Produkcja Filmu Reklamowego

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 08 gru (sob) 2007, 16:23:00

Nie, my jako muzycy sie nie spotkamy. bedziemy dopelnieniem do fabuly, tylko w roznych miejscach. Jeden w pokoju, drugi na korytarzu, itd. I chodzi mi o to czy jak juz ustawie wszystkich z badu tam gdzie trzeba to czy mam rozrysowac kazdego, ze w tej sekudzie chce zbilzenien a twarz, a w innej na gitare np. ? bo, ze do fabuly trzba storyboard to juz sie zdazylem nauczyc :) Ale tak jak powiedziales, jesli rozrysuje sobie jak najwiecej to bedzie mi latwiej. Czy po prostu mam krecic band i "cos sie wybierze" ?

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 08 gru (sob) 2007, 16:33:33

jeśli rozrysujesz to na pewno nic nie stracisz ... a i ubezpieczysz się od zapomnienia jakiejś przebitki ... a kręcić "im więcej tym lepiej" i "coś sie wybierze" i tak możesz :P

zezullo
Nowy(a)

Post autor: zezullo » 09 gru (ndz) 2007, 20:16:23

Dobra: Bravia Pyramid
http://pl.youtube.com/watch?v=zW--lAtwyEo

zła: Polena 2000 i chyba wszystkie reklamy proszków do prania :D
http://pl.youtube.com/watch?v=Qv1mG7yUe ... re=related

Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 10 gru (pn) 2007, 12:41:01

No to zaczynam rysowac :) a jak czegos bedzie brakowalo, albo nie bedzie pomyslu to polecimy z kreceniem "cos sie wybierze" ;) Jak ktos ma jeszcze jakies rady, ktore moga pomoc to ja bardzo prosze :)

Paziu, Wielkie Dzieki!

Najt
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Najt » 11 gru (wt) 2007, 13:26:59

Poczatek fajny, ale pozniej czyli jakos od 40 s. do 1:30 pokazujecie tylko rapujacych ziomow bodajze z 3 ustawien kamery naprzemian. mozna tam bylo wstawic jakies obrazki bo calosc staje sie troche monotonna. ogolnie, co jest zreszta zmoroa wielu teldyskowch HH brakuje mi jakiejs historii, ktora odzwierciedlala by slowa piosenk. ZIowy w grupie OK, to jak by musi byc (szacun) ale historii tutaj niestety brak.
Jeśli masz zlecenie na scenariusz i potem jego realizacje to masz szszęście i możesz w teledysk wmontować nawet zdjęcia swojej siostry i psa. Ale jak masz scenariusz to niestety musisz się go trzymać. Poza tym rytm montażowy musi pasować do klimatu muzy, ale o tym za chwile.

Może nie funta kłaków, bo da się go obejżeć, ale na pewno nie rzuca na kolana. chcę tylko powiedzieć że można było zrobic go lepiej:

http://pl.youtube.com/watch?v=b1S8wwiKMKY

tu jest link do teledysku zrobionego przez kumpla. tez mi sie do konca nie podoba, ale jest już jakiś pomysł. fakt ze sporo się nad nim nameczyl, ale bez pracy nie ma kolaczy i zeby cos fajnego wyszlo trzeba sie troche nad tym spuścić :)
No jezeli wg. ciebie to jest lepiej to sie ciesze. Montaż w ogóle nie pasuje do muzyki. Koles śpiewa jakby się nie mógł wysrać, a montaż pasuje do dobrego hardcore'owego kawałka. Druga sprawa... jeśli tagowanie tekstów uważasz za "pomysł" to hu hu :| no ale nie wnikam. Mozna było w ogóle nie robić zdjęć i same tagi dać. Tarantino też tak mysli i zrobił remake Pulp Fiction:

http://pl.youtube.com/watch?v=HePWBNcugf8
tylko, że w przeciwieństwie do tego teledysku TO (wg. mnie) jest autentyczny POMYSŁ

Nie uważam żeby ten teledysk był mistrzostwem świata, ale gdyby mógł być zrobiony lepiej to wierz mi że tak by się stało...

Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 12 gru (śr) 2007, 10:40:50

Hehe fajne te Pulp Fiction :)

Chcecie old schoolowy teledysk :) duzo nie tzeba, zeby bylo fanie. Bierzecie ekipe 300 osob ;) chodzicie po ulicy spiewacie do kamer. rozstawiacie sprzet w kilku miejscach :) pae przebitek i jazda. No ale muza robi swoje co jak co. :twisted:
http://pl.youtube.com/watch?v=lQUg0ilJK_s - L'esprit du clan - Sous estimé(e)s

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 12 gru (śr) 2007, 14:31:57

omfg dude Najt ... ale git z tym pulp fiction ... swoją drogą jedna z moich ulubionych scen :D ...

"SAY WHAT AGAIN" ...

Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 12 sty (sob) 2008, 18:41:35

Pytanko. Skladam sobie teledysk na kompie w szkole i jest wszystko ladnie pieknie. Jak chce odpalic projekt w domu to nie chodzi mi muzyka <mp3>. Dzwiek w surowym materiale jest, ale jak przechodze na timeline i chce puscic obraz z mp3 to mp3- kaput. Co trzeba zrobic ? Glosnosc jest na optymalnym poziomie. Kodeki ? Aktualizacje ? Help.

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 14 sty (pn) 2008, 16:32:09

po pierwsze sprawdź czy plik znajduje się tam gdzie powinien ...

a po drugie - ja miałem identyczny problem i nadal nie wiem skąd to się bierze O_o ...

Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 19 sty (sob) 2008, 19:00:59

Pyta mnie o dwa pliki, ale je znajduje i tak jest kiszka :/. Chyba, ze wrzucalem to z innego źródła, ale nie sądze. Bedzie trzeba konczyc w szkole, a tak bym mial juz z glowy.

HOLLYWOOD
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: HOLLYWOOD » 21 lut (czw) 2008, 18:28:56

8)

ODPOWIEDZ