O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 23 gru (sob) 2006, 23:07:08
Pozwolę sobie aż założyć nowy topik, który będzie mógł nam długo i dobrze służyć przez następne lata!

Chciałabym żebyśmy tu pisali co się zmienia wokół nas wraz z postępem technicznym i upływem czasu...
Będziemy sobie tu zbierali takie nasze małe i duże zmiany! I pisali o tym co było kiedyś inne.
A nasunęła mi się taka myśl w związku zw świetami... Za dawnych lat wysyłało się kartki na święta. Potem nastała era esemesów i maili z życzeniami. W tym roku zaobserwowałam zaś że życzenia (przynajmniej w moim kierunku) płyną głównie z komunikatora GG oraz z grona!
Czy też coś takiego zauważyliście czy to tylko moje odczucie?
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 23 gru (sob) 2006, 23:18:57
Ech chyba będę nudny ale ... Happy się zmieniła, kiedyś była inna
A co do Świąt to dzień dzisiejszy pod tym kątem można podsumować tak [szeregując względem ilości życzeń] : osobiście, przez grono, mail, gg. Co do smsów to bardziej obstawiał bym dzień jutrzejszy.
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 23 gru (sob) 2006, 23:57:59
No cóż ludzie się zmieniają, dorastają, starzeją, robią się mądrzejsi...
No u mnie przewaga grona na razie, potem gg, potem sms, osobiście to tylko ci co się nawiną!

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 24 gru (ndz) 2006, 00:22:41
Widzisz tak jak i ludzie tak i czasy się zmieniają. Tyle że osobiście nie wiem czy na lepsze...
Choć w sumie : tak jak są różne listy, które wole otrzymywać napisane ręcznie, tak smsy z życzeniami świątecznymi w sytuacjach gdy nie ma prostej możności spotkania się są dla mnie równie miłe jak i kartki tradycyjne.
BTW :
No z tymi pierwszymi trzema to bym się zgodził nad tą mądrością to musiałbym się zastanowić 
-
mironwowo
- Nowy(a)
autor: mironwowo » 09 sty (wt) 2007, 19:04:51
Powiadasz ciekawe zmiany, które powiązały się z postępem technicznym hmmmm podam śmieszny i prawdziwy. Z początkiem karnawału postanowiłem nauczyć się tańca, na początek podstawowych kroków przez Internet. Znalazłem taką stronkę
http://www.fantabamboocha.pl/tancz.php i żaden parkiet już mi nie straszny :P
-
kiti
- Ekspert

mironwowo pisze:Powiadasz ciekawe zmiany, które powiązały się z postępem technicznym hmmmm podam śmieszny i prawdziwy. Z początkiem karnawału postanowiłem nauczyć się tańca, na początek podstawowych kroków przez Internet. Znalazłem taką stronkę
http://www.fantabamboocha.pl/tancz.php i żaden parkiet już mi nie straszny :P
FAJNE
Podensiłabym

-
mironwowo
- Nowy(a)
autor: mironwowo » 12 sty (pt) 2007, 19:14:26
He no ja też potańczyłem:P niezły ubaw:P miłej zabawy, zapraszamy do niej też innych:P
-
s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR

autor: s_wojtkowski » 12 sty (pt) 2007, 19:54:56
Happy pisze:A nasunęła mi się taka myśl w związku zw świetami... Za dawnych lat wysyłało się kartki na święta. Potem nastała era esemesów i maili z życzeniami. W tym roku zaobserwowałam zaś że życzenia (przynajmniej w moim kierunku) płyną głównie z komunikatora GG oraz z grona!

Czy też coś takiego zauważyliście czy to tylko moje odczucie?
Bardzo lubię być staroświecki i konserwatywny i próbować zawracać kijem rzekę

.
Przyznam, że nie bardzo lubię rymowanki smsowe zamiast cieplejszych i bardziej zindywidualizowanych życzeń wymyslonych i przysłanych specjalnie do mnie (i moich bliskich). Bardzo więc lubię wysyłać (i dostawać

) kartki i listy z życzeniami pocztą tradycyjną. Sam z okazji Świąt wysyłam ich mnóstwo (no tak, trochę to kosztuje... wysiłku i pieniędzy), ale i dostaję ich sporo.
Po prostu przyzwycziłem już moją dalszą rodzinę i przyjaciół do takiej formy i mam wrażenie, ze im się to też podoba. Mam nadzieję, że moje dzieci będą kontynuować tę ciepłą i dającą dużo nieco głębszej radości tradycję.
-
Martha
- Ekspert

autor: Martha » 13 sty (sob) 2007, 18:56:22
Jezeli chodzi o kartki swiateczne, to co roku je kupuje, ale z wyslaniem juz gorzej- nie wszystkie uda mi sie wyslac na czas. No coz, checi mam - gorzej z mobilizacja i znalezieniem odrobiny czasu, co przed swietami jest dosyc trudne

Ale przyznam, ze jak dostaje kartki tradycyjnie pocztą, to zawsze bardzo zaluje, ze jednak tego nie ogarnęłam....

-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 18 sty (czw) 2007, 13:16:47
a ja wysyłam zawsze kilka kartek zwykłych, kupnych, a prócz tego to mam taka grupe znajomych z którymi wysyłamy sobie własnorecznie robione kartki, w dowolnym formacie, kształcie, bardzo indywidualne i z włozonym wysiłkiem

i bardzo fajnie jest dostać troche nieporadnie zrobioną kartkę, namalowaną farbką wyciętą z kartonu choinkę, z poprzyklejaną na klej biurowy watą i posypaną sezamem bo brokatu nie było