I NEED $ . Damn, me too ...
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Czasami coś napisze
Mi też zdarzyło się pomóc komuś, kto na początku docenił pomoc, a po chwili stał się mym wrogiem ... Ludzie niestety są coraz bardziej sprytni i chytrzy, pod swoją fałszywą maską ukrywają niestety zupełnie odmienną postać... niesamowite że w polskim kinie mówią że nie ma dobrych aktorów, skoro wystarczy sie przejśc po ulicy.... ktoś kiedyś powiedział że życie to teatr, bywa że dopiero w ostatniej scenie poznajemy prawde, jeęli chodzi o filmy to takie są czasem najlepsze, jeśli o rzeczywistość najgorsze ... a zarazem wyciągamy z nich najwięcej wniosków
-
- Loża WSR
Taaa... tez sie nauczylem tego po tym jak kilkukrotnie pomagalem - w tym wypadku nie bezinteresownie bo dzieki temu mialem miejsce pracy - ze chytosc i oszustwo to najbardziej rozwinieta zdolnosc wspolczesnego czlowieka... a ja niestety jak widac jestem 'nie dzisiejszy'mesje pisze:Mi też zdarzyło się pomóc komuś, kto na początku docenił pomoc, a po chwili stał się mym wrogiem ... Ludzie niestety są coraz bardziej sprytni i chytrzy[...]

-
- Zaczyna działać
A co myślicie o otworzeniu wlasnego interesu??^^
Wiem ze raczej ludzie w naszym wieku maja male szanse na przetrwanie z wlasnym biznesem, ale od kilku lat juz chodzi za mna taki pomysl ciagle sie rozwija i precyzuje az wkoncu doszedlem do takiej dosc mocno okreslonej branzy w jakiej chcial bym dzialac, od kilku miesiecy probuje ja poznac i dowiedziec sie wszystkiego co moze mi byc potrzebne. wiem tez ze prawdopodobnie nic z tego nie wyjdzie poniewaz nie mam doswiadczenia i wielu "starych wyjadaczy" bardzo sceptycznie podchodzi do takich ludzi jak ja, lecz i tak doprego swego i zaczne juz calkiem niedlogo swoja dzialanosc
z checia bym posluchal jakis porad jesli takowe posiadacie.
Wiem ze raczej ludzie w naszym wieku maja male szanse na przetrwanie z wlasnym biznesem, ale od kilku lat juz chodzi za mna taki pomysl ciagle sie rozwija i precyzuje az wkoncu doszedlem do takiej dosc mocno okreslonej branzy w jakiej chcial bym dzialac, od kilku miesiecy probuje ja poznac i dowiedziec sie wszystkiego co moze mi byc potrzebne. wiem tez ze prawdopodobnie nic z tego nie wyjdzie poniewaz nie mam doswiadczenia i wielu "starych wyjadaczy" bardzo sceptycznie podchodzi do takich ludzi jak ja, lecz i tak doprego swego i zaczne juz calkiem niedlogo swoja dzialanosc

-
- Zaczyna działać
Zeby udzielić ''precyzyjnych rad'' fajnie by było cokolwiek wiedzieć o Twoi m pomyśle(chociaż jakiej branży dotyczy).Przez 3 lata prowadziłam firmę zajmującą się sprzedażą.zatrudniałam ok 20-30 osób,ucząc ich przede wszystkim-jak sprzedać ''siebie samego''.Sam pomysł-jaknajbardziej ważną sprawą jest,jednak istotny jest również plan działania-krok po kroku. aw-ma rację-należy uważać na ludzi z którymi mozesz współpracować.Często rządzą prawa dżungli!!-Musisz kogoś zjeść żeby ktoś nie zjadł ćiebie! Ja byłam lojalna i to mnie zgubiło.Wierzyłam wielkim słowom i zapier....jak bury osioł.Osiągnęłam sukces-stałam się najlepsza w danej korporacji-i to mnie zgubiło.Nie zabezpieczyłam się odpowiednio(pod wzgl.prawnym i finansowym) i zostałam ''odsunięta'' bezpruderyjnie....tzn nikt nie krył że stwarzam konkurencje,że moge chcieć się oddzilic i działac samodzielnie.Teraz załuję że nie miałam rzeczywiście takiego zamiaru.....No cóz-cieszę się że potrafie się uśmiechać (jeszcze),że chodze do WSR ,szlifuje swoja wiedzę...(z wąsko wyspecializowanej praktyki,w szeroko rozumianą teorię) Czego się nauczyłam-to moje,ale szkoda że wierzyłam ludziom!
-
- Zaczyna działać
-
- Zaczyna działać
zalezy co masz dokladnie na mysli, jelsi mowisz o 10 tys to... nie
ale wymyslajac wszystko bralem pod uwage koszty i redukowalem je do minimum tak ze teraz mozliwe ze uda mi sie wystartowac z minimalnym budzetem 
Co do rozplanowania budzetu to jest narazie w zarysie, poniewaz niewiem jeszcze dokladnie co bede musial zrobic i na co wydac.

Co do rozplanowania budzetu to jest narazie w zarysie, poniewaz niewiem jeszcze dokladnie co bede musial zrobic i na co wydac.
-
- Zaczyna działać