ocen strone...

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 17 gru (śr) 2003, 09:21:42

Crypciu fakt zapomnialem ze nie rozróżniach bukfów boś juz wczesniej pisal....best regards and "back" honor to u :wink: :arrow:

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: crypter » 17 gru (śr) 2003, 12:20:23

no tak fajnie :? i ty brutusie przeciwko mnie :cry:

mefju
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: mefju » 17 gru (śr) 2003, 13:37:16

Stronka mi się w ogóle nie podoba, fuj. To taka moja opinia laika. Tłumaczenia w stylu "klient tak chciał, to ma" są bez sensu. To Twoje dzieło i świadczy o Twoim poziomie. No hard feelings buddy :)

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: crypter » 17 gru (śr) 2003, 19:55:33

dzielo hihihihihi dobre :wink: jakbym mial to trakotowac jak dzielo sztuki to by to tak nie wygladalo pozatym jest sztuka dla sztuki a sztuka dla pieniedzy to raczej sie niespotkalem bo zawsze jedna ze stron (projektant,klient) jest niezadowolona
pozdr.

rizo
Nowy(a)

Post autor: rizo » 18 gru (czw) 2003, 00:50:00

Tak jak pisałem - pomysłów nie było więc jest taka stronka, ja lepiej nie zrobie, mi to pasi, a co do PROJEKTOWANIA - może sie teraz crypter wykazać ponieważ ma nastepnego klienta a on nic nie nażucił jak graficznie ma wyglądać. Lada dzień wysle materiały. Za moją stronke dzięki- crypter.

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 18 gru (czw) 2003, 09:32:03

crypter pisze:no tak fajnie :? i ty brutusie przeciwko mnie :cry:
Wątpisz w me słowa Piłacie??Niech rzuci kamieniem ten kto jest bogaty!! :twisted: he he

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: crypter » 18 gru (czw) 2003, 22:43:14

bo gaty to niejstem wiec niczym ci nie rzuce no moze pomidorem jak bedziesz pyskowal :wink:

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 19 gru (pt) 2003, 10:05:37

Jam szermierz wiec siatka na twarzy ne bojam sie he he

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 19 gru (pt) 2003, 11:30:33

crypter pisze:dzielo hihihihihi dobre :wink: jakbym mial to trakotowac jak dzielo sztuki to by to tak nie wygladalo pozatym jest sztuka dla sztuki a sztuka dla pieniedzy to raczej sie niespotkalem bo zawsze jedna ze stron (projektant,klient) jest niezadowolona
pozdr.
Troche błędne myślenie...
Projektant powinien to zrobić tak żeby był zadowolony, tworzysz dzieło, jeżeli się sprzeda, wtedy jest sukces. Tworzysz coś dla kasy i nikomu się nie podoba, ale wiesz, że i tak kase dostaniesz. Po co się starać, nie? Nie zna się to i tak kupi...

Moim zdaniem lepiej najpierw robić dla siebie, dla przyjemności, a jak ktoś Cię zauważy to wtedy masz satysfakcję. Wiadomo też, że klient nasz pan, więc jemu powinno się przede wszystkim spodobać, ale to Ty go powinieneś zaprowadzić na właściwy tor, żeby potem mógł się pochwalić strona, a nie odwrotnie...

A mówiąc, że jakby to było dzieło, to by tak nie wyglądało pozostawie bez komentarza.

Mam nadzieję, że Cie tym nie uraziłam, po prostu chciałam, zebyś to przemyślał 8)

crypter
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: crypter » 19 gru (pt) 2003, 18:30:41

ja to wiem tylko przystosowalem sie do realiow panujacy na rynku, nietwierdze ze klient kupi kazde guwno :!: , pozatym ten koles dla ktorego robilem tez projektantem jest chcial miet taka strone podoba mu sie i jest git.
aha masz troszke wyidealizowany poglad na swiat a zwalszcza ten projektantow zderzenie z nim bedzie dla ciebie brutalne ale coz ja tez takie przezylem niestety juz kawalek czasu temu
pozdr. i mam nadziej ze nie urazilem...

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 20 gru (sob) 2003, 01:02:48

Nie będe więcej pisać na ten temat, bo chyba się nie zrozumieliśmy...
Owocnego rozwoju życze w tejże tematyce...

Pozdrawiam

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 20 gru (sob) 2003, 02:25:07

wezme troche w obrone cryptera,
sytlacja jest np. taka (ceny sa podawane tylko przykladowe dla zobrazowania sytlacji i nie oznaczaja tu zadnego wymiernika za strony), chcesz zrobic jakas stronke klientowi za 1500zl a klient chce dac tylko 200zl, wiec albo robisz za 200zl wizytowke z adresem albo rezygnujesz, bezsensu sie meczyc nad czyms nocami aby miec z tego satysfakcje a klient i tak kaze to poprzestawiac, juz lepiej jest zrobic cos ciekawego dla siebie (czyt. cos ciekawego nie komercyjnego ale aby tez mialo sens). Klienci musza zrozumiec ze projektanci to nie instytucja ch(samo h?)arytatywna
Jednak nawet wizytowka powinna jesli nawet nie byc artystyczna to prawidlowo wykonana (np. miec dopasowane kolory :mrgreen: - czepiam sie kolorow poniewaz sie na nich nie znam i prubuje sie nauczyc dopasowywac - wlasnie czy ktos zna jakas ksiazke na temat kolorow, co do czego pasuje - i jak uwazacie czy jesli cos pasuje do siebie w kulturze europejskiej to inne kolory moga pasowac w innych kulturach czy to raczej jest uniwersalne??)

DiGi
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: DiGi » 20 gru (sob) 2003, 02:41:26

Mika pisze: Troche błędne myślenie...
Projektant powinien to zrobić tak żeby był zadowolony, tworzysz dzieło, jeżeli się sprzeda, wtedy jest sukces. Tworzysz coś dla kasy i nikomu się nie podoba, ale wiesz, że i tak kase dostaniesz. Po co się starać, nie? Nie zna się to i tak kupi...

Moim zdaniem lepiej najpierw robić dla siebie, dla przyjemności, a jak ktoś Cię zauważy to wtedy masz satysfakcję. Wiadomo też, że klient nasz pan, więc jemu powinno się przede wszystkim spodobać, ale to Ty go powinieneś zaprowadzić na właściwy tor, żeby potem mógł się pochwalić strona, a nie odwrotnie...

A mówiąc, że jakby to było dzieło, to by tak nie wyglądało pozostawie bez komentarza.
[...]
Ta kobieta zna sie na rzeczy. Wlasnie o to chodzi. Brawo Mika :) Ujełas to genialnie.
crypter pisze: aha masz troszke wyidealizowany poglad na swiat a zwalszcza ten projektantow zderzenie z nim bedzie dla ciebie brutalne ale coz ja tez takie przezylem niestety juz kawalek czasu temu
pozdr. i mam nadziej ze nie urazilem...
Z calym szacunkiem do Ciebie ale piszac taka wypowiedz chyba wogle nie masz pojecia o swiecie projektantow. Wiec sie nie osmieszaj.

I przeczytaj co napisala Mika, i posluchaj sie jej. Bo madrze pisze.

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 20 gru (sob) 2003, 02:51:58

digi co ty tu jeszcze robisz o 3 nad ranem, jutro wrasztaty rysunkowe na 8, bedziesz mial takie oczy na zajeciach -> 8O

DiGi
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: DiGi » 20 gru (sob) 2003, 02:53:50

hehe sorki ale jestem teraz u siebie w domku przed komputerkiem i niestety na ten zjazd nie dojade mam troche spraw do pozalatwiania :) i popracowac tez musze trzeba sie wyrobic ze stronkami przed swietami :) a tak pozatym to chodz na gg pogadamy moj numer to 3300597

Zablokowany