdrowie (98.3) gra taka radiowa kaszanke. Tym bardziej jestem zawiedziony tym ze ze zdrowiem tematyka tego radia ma nie wiele wspolnego. Albo pseudonaukowy belkot, albo poradnik jak z najgorszych pism kobiecych, albo muzyka bynajmniej nie relaksacyjna.

Jutrzenka (chyba 99.5) o ile jeszcze nadaje bo dawno nie slyszalem. Radio znajduje sie niedaleko nas a moze jego nadajnik. Dumnie powiewa tam polska flaga z symbolem Polski Walczacej. Nadawali tylko w srody i soboty. Program glownie patriotyczny. Ksiazki w odcinkach, poezja. Jakis czas temu gdy kilka mlodych osob wspomoglo stacje zaczeli grac muzyke bardziej wspolczesna choc stonowana (Sting, Clapton)

Homer_Simpson
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Homer_Simpson » 23 wrz (czw) 2004, 23:17:09

Taaaak...Radiostacja to było kiedyś COŚ...ale teraz to aż szkoda gadać o tym co się z nią stało...Znałem ramówkę Radiostacji od 4 rano do 1 w nocy - od poniedziałku do niedzieli a i tak słuchałem cały dzień ;+) Nawet audycji z muzyką za którą nie przepadałem ale dlatego, że prowadzący gadali o niej całkiem ciekawie i z sensem. Zawsze warto było posłuchać tego, żeby wiedzieć co się dzieje na rynku muzycznym. A teraz leci densior i r'n'b. Co najlepsze ostatnio Radiostacja wydała płytę w rodzaju "Top Hity 2oo4" a na płycie m.in. Britney Spears :( :?
Teraz Radio Jazz...i PiN od czasu do czasu...

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 17 paź (ndz) 2004, 16:50:16

Z racji iz Sinar poruszyl tu swego czasu temat radiostacji internetowych postanowilem swoj post umiescic wlasnie tutaj, gdyz chcialem sie zapytac o sluchane stacje internetowe :)

Najczesciej sluchane przeze mnie obecnie to:
www.r1live.de
Darkwave, Gothic

www.oemradio.org
Ambient, IDM, Downtempo, Breakbeat, Nu-jazz, Experimental

---

Polskie stacje radiowe SHOUTcast
http://www.em.soft.webpark.pl/shc1.htm

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 18 paź (pn) 2004, 15:09:02

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 18 paź (pn) 2004, 18:01:24

Ja od 8 lat codzinnie zasypiam przy radiu. Kiedys słuchałem Trójki ale zmieniła poziom i przesiadłem, sie na Jedynkę. Od czasu do czasu zapodaje sobie Radio Maryja.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 paź (pn) 2004, 19:00:52

senq pisze:Ja od 8 lat codzinnie zasypiam przy radiu. Kiedys słuchałem Trójki ale zmieniła poziom...
Faktycznie nie jest to ta sama Trojka co dawniej, niestety - ale mimo wszystko noca wlasnie ja zalaczam. Swego czasu bylem wrecz stalym sluchaczem Radiostacji ale... to co dzieje sie z nia obecnie nienadaje sie zbytnio na moje nerwy - bowiem nie tylko nocne audycje autorskie byly ciekawe; w ciagu dnia bylo mozna posluchac muzyki przeroznej - audycje takie jak 'W pelni', "Winda na szafe" i wiele wiele innych pozostana w mojej pamieci. Ale jak uczy mnie zycie z kazdym radiem tak sie dzieje wraz z uplywem czasu i pozostaja tylko jakies 'pamiatki' - takie jak np.: RMF FM - Jw-23, Rylkolak, Wawa - Wieczor Trzech Kroli, Trojka - audycje T. Beksinskiego itd. itp.

anusia
Nowy(a)

Post autor: anusia » 24 paź (ndz) 2004, 00:56:52

ja tam slucham RMF FM choc chcialabym ESKI ale mi radio stacji nie lapiebo to stary gruchot hehe ale rmf fm TEZ JEST SPOX

ODPOWIEDZ