Czy wiecie, że....

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 05 wrz (wt) 2006, 22:14:55

.... Alkohol stosowany zewnętrznie też szkodzi

Mistrzyni świata i rekordzistka świata w biegu na 400 m ppł, Rosjanka Julia Pieczonkina przyznała w piątek, że zrujnowała sobie sezon, stosując zbyt wiele... alkoholowych kompresów na ciało.

"Po prostu spaliłam sobie skórę, używając zbyt wielu tych nasączonych wódką kompresów. Szkoda, bo musiałam zrezygnować z większej części sezonu z powodu tej kontuzji" - powiedziała Pieczonkina w wywiadzie dla All Sport news agency.

(onet.pl)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 05 wrz (wt) 2006, 23:37:00

..., że wszystkie seriale po wakacjach tak jakoś smutno się zaczynają? :cry:

... Zamiast radować człowieka, który w swoim własnym życiu ma tyle trosk i zasiadając przed tv chciałby się oderwać i spędzić miłe chwile w innym, lepszym świecie. A tu śmierć (Klan), alkoholizm (Na Wspólnej), prawdopodobny guz mózgu (Magda M.). :cry:
Państwo scenarzyści! Co jest grane?!?! My chcemy jakiś pozytywnych bodźców! Miłych chwil! Dość mamy własnych problemów. Serial jest po to, żeby odprężyć!

Oczywiście tylko lukrować nie można bo trzeba pokazać, że innym też jest źle i że czasami i im się nie wiedzie. Ale bez przesady i nie od razu po wakacjach! :x Dajcie nam dojść do siebie. Zacznijcie pozytywnie, żeby nie zniechęcić widzów!

I teraz pytanie: czy serial powinien właśnie pokazywać że świat nie jest taki kolorowy i wszyscy mają problemy (1)? Czy może powinien pełnić rolę terapeutyczną i przenosić w inny, lepszy świat, żeby oderwać widza od jego własnych problemów (2)? :idea:

A jaka jest Twoja opinia...? :idea: :?: :!:

Proszę o poważne odpowiedzi, wnoszące coś do tematu a nie że jesteśmy głupie bo lubimy seriale! :idea:

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 05 wrz (wt) 2006, 23:48:06

LOL Happy zyjesz w czasach pre-kapitalistycznych teraz to serial jest po to zeby rejtingi rosly za czym ida wieksze wplywy z reklam tylko po to sie je kreci. Powie ci to kazdy producent ;]

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 wrz (śr) 2006, 07:38:23

Happy pisze:prawdopodobny guz mózgu (Magda M.). :cry:
Hapciu jakbys ogladala Ally McBeal to moglabys sobie zaoszczedzic Magdy M. TVN kupilo licencje i robi kalke Ally. Moze rozni sie drobiazgami ale glowne watki i bohaterowie sa ci sami. Zeby to stwierdzic wystarczylo mi obejrzec 10 minut making ofa. Ostrzegam tez przed Niania i Hela w opalach. To tez sa kalki i nic nowego poza polskimi aktorami tam nie zobaczycie. Szkoda czasu.

A co do seriali tych tasiemcowych to wiadomo ze tez sa robione wg pewnych schematow. Tylko szczegoly sie zmieniaja. Jak nie rak to alkoholizm. Jak nie alkoholizm to AIDS itd. Musi tez byc obowiazkowo jakas nowa milosc ale i zdrada. Czasem ktos wyjedzie w Himalaje albo do Stanow. Jest tez czarny charakter. Najlepiej z powiazaniami mafijnymi. Ale wtedy dla rownowagi trzeba dac policjanta albo detektywa. Wszyscy bohaterowie chodza do tego samego lekarza, adwokata, psychologa. Ogolnie przypomina to szachy. I cala filozofia polega na tym zeby umiejetnie przesuwac te figury na szachownicy. I tylko to okrasic dobrymi zyciowymi dialogami i zawiazac wiez emocjonalna widzow z bohaterami serialu. A wtedy juz spokojnie mozna krecic 3426 odcinek Mody na suckes ;) :lol:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 wrz (śr) 2006, 09:58:56

Nie no Ally to była zupełnie inna. Tam były różnego rodzaju jazdy, przywidzenia, pokręcone to jakies było momentami! A Magda jest normalna. No fakt, że w Ally ten (chyba) Billy umarł na raka mózgu, ale ten film wydaje mi się zupełnie w inym stylu! :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 06 wrz (śr) 2006, 10:32:52

Zgadzam sie w zupelnosci, ze Ally to zupelnie inny serial. Magde M. zaczelam ogladac w wakacje, w ekspresowym tempie powtorki :). to jestem na biezaco... Pierwsza najbardziej dla mnie rzucajaca sie w oczy roznica, to przeciez Ally to serial komediowy :!: A Magda M. bynajmniej... A jezeli chodzi o to, jakie seriale powinny byc, czy co powinny pokazywac, to jednak nadal obstaje za tym zeby wszystko bylo "ładnie,pieknie,kolorowo i bogato" no i bezproblemowo :D ("Kasia i Tomek" etc.) Jesli ktos chce ogladac powtorke z przecietngo zycia, to pewnie lubi Klan - dla mnie osobiscie sa nudne strasznie, tasiemiec rodem z "Mody na sukces".

A w Magdzie M. musieli troche ograniczyc role Małaszynskiego, bo kreci inny serial, dlatego juz wkrotce bedzie tajemiczy wyjazd.... do L.A. :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 06 wrz (śr) 2006, 10:34:45

Btw.

Czy wiecie, ze....

..... Whitney Houston nagrywa nową płyte :!: :) :!:

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 06 wrz (śr) 2006, 11:25:17

że...Księżna Kiko urodziła syna.
Dziecko waży ponad 2500 gramów i mierzy 49 centymetrów.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 wrz (śr) 2006, 13:31:58

Natomiast co do Magdy M. to mam inną uwagę! Fatalne udźwiękowienie! A zwłaszcza w tej serii! Czy ktoś z Was ma moża jakieś kontakty/praktyki i tym podobne w TVN czy w ITI?! Jak tak to powiedzcie tym ludziom, że jak jest podkład muzyczny (a to tak 50% filmu) i jednocześnie aktorzy coś mówią to nic nie słychać!!!! Muzyka jest głośniejsza od słów! Fatalnie mi się wczoraj to oglądało! Jak można coś takiego puścić! Co oni nie odsłuchują tego?!? Jak tak będzie dalej to nie wiem czy będę oglądać dalsze odcinki! Ogromnie to irytujące. :x

A może ktoś wie jak im to zgłosić? Żeby mieli tego świadomość? :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 06 wrz (śr) 2006, 13:38:20

szczerze, to ogladalam wczoraj i jakos mi sie to w "uszy" nie rzucilo...

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 wrz (śr) 2006, 15:15:44

No a u mnie fatalnie! Połowy serialu nie dosłyszałam i to nie tylko ja ale kilka osób. :idea:

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 06 wrz (śr) 2006, 15:49:18

Az musze sprawdzic bo siostrze nagrywalam :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 wrz (śr) 2006, 19:51:29

..., że Victoria Beckham jest znowu w ciąży? Z czwartym już dzieckiem. I mają głęboką nadzieję, że tym razem to będzie dziewcznyka... :roll:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 wrz (śr) 2006, 19:52:38

..., że Tom Cruise wreszcie pokazał światu swoją córeczkę Suri?

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 wrz (śr) 2006, 19:59:08

Happy pisze:..., że Victoria Beckham jest znowu w ciąży? Z czwartym już dzieckiem. I mają głęboką nadzieję, że tym razem to będzie dziewcznyka... :roll:
Albo chca z Davidem uzupelnic sklad bo do jedenastki paru Beckhamow brakuje ;) :lol:

Moja kolezanka doczekala sie licznego rodzenstwa dlatego ze jej rodzice koniecznie chcieli miec syna. Kiedy urodzila sie szosta corka jej ojciec usiadl i plakal. Ale jak to mowia do 8 razy sztuka. Pozniej bylo juz z gorki bo 9. w kolejce byl 2. syn... :roll:

ODPOWIEDZ