Środki językowe w tekstach reklamowych / Język reklamy

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
zdrena
Nowy(a)

Środki językowe w tekstach reklamowych / Język reklamy

Post autor: zdrena » 23 mar (pt) 2007, 16:38:08

Witam,
Jeżeli czytasz ten post, to zapewne nie masz jeszcze zrobionej swojej prezentacji maturalnej, lub jesteś w jej przygotowywaniu. Matura coraz bliżej i najwyższy czas zabrać sie do pracy.

Tutaj ja przychodzę Wam z pomocą.

Mam do zaoferowanie gotową prezentację (zawiera ramowy plan wypowiedzi oraz bibliografię pomiotu i przedmiotu). Inni za podobne prezentacje chcą nawet 240 zł, u mnie możesz ją mieć po promocyjnej cenie 100 zł.

Praca jest przygotowana pod takim kontem, że pasuje zarówno do tematu o środkach językowych jak i samym języku reklamy.

zdrena@gmail.com

Pozdrawiam

zdrena
Nowy(a)

Post autor: zdrena » 10 kwie (wt) 2007, 18:38:22

8)

zdrena
Nowy(a)

Post autor: zdrena » 16 kwie (pn) 2007, 19:52:18

.....

zdrena
Nowy(a)

Post autor: zdrena » 23 kwie (pn) 2007, 15:57:36

...

Gość

Re: Środki językowe w tekstach reklamowych / Język reklamy

Post autor: Gość » 02 maja (śr) 2007, 21:03:47

aaaaa

Mavionis
Nowy(a)

Post autor: Mavionis » 07 maja (pn) 2007, 23:20:52

to może pomożemy wszyscy razem za darmo? :)

najlepszą pomocą by była wymiana różnych środków językowych na podstawie reklam :)

np.

Rymy
Cały świat w pizza hut

Epitety,
Gerber - "Pyszna zabawa"

Cytaty
„Veni, vidi, ... Vitara” promujący samochód terenowy Suzuki Vitara.

- Równoważniki kompleksowe
To, co jemy wpływa na nasze samopoczucie. Dlatego ciasteczka DANON są nie tylko pyszne, ale i odżywcze

itp itd :) podawajcie jakieś przykłady :) przyda się tegorocznym maturzystom którzy wybrali ten temat i przy okazji mi hehe... :)

chociaż ja przedstawię to bardziej pod względem neurolingwistyki :) a środki językowe typu Apostrofy, powtórzenia, inwersje, neologizmy, pogrubienia i zdrobnienia czy figury stylistyczne takie jak Epitety, elipsy, porównania, hiperbole, metonimie, peryfrazy, alegorie, symbole, wulgaryzmy itp itd podam tylko dla przykładu :)

jak możecie podawajcie różne tego przykłady :)

pozdrawiam

ODPOWIEDZ