Coś dla prawdziwych fanów Heroes of Might and Magic:D
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Rudi84
- Nowy(a)
Coś dla prawdziwych fanów Heroes of Might and Magic:D
Która część "Heroes of Might and Magic" najbardziej Ci się podobała
najfajniej się gralo lub grraaa!!!
Czy to pradawna jedynka i dwójka 8O może to niezawodna trójka
lub innowacyjna czwóreczka
czy najnowsza piąteczka

-
gosienka2005
- WSR Guru

-
gosienka2005
- WSR Guru

-
Najt
- Zaczyna działać

-
aw
- akademiareklamy.edu.pl

-
zielonyszerszen
- Loża WSR

dla mnie 3 to najlepsze wydanie tej gry.
2 też był a fajna a 1 to dawne czasy chociaż ostatnio przeglądając stare płyty
znalazłem tą cześć.
4 była fajnie zrobiona pod względem estetycznym i graficznym ale co do samej gry to poniżej oczekiwań.
5 jeszcze nie widziałem i pewnie znając życie ma takie wymagania sprzętowe że na moim kompie nie pójdzie.
a wracając do ulubionej 3 to muszę się przyznać, że nadal raz w tygodniu gram chociaż jedną gierkę i nadal sprawia mi to radość
2 też był a fajna a 1 to dawne czasy chociaż ostatnio przeglądając stare płyty
znalazłem tą cześć.
4 była fajnie zrobiona pod względem estetycznym i graficznym ale co do samej gry to poniżej oczekiwań.
5 jeszcze nie widziałem i pewnie znając życie ma takie wymagania sprzętowe że na moim kompie nie pójdzie.
a wracając do ulubionej 3 to muszę się przyznać, że nadal raz w tygodniu gram chociaż jedną gierkę i nadal sprawia mi to radość
-
Paziu
- Ekspert

ja najmocniej wspominam 2jkę ... głównie za sprawą tego że była moją pierwszą
... oraz cudnego ruskopodobnego tłumaczenia 
+ to że megałatwo można było edytować save'y nawet ręcznie jeśli sie miało jakiegoś Hex-editora ...
ahhh nocne przepisywanie mapy w systemie szesnastkowym O_o dziwne ze mnie dziecko było
b. długo grałem w 3jkę którą miałem jeszcze w oryginale <dla mnie - czas przedsieciowy jeszcze> ...
4ka już mi sie nie podobała - zbyt wiele zmian itp
ale 5tkę chętnie obejżę, choć nie rokuję jej najlepiej jako że u mnie przewodzą od zawsze na zawsze Civilization (też od 2jki
... na czwórce skończywsze) ... oraz Warcraft jeśli chodzi o strategię RealTime ... (od jedynki - 94. rok pamiętam jak dziś - ojciec z pracy na trzech dyskietkach przyniósł ...)
+ to że megałatwo można było edytować save'y nawet ręcznie jeśli sie miało jakiegoś Hex-editora ...
b. długo grałem w 3jkę którą miałem jeszcze w oryginale <dla mnie - czas przedsieciowy jeszcze> ...
4ka już mi sie nie podobała - zbyt wiele zmian itp
-
Faren
- Czasami coś napisze

Ja 5 uwiebiam! Szkoda że nie mam dodatków
ale może kiedyś ^^
Bardzo mi się podoba rozwój postaci. Teraz samemu można dowolnie dobierać umiejętności i nowe bonusy. Muza jest ok, grafika rewelka, wreszcie 3D ^^, marzy mi się tylko taki większy RPG, by chodzić bohaterem z drużyną, a potem dopiero z armią
fajni by było popatrzeń na płonące niebo, pod którym ścierają się armie ludzi i nieumarłych/demonów/elfów itp. Rzucić czar trzęsienia ziemi, jakieś ogniste czy coś... ujrzeć nurkujące na wojska orków gryfy, albo czarnego smoka, który spowija wszystko ogniem 
Bardzo mi się podoba rozwój postaci. Teraz samemu można dowolnie dobierać umiejętności i nowe bonusy. Muza jest ok, grafika rewelka, wreszcie 3D ^^, marzy mi się tylko taki większy RPG, by chodzić bohaterem z drużyną, a potem dopiero z armią