Czy wiecie, że....
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Wyrocznia WSR
Nie zapomniałam, ale już ci napisałam. Jestem wierząca, ale też tak troszeczkę wierzę w te gusła, bo one tak jakoś sprawiają że czasami człowiek może się poczuć lepiej. I nie wierzę w nie tak mocno, że im podporządkowuję życie i bez wróżby nie wychodzę z domu tylko tak leciutko w celu polepszenia dobrego sampopczucia! Także ja się z tym nie zgadzam, że jak ktoś jest wierzący to nie może sobie "pobawić się" w horoskopy.
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Tak wiem, niemniej poruszenie tej kwestii - wskazanym postem - nie mialo znaczenia - jak pisałem - czepiania się czy coś w tym guście tylko bardziej chodziło to o poruszenie sprawy nazwijmy to w wymiarze "teologicznym" a nie prywatnym; stąd też było pisane że chyba raczej jest ono adresowane np. do Sławka, a nie skierowane gdzieś w rejon "ad persona".Happy pisze:Nie zapomniałam, ale już ci napisałam.
Kwestia mnie naprawde zaciekawiła, ot co; a Twoja wzmianka po prostu mi o tym przypomniała.
Wiesz, jak mówiłem jeżeli np. owa "zabawa" opiera się na czymś z rejonów : "ha ha ciekawe co z bzdury tam napisali" albo "ciekawe co tym razem wymyslili" - to pewnie, jest to czystą rozrywka a nie braniem czegoś na serio.
-
- Loża WSR
... że trzy czwarte Amerykanów poprawnie zidentyfikowało co najmniej dwa z siedmiu krasnoludków Królewny Śnieżki, natomiast tylko jedna czwarta potrafiła wymienić nazwiska dwóch sędziów Sądu Najwyższego USA.
Sondaż przeprowadziła firma Zogby International na zlecenie producentów nowego teleturnieju z zakresu kultury pop, zatytułowanego "Gorączka złota".
Aż 57 proc. ankietowanych wiedziało, że fikcyjny mały czarodziej, stworzony przez J.K. Rowling to Harry Potter, ale tylko 50 proc. potrafiło powiedzieć, że premierem Wielkiej Brytanii jest Tony Blair. Sondażem objęto 1213 osób z różnych regionów Stanów Zjednoczonych. Tylko 20,5 proc. ankietowanych, spytanych o dzieła Homera, potrafiło wymienić "Iliadę" lub "Odyseję". 60 proc. wiedziało, że słynny Superman pochodzi z planety Krypton, ale tylko 37 proc. pamiętało ze szkoły, że planetą najbliższą Słońca jest Merkury. ??
Sondaż przeprowadziła firma Zogby International na zlecenie producentów nowego teleturnieju z zakresu kultury pop, zatytułowanego "Gorączka złota".
Aż 57 proc. ankietowanych wiedziało, że fikcyjny mały czarodziej, stworzony przez J.K. Rowling to Harry Potter, ale tylko 50 proc. potrafiło powiedzieć, że premierem Wielkiej Brytanii jest Tony Blair. Sondażem objęto 1213 osób z różnych regionów Stanów Zjednoczonych. Tylko 20,5 proc. ankietowanych, spytanych o dzieła Homera, potrafiło wymienić "Iliadę" lub "Odyseję". 60 proc. wiedziało, że słynny Superman pochodzi z planety Krypton, ale tylko 37 proc. pamiętało ze szkoły, że planetą najbliższą Słońca jest Merkury. ??
-
- Loża WSR
Bo wiedze o swiecie we wspolczesnym swiecie czerpie sie z telewizji i filmow a nie z ksiazek i gazet.
Teraz to nawet lektur sie w szkole nie czyta tylko sie je oglada bo czytanie to strata czasu. Nawet internet ktory przez pewien czas byl nadzieja na powrot do normalnosci teraz staje sie bardziej "multimedialny" bo takie jest zapotrzebowanie.
A kto mi tu bez guglania czy zagladania do Wikipedii powie kto jest teraz np: Prezesem Trybunalu Konstytucyjnego, 1. Prezesem Sadu Najwyzszego, prezesem UOKiK... itd
Teraz to nawet lektur sie w szkole nie czyta tylko sie je oglada bo czytanie to strata czasu. Nawet internet ktory przez pewien czas byl nadzieja na powrot do normalnosci teraz staje sie bardziej "multimedialny" bo takie jest zapotrzebowanie.
A kto mi tu bez guglania czy zagladania do Wikipedii powie kto jest teraz np: Prezesem Trybunalu Konstytucyjnego, 1. Prezesem Sadu Najwyzszego, prezesem UOKiK... itd
-
- Loża WSR
... że : "Kod da Vinci" to nie przestępstwo
Film "Kod da Vinci" nie obraża uczuć religijnych - uznała warszawska prokuratura i odmówiła wszczęcia śledztwa, czego domagali się m.in. senatorowie Ryszard Bender (LPR) i Czesław Ryszka (PiS). Decyzja jest prawomocna.
(...) Według prokuratury, nie stanowi też przestępstwa "wypowiedź wyrażająca negatywny stosunek do przedmiotu czci religijnej lub wykorzystująca ten przedmiot jako element kreacji artystycznej". (...)
Źródło : Onet.pl / PAP
Film "Kod da Vinci" nie obraża uczuć religijnych - uznała warszawska prokuratura i odmówiła wszczęcia śledztwa, czego domagali się m.in. senatorowie Ryszard Bender (LPR) i Czesław Ryszka (PiS). Decyzja jest prawomocna.
(...) Według prokuratury, nie stanowi też przestępstwa "wypowiedź wyrażająca negatywny stosunek do przedmiotu czci religijnej lub wykorzystująca ten przedmiot jako element kreacji artystycznej". (...)
Źródło : Onet.pl / PAP
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
ze ..50 mln dolarów odszkodowania za atak serca
Amerykański sąd federalny uznał, że firma Merck nie ostrzegała lekarzy przed zagrożeniami wiążącymi się z przyjmowaniem leku przeciwbólowego vioxx, wobec czego musi zapłacić emerytowanemu agentowi FBI 50 mln dol. odszkodowania za atak serca.
Atak serca był wynikiem brania leku.
Źrodło Onet.pl
Amerykański sąd federalny uznał, że firma Merck nie ostrzegała lekarzy przed zagrożeniami wiążącymi się z przyjmowaniem leku przeciwbólowego vioxx, wobec czego musi zapłacić emerytowanemu agentowi FBI 50 mln dol. odszkodowania za atak serca.
Atak serca był wynikiem brania leku.
Źrodło Onet.pl
-
- Loża WSR