Językowe środki perswazji w reklamie:) pomoc potzrebna :)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Nowy(a)
siema wsyztskim ja wybralamm temat-''dokonujac analizy jezyka roznych reklam,omow jaki swiat kreuja'' jakby ktos iwedzial cos na ten temat prosze aby zarzucil na @ sylwiapg@o2.pl bylabym wdziecczna bardzo
POMOCY
POMOCY PRZY TEMACIE.Wysyłajcie co macie na gg 5376992 albo mail:padasmail@gmail.com
JĘZYKOWE SRODKI PERSWAZJI
MÓJ NR. GADULCA TO: 4785350. POLECAM REKLAME RED BULLA, CARLSBERGA PO NOWYM ROKU MAM PIERWSZĄ PREZENTACJĘ WIEC NAPISZE COŚ WIECEJ. MAIL: juniormax@o2.pl. PISAĆ, A RAZEM ZDAMY TĄ MATURKE
ja tez mam ten temat i nie wiem jak sie do niego zabrac pomocy moj meil to jakubihar@wp.pl[/b]
ja mam gotowa bibliografie sprawdzona przez nauczyciela (wszystko dobrze :]) jak ktos chce to pisac na maila ej1238@wp.pl
ten sam temat
Witam i powiem Wam, że ten sam temat wybrałem na maturkę
Nie mam jeszcze pomysłu na wybór reklam do zaprezentowania.
Może ktoś mógłby podać przykłady.
Nie mam jeszcze pomysłu na wybór reklam do zaprezentowania.
Może ktoś mógłby podać przykłady.
Pomóż
kurcze ludzie a mi pomożecie?
bo ja nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić!
tzn coś tam mam, ale nic konkretnego
możecie tak z dobrej woli coś poradzić?
dajcie jakieś plany prezentacji sobie obadam.
będę wdzięczna do końca życia
i pomogę w złożeniu jak coś
proszę!
angiaga@interia.pl
bo ja nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić!
tzn coś tam mam, ale nic konkretnego
możecie tak z dobrej woli coś poradzić?
dajcie jakieś plany prezentacji sobie obadam.
będę wdzięczna do końca życia
i pomogę w złożeniu jak coś
proszę!
angiaga@interia.pl
mam ten sam problem
No to ja tez mam ten temacik. Jeszcze się nie zabrałam za pracę więc będę wdzięczna za każdą pomoc. Jakiś konspekt, pomysły, bibliografia, cokolwiek.... Kontakt: zetka4@interia.pl gg: 3775894
matura?! takie tematy?! oj, kiedy to było!
ja coś o wartościach i Tischnerze miałem. a o reklamie to na prace licencjacką potrzebuje:/
podam kilka pozycji które mi sugerowao:
ewa szczęsna "poetyka reklamy"
K.skowronek "Reklama-studium pragmalingwistyczne"
P. lewiński "retoryka reklamy"
bralczyk "język na sprzedaz"
jacek Kall "reklama"
powinno pomóc. tylko nie czytajcie całych! zacznijcie od spisu tresci i wybierajcie co najwazniejsze. tak sie na studiach robi;))
gg:7114967
prace mam oddac do donca marca wiec jeszcze sie troche tematem pozajmuje. jednak czekam na jakiekolwiek wsparcie. choćby sugestie! zawsze moze naprowadzić na jakąs trafną mysl. powodzenia i czekam na kontakt. naprawde możemy sobie pomóc!!!
ja coś o wartościach i Tischnerze miałem. a o reklamie to na prace licencjacką potrzebuje:/
podam kilka pozycji które mi sugerowao:
ewa szczęsna "poetyka reklamy"
K.skowronek "Reklama-studium pragmalingwistyczne"
P. lewiński "retoryka reklamy"
bralczyk "język na sprzedaz"
jacek Kall "reklama"
powinno pomóc. tylko nie czytajcie całych! zacznijcie od spisu tresci i wybierajcie co najwazniejsze. tak sie na studiach robi;))
gg:7114967
prace mam oddac do donca marca wiec jeszcze sie troche tematem pozajmuje. jednak czekam na jakiekolwiek wsparcie. choćby sugestie! zawsze moze naprowadzić na jakąs trafną mysl. powodzenia i czekam na kontakt. naprawde możemy sobie pomóc!!!
Kamilciu pisze:Siemka ja mam taką prośbe!Jak by ktoś wiedział gdzie mozna znaleźc jakies materiały w necie co do tego tematu to mógłby podać linka!!!Byłbym bardzo wdzięczny a napewno pare osób by z tego skorzystało!!!Jak coś to wystawiajcie!!!Z gory wielkie dzienks !!
Zawsze można napisac do mnie na gadu 8974197 ))
-
- Nowy(a)
jezykowe srodki perswazji w reklamie ..... ocen ich jakosc
hej jestem aska i tak sie sklada ze mam taki sam temat maturalny jak Wy:)wybralam go poniewaz ten temat jest wsumie na czasie bo chyba kazdy oglada tv czy slucha radia!mam jakies informacje i ksiazki ale nie wiem dokaldnie jak sie za to zabrac:/Przydalaby sie pomoc;)razem zawsze mozna cos wymyslic:)jak cos to moj numer gadu to:1210346 wiec jak cos macie lub jak bede wam umiala jakos pomoc to kontaktujcie sie(tylko napiszcie ze to chodzi o maturke:)Dzieki i Pozdrawiam:)
Oczywiście ten sam temat
Słuchajcie, jestem w szoku! Aż tle osób ma ten sam temat, który ja mam.W mojej szkole tylko 2 osoby go mają.Z tego względu mam nadzieję że będziemy sobie pomagać. Ja też pomogę! Mam parę książek, kilka pomysłów, ale trochę to chaotyczne. Jestem otwarta na propozycje. Moje gg:866555.I od razu piszcie, że chodzio maturę.