Czy wiecie, że....

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 gru (śr) 2006, 22:29:00

Dziękuję moje alterego, że tak często aczkolwiek nie zawsze mnie popierasz! :P :wink: Ale bez dwóch zdań, dla mnie ewidentnie ta sprawa to jakiś szwindel... :roll: :idea:
I delikatną nutą moje zmysły powonienia prowadzą do PO... :roll:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 gru (śr) 2006, 22:34:00

Pewnie to ze nie ma sniegu to tez tajne knowania PO :D Kochana z lekka przeceniasz mozliwosci partii politycznych. Zwlaszcza opozycyjnych. Zrozumialbym jeszcze gdybys mowila o WSI albo Agorze. Upolityczniasz sprawe obyczajowa.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 gru (śr) 2006, 22:45:00

A czy ja coś mówię? 8O To że mi tam coś czymś pachnie nie znaczy, że tak jest! :P Z czasem się wyjaśni. Ale komu może zależeć na zerwaniu koalicji? :roll: Ja tam się na polityce nie znam... Tylko na społecznych sprawach. I ta mi brzydko pachnie i już. Koniec tematu dla mnie. Czekam na kolejne fakty! Przedstawione i zdobyte przez prokuraturę! :idea:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 gru (śr) 2006, 22:55:18

Happy pisze:Ale komu może zależeć na zerwaniu koalicji? :roll:
Moze PiSowi. Jakos dziwnie siedza cicho i nie mowia tym razem nic ze to sprawka PO. Tak btw mowisz dokladnie jak wszyscy poslowie Samoobrony. Czyzbys zmienila orientacje polityczna? ;)
Happy pisze:A czy ja coś mówię? 8O
no tak jakby
Happy pisze:I delikatną nutą moje zmysły powonienia prowadzą do PO...

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 gru (śr) 2006, 22:58:04

Oj to nie zauważyłam tego zdania! Ups. Wymsknęło mi się. Właśnie kończę obchodzić imieniny! :P :lol:

Niech się dzieje wola nieba z nią się zawsze liczyć trzeba...

POżyjemy, zobaczymy jak to mówią. Oliwa zawsze sprawiedliwa i na wierzch wypływa! :lol: :lol: :lol: :lol: :idea: :idea: :idea: :idea:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 06 gru (śr) 2006, 22:59:34

Co jak co sprawa się wyjaśni w poniedziałek kiedy będą wyniki DNA, wtedy zobaczymy kto mówił prawdę kto kłamał. Co do samego faktu zaistniałego(pomijając czy to prawda czy nie), faktycznie coś musiało Panią skierować aby ujawnić takie wiadomości po takim czasie, gdyby ktoś jej czegoś nie zaproponował do dzisiaj by milczała. Teraz pytanie kto, no napewno ktoś kto tak jak już zostało napisane chce rozpadu koalicji. SLD nie, wiadomo dlaczego. Teraz zostaje samo PO lub osoby ją popierające, takie szare eminencje z kasą i po niekąd sporą władzą jak np. Michnik i jego koledzy. Zresztą w trakcie trwania lub po rozstrzygnięciu sex afery prokuratura napewno się zainteresuję skąd, dlaczego teraz, dlaczego i co gdzie kiedy. Może się mylę, nie wiem zobaczymy.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 06 gru (śr) 2006, 23:00:21

Tia tak gdybać co czym pachnie rozumiem można bezkarnie ? Typu co ja mogę napisać że to ciekawa taktyka miłościwie rządzącej partii bo współkoalicjanci są niewygodni i lepiej było by sprobować poniszczyć wizerunki innych ugrupowań tak by część stacjonujących w Sejmie posłów zachęcić do wejścia w swoje szeregi.. i nie musieć tworzyć koalicji ? Bo kurcze coś ostatnio afery tylko współkoalicjantów dotyczą ... :roll: :twisted:

Ale to przecież i tak political fiction bo i tak od dawna wiadomo że to i tak wszystko wina PO i układu ... hRe hRe :roll: :twisted:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 06 gru (śr) 2006, 23:03:01

Ups. Rozpętałam pierwszą w moim życiu dyskusję prawie polityczną! :lol: A ja tak nie lubię polityki! :roll: :idea:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 gru (śr) 2006, 23:16:05

Jezeli Lepper wyleci z rzadu, w co watpie to powie prawde. Tak jak to bylo za 1. razem. Dzis jakos wszyscy czlonkowie SO gryza sie w jezyk kiedy sie dziennikarze pytaja kto za tym stoi. Gdyby podejrzewali PO powiedzieliby to bez ogrodek. Nie rozwijaja tematu bo maja sporo do stracenia.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 07 gru (czw) 2006, 21:57:36

..., że Kuba Wojewódzki jest najbardziej lubianym spośród jurorów programu "Idol"? :idea:

W naszej sondzie swój głos na Kubę oddało ponad 40 procent internautów.
Po informacji o pomyśle stworzenia programu telewizyjnego, przypominającego swą formułą "Idola", zapytaliśmy internautów, którego z jurorów wspomnianej audycji lubią najbardziej. Okazało się, że aż 43 procent głosujących wybrało wzbudzającego kontrowersje Kubę Wojewódzkiego. Ponad połowę mniej głosów otrzymali Elżbieta Zapendowska i Jacek Cygan (po 20 proc.). Najmniej podobali się internautom Robert Leszczyński (7 procent), Marcin Prokop i Maciej Maleńczuk (obaj po 5 procent). Głosowało ponad 28 tys. osób.

Przypomnijmy, że tylko Robert Leszczyński, chętnie wziąłby udział w nowym programie opartym na "Idolu". Swą decyzję wyjaśniał następująco: "Oczywiście, że zgodziłbym się być jurorem! To niesamowita satysfakcja rozwalać skostniałą machinę muzycznego rynku w Polsce i tworzyć nowe trendy".

Zapendowska, Wojewódzki i Cygan wykluczyli swój udział w programie, natomiast Marcin Prokop stwierdził, że tylko duża gaża mogłaby by go skłonić do zostania jurorem.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Ech... Płacisz wg cennika i wszystko gites ....

Post autor: seize » 08 gru (pt) 2006, 07:43:39

... że w Rumunii w miejscowości Valea Sari istnieje
"Podatek od nowożeńców za współżycie przed ślubem"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,wid,86 ... omosc.html

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 gru (pt) 2006, 08:03:41

Mysle ze Rumunia w ten sposob aspiruje do miana podatkowej awangardy ;) :D Trzeba isc z duchem czasu postepu osiagnieciami :lol:

Kinfolk
Ekspert
Ekspert

Re: Ech... Płacisz wg cennika i wszystko gites ....

Post autor: Kinfolk » 08 gru (pt) 2006, 08:08:04

seize pisze:... że w Rumunii w miejscowości Valea Sari istnieje
"Podatek od nowożeńców za współżycie przed ślubem"

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,wid,86 ... omosc.html
Ty lepiej tak głośno o tym nie pisz bo jeszcze się komuś w tym białym okrąglaku spodoba i...

Swoją drogą Polska też być podatkowa aVangarda - Masz psa - musisz płacić za niego podatek i... sprzątać w parku jak się załatwi bo inaczej mandacik... To trochę jak z podatkiem drogowym, akcyzą na paliwo itp...

Polska to dziwan kraj... :roll:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 08 gru (pt) 2006, 08:15:53

sinar pisze:Trzeba isc z duchem czasu postepu osiagnieciami :lol:
Toż to przecież niby jest sięgnięcie do pomysłu sprzed stu lat... :roll: :twisted:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 08 gru (pt) 2006, 08:30:31

Wg tego co tam napisano jest to tylko nawiazanie do pomyslu sprzed lat i zaaranzowanie go do wspolczesnych standardow wspolzycia miedzyludzkiego :D Trzeba myslec zyciowo ;) Jakie wplywy z takiego podatku bylyby 100 lat temu a kto dzis by zaplacil za niechodzenie do cerkwi czy do spowiedzi? Ja to osobiscie na miejscu panstwa i kosciola dogadalbym sie i prowadzil ewidencje co by takich konkubentow na biezaco skubac z pieniedzy a nie tylko od swieta. To by ich bardziej motywowalo do zmiany stanu cywilnego i pracy na rzecz panstwa i kosciola (na tym ziemskim padole) ;) :lol:

ODPOWIEDZ