Wloski prokurator Carlo Lasperanza zamierza sformułować akt oskarżenia przeciwko autorowi serii plakatów, znanemu fotografikowi Oliviero Toscaniemu za plakaty z udzialem gejow.
artykul o tym: http://wirtualnemedia.pl/document.php?id=961626
i dwa plakaty z tym zwiazane:
http://www.corriere.it/Primo_Piano/Cron ... cani.shtml
czy tym razem toscani przesadzil? czy przekroczyl bariere moralnosci (zasad) w reklamie?
geje toscaniego
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Może Toscani po prostu się zestarzał?

Nie lubię tzw. kultury gejowskiej, więc pewnie nie jestem obiektywny. Prowokacja to - jak na Toscaniego - kiepska. Wtórna, mało odkrywcza. Bez porównania ze świżością kampanii robionych dla Benettona w latach 80. i 90. Ani obrzydliwe to, ani piękne. Takie nijakie. Ale jeśli to ma kształtować opinię społeczną w taki sposób, żeby ją oswajać z przejawami zboczeń typu pederastia czy sado/maso i przyzwyczajać do tezy, że to coś normalnego - to jestem za zakazem eksponowania tych "dzieł sztuki reklamowej". Może Toscani po prostu się zestarzał?
-
- Nowy(a)
Przyznam Ci Sławku racje, że jest to słabe jak na sławetnego twórce lecz...
może jestem prymityw, ale gdybym nie został uświadomiony a propos pierwszego zdjęcia to mógłbym nie wpaść na to iż są to dwaj panowie.
To ciało na pierwszym planie ma dla mnie dość kobiece kształty, ale może głodnemu chleb na myśli

Może nie odczytałem jakiegoś symbolu na plakacie
Więc "moherowe berety\kaczki" mogłyby tylko co do kontekstu mieć swoje ale ale.
może jestem prymityw, ale gdybym nie został uświadomiony a propos pierwszego zdjęcia to mógłbym nie wpaść na to iż są to dwaj panowie.
To ciało na pierwszym planie ma dla mnie dość kobiece kształty, ale może głodnemu chleb na myśli

Może nie odczytałem jakiegoś symbolu na plakacie

Więc "moherowe berety\kaczki" mogłyby tylko co do kontekstu mieć swoje ale ale.