Wrzucajcie dobre teledyski
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
-
- Czasami coś napisze
Re: (nie polecam)
Sławku to jest straszne!!
ja nie wiem jak Ty to odnalazłeś ale na prawdę wbija się w główkę i daje do myślenia

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Zgadzam się, że to straszne. Myślę nawet, że ten krótki filmik przywodzi na myśl Apokalipsę św. Jana. Żyjemy w takich czasach. Nawracajcie się i wierzcie w Dobrą Nowinę.diddi pisze:Sławku to jest straszne!!
ja nie wiem jak Ty to odnalazłeś ale na prawdę wbija się w główkę i daje do myślenia![]()
[A ten filmik sam mnie znalazł. Link przesłał mi kolega (heteroseksualny), który zresztą podejrzewa, że "to nie wydarzyło sie naprawdę" i stanowi głupi (?) żart.]
-
- Loża WSR
Kurcze no, a myślałem że to we mnie żyje dekadentyzmwojtkowski pisze:Myślę nawet, że ten krótki filmik przywodzi na myśl Apokalipsę św. Jana. Żyjemy w takich czasach.

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Ciemnogród, panie, średniowiecze...
Podejrzewam, ze ten filmik w ogóle Cię nie szokuje. Ale generalnie masz rację - ciągle jeszcze znajdują się w Polsce ludzie, którzy nie są Postępowymi Europejczykami.dreamlife pisze:Wy mnie szokujecie swoimi postawami bardziej niz ten filmik...
-
- Loża WSR
Ja nie wiem czy nie lepiej by było różnego rodzaju prozelici nie tworzyli tutaj podtematów a brali udział bardziej w wątkach temu przypisanych - czyli w tym wypadku np. w temacie : ....Homofobia....
Ale to tylko nic nie znacząca uwaga bo to nie ja jestem moderatorem i strażnikiem forumowym.
Ale to tylko nic nie znacząca uwaga bo to nie ja jestem moderatorem i strażnikiem forumowym.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Kto to jest prozelita?
Słowniczek trudniejszych terminów (dla wszystkich zainteresowanych)
prozelita - nowo nawrócony, neofita, nowy (zwł. gorliwy) wyznawca jakiejś wiary, idei.
Etym. - gr. prosēlytos 'prozelita; osiadły cudzoziemiec'; por. Biblia (Ew. wg Mat., 23, 15).
[źródło: Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych Władysława Kopalińskiego]
prozelita - nowo nawrócony, neofita, nowy (zwł. gorliwy) wyznawca jakiejś wiary, idei.
Etym. - gr. prosēlytos 'prozelita; osiadły cudzoziemiec'; por. Biblia (Ew. wg Mat., 23, 15).
[źródło: Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych Władysława Kopalińskiego]