CZAD

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 18 cze (pn) 2007, 14:11:18

I ja tez przylaczam sie do prosby Seize o wykladnie :)

Na wszelki wypadek zaznaczam ze moj ostatni post w tamtym topiku poza replika odnosil sie do 2 tematow: "Czy wiecie ze prezydent wydaje sie byc sterowalny" oraz "Czy wiecie ze jest tez trzecia osoba w panstwie" :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 18 cze (pn) 2007, 14:12:34

Ideą tego topiku jest umieszczanie informacji ze świata mediów, nauki, lekkiej polityki, ciekawych wydarzeń, życia publicznego znanych osób, odkryć, ciekawych dat itp., itd. oraz tego typu informacji wnoszących coś dla innych. Bardzo nie chciałabym, żeby tam znajdywały się spamowane dyskusje, które można umieszczać w innym temacie oraz osobiste wynurzenia co do śniadań i miejsc aktualnego pobytu uczestników forum. :idea:
Proszę bardzo Panie Robercie. To tak w skrócie jako, że mam teraz znacznie pilniejsze sprawy na głowie.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 18 cze (pn) 2007, 14:17:20

masz pretensje ze ktos je zdrowe sniadanko!? skandal :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 18 cze (pn) 2007, 14:33:15

Magdusia a Ty podobno w robocie siedzisz? Nie uważasz, że przynajmniej na początku trzeba się wykazać a nie strzelać posty na forum? :roll: :P

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 18 cze (pn) 2007, 14:36:53

Happy pisze:Magdusia a Ty podobno w robocie siedzisz? Nie uważasz, że przynajmniej na początku trzeba się wykazać a nie strzelać posty na forum? :roll: :P
nie w robocie acz w pracy. to subtelna roznica. pozatym robie co mam robic :) a przy okazji siedze sobie i pisze co jakis czas coś na forum... :)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 18 cze (pn) 2007, 14:38:52

"Robota" od zawsze wydawała mi się potoczną nazwą "pracy", ale cóż może coś się zmieniło... To ja myślałam, że już masz poważną, ciężką pracę a nie taki luzik że na forumiku możesz cały dzień siedzieć... :roll:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 18 cze (pn) 2007, 14:44:47

Happy pisze:"Robota" od zawsze wydawała mi się potoczną nazwą "pracy", ale cóż może coś się zmieniło... To ja myślałam, że już masz poważną, ciężką pracę a nie taki luzik że na forumiku możesz cały dzień siedzieć... :roll:
dla mnie słowo ROBOTA oznacza coś czego sie nienawidzi i robi bo musi zeby miec za co jeść itd, to pogardliwe stwierdzenie jak dla mnie. tak samo jak BABA na kobiete, a co do pracy to owszem, jest lekko luźna bo mam kilka rzeczy do zrobienia i zrealizowania na dany dzien/tydzien a ze je robie cały czas i przy tym kilka min poswiece na forum to swiat mi sie nie zawali bo i tak zdaze i tak...

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 18 cze (pn) 2007, 18:05:45

sinar pisze:I ja tez przylaczam sie do prosby Seize o wykladnie :)

Na wszelki wypadek zaznaczam ze moj ostatni post w tamtym topiku poza replika odnosil sie do 2 tematow: "Czy wiecie ze prezydent wydaje sie byc sterowalny" oraz "Czy wiecie ze jest tez trzecia osoba w panstwie" :D

Przypomnę że gdyby nie uwaga pewnej osoby, ta farsa nie miała by miejsca i każdy by mógł pisać co chce bez komentowania tego, że nie na temat i bezsensu. A te dwa posty są złośliwością w strone osoby, która niczemu nie zawiniła. Tylko napisała wiadomość dla niej i pewnie dla niektórych godną uwagi. A skoro tacy tolerancyjni jesteście wszyscy, to dlaczego ta tolerancja nie przejawia się zawsze. Tylko w wybranych dla siebie odpowiednich momentach.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 18 cze (pn) 2007, 20:39:26

Kali kazdy z nas bywa nieobiektywny. Wszystko zalezy od punktu widzenia. Ty masz taki ja widze to inaczej. I nie znaczy to od razu ze jestem zlosliwy czy nietolerancyjny. Zreszta Ty tez nie zawsze jestes (nie)tolerancyjny prawda. Ludzka rzecz nie wymagajmy od innych bycia idealem. Faktem jest jak pisala Gosia ze czesto przedstawiasz Happy jako takiego ostatniego mohikanina ktory walczy z nieprawoscia. Masz prawo tak to widziec. Jednak zrozum tez innych. Jak wykazala Magdusia czasem Domi tez sie zdarza zasmiecac wlasny topik. Sam tez rowniez pamietam jej nocne czaty na forum z Kesonexem i Havociem. A co do zlosliwosci. Rzucilem lekko uwage bynajmniej nie osobista na co Happy zrewanzowala sie lekka zlosliwoscia (przynajmniej w moim odczuciu). Pewnie tez nie widze tego zbyt obiektywnie ale cholewcia przestanmy sie tu tak napinac (obiecuje ze sam tez sprobuje :) ) Moze to pogoda moze jakis uklad gwiazd, ten egzamin albo wszystko naraz ale wszyscy jestesmy jakos tak naelektryzowani ze latwo o spiecia i burze. Ej potrzeba nam troche slonca i o to apeluje :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 18 cze (pn) 2007, 21:08:31

Ja nie jestem przeciwnikiem gadulenia sobie na tym forum. Im nas więcej i im więcej się dzieje tym fajniej! :idea: Mam tylko jedna prośbę, żeby tego topiku "Czy wiecie, że... " nie zaśmiecać gadaniem o niczym. Tak chciałam żeby tam były tylko konkrety. Tak żeby przydał się potomnym. Na innym do gadajcie sobie o Wrocku i rzodkiewkach do woli! :lol:
A powrót nocnych czatów jak najbardziej wskazany! :!: Tylko sądzę, że już pewnie w innym składzie! :cry:

Si ja złośliwa? Ja? 8O Przecież to zupełnie niemożliwe jest! :P Istata nadzwyczaj łagodna ze mnie! :lol:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 18 cze (pn) 2007, 23:44:06

Kali pisze:A skoro tacy tolerancyjni jesteście wszyscy, to dlaczego ta tolerancja nie przejawia się zawsze. Tylko w wybranych dla siebie odpowiednich momentach.
Bo jesteśmy tak samo jak i wy po prostu ludźmi, więc są chwile kiedy gdzieś ta wrodzona chrześcijańska miłość bliźniego i nam po prostu słabnie - bo gdy sami dostajemy od was nieraz po swych policzkach za różne przejawy siebie, własnych myśli czy postaw to i nam gdzieś tam w środku coś się odzywa.

BTW: Ja akurat nie czuje się zaśmiecaczem bo wielokrotnie zanim napisze myślę gdzie wstawić treść - choć i tak jak widać często od razu wale coś do 'polityki' lub do 'antyklerykalizmu' bo i tak "każdy" zaraz twierdzi że któreś z tych dwóch zagadnień kryje się niby w moim poście. Pozwalam sobie reagować w innych miejscach chyba że ktoś sam tam rozpocznie dyskusje vide post Happy w temacie 'czego słuchacie' mówiący o "katolickim państwie" i opinii dot. 'czarnej listy muzycznej'.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 19 cze (wt) 2007, 08:04:58

Uwaga! Ostrzegamy przed korkami! Podobno dziś stoi cały most siekierkowski! Także ci co na egzamin to niech szybciutko do nas jadą. :lol: Pamiętajcie, że nie można się na egzamin spóźnić. :idea:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 19 cze (wt) 2007, 11:11:59

Ups! Powoli kończy się pierwszy egzamin OKE. Bardzo dużo było pytań z dziedziny poligrafii. :? Generalnie pierwsze wrażenie, że dosyć ciężkie, ale potem jak się wczyta to się już nieco spokojniej robi.
A kto wie jak się nazywały symbole XV - wiecznych cechów rzemieśliniczych?
Czy były to: wotta, dipinti, gmerki czy też megality? 8O

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 19 cze (wt) 2007, 14:43:44

po pytaniach z pierwszej części myślałem, że będzie gorzej, a tymczasem mam około 35pkt z pierwszej części, a z drugiej około 18. Podaje około bo na niektóre pytania odpowiedzi są nieznane:D

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 19 cze (wt) 2007, 19:33:54

Happy pisze:A kto wie jak się nazywały symbole XV - wiecznych cechów rzemieśliniczych?
Czy były to: wotta, dipinti, gmerki czy też megality? 8O
2 i 4 bym z miejsca odrzucil. A intuicja cos mi podpowiada chyba dobrze ale musialbym to jeszcze sprawdzic.

No ale nie mowcie mi ze zdajacy dzisiaj nie mieli do dyspozycji internetu albo przynajmniej kola ratunkowego albo telefonu do przyjaciela ;) :lol:

Mam nadzieje ze wszyscy beda zadowoleni z wynikow :)

ODPOWIEDZ