Ostatnio w temacie
Czy wiecie, że.... podzieliłem się informacją na temat powstania nowej partii założonej przez "ojca" GG.
Od razu może uspokoję i powiem na wstępie, że nie będę tu opisywał jej w jakikolwiek sposób bo wiem o nie dalej tyle samo ile wiedziałem, gdyż nie czułem jak narazie potrzeby poznawania.
Zapoznałem się tylko z Oświadczeniem Zarządu Gadu-Gadu S.A.
[
link bezpośredni do oświadczenia na stronie gadu-gadu.pl]
Dziś natomiast podczas wędrówek w sieci natknąłem się już na szybką reakcję. Początkowo nie wiedziałem czy wrzucić to do działu 'Internet' czy tutaj. Uznałem jednak że to odpowiedniejsze miejsce
Otóż w sieci pod adresem
http://www.socjalgadu.prv.pl/ powstała strona na której można znaleźć hasło : "Używając Gadu-Gadu, finansujesz socjalistów!"
Jak ktoś się zgadza z tym hasłem to znajdzie tam też listę alternatywnych komunikatorów.
---
BTW : A tak z nieco innej beczki (już wręcz humorystycznie) jako ciekawostkę to mogę dodać taką oto rzecz :
Rozszerzenie
WSR Menu :
- jest napisane dla aplikacji funkcjonującej na zasadzie 'wolnego oprogramowania';
- samo rozszerzenie udostępniane jest w oparciu o 'wolną licencję';
- choć jest w dużej mierze można powiedzieć profilowane do pewnego popularnego komercyjnego systemu operacyjnego to powstawało ono na systemie Linuks a dokładnie dystrybucji : początkowo Fedora Core 6 a następnie Fedora 7 i funkcjonujących w tym środowisku programów;
... a otwarte oprogramowanie określane bywa nieraz mianem "komunistycznego" toteż zalecam ostrożność bo choć nie zachodzi tu najmniejsze finansowanie - ba! jak narazie zresztą to słyszałem tak w ogóle tylko raz słowo "dziękuję"

- to być może zachodzić tu będzie prawdopodobieństwo że po prostu wspieramy (ja tworząc, inni używając) pewną niewłaściwą idee