Najlepsza agencja

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Najlepsza polska agencja reklamowa to:

Ad Fabrika FCB
0
Brak głosów
Euro RSCG
1
13%
Grey
1
13%
Gruppa 66
0
Brak głosów
PZL
0
Brak głosów
NOS BBDO
0
Brak głosów
McCann Erickson
0
Brak głosów
Saatchi & Saatchi
2
25%
Scholz & Friends
1
13%
TBWA
3
38%

Liczba głosów: 8

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Najlepsza agencja

Post autor: sinar » 11 sie (śr) 2004, 14:22:58

Nie chodzi tu bynajmniej o najlepsze (czy jak twierdza niektorzy najstarsze) kasztany w Warszawie ;) a o polskie agencje reklamowe.

Ankieta ma charakter nieustajacy. Kryteria oceny zaleza od Was. Moze to byc ta agencja, ktora ma Waszym zdaniem najwieksze osiagniecia, ta ktora robi najlepsze reklamy lub ta dla ktorej chcecie pracowac/pracujecie :) czy tez wzglednie ta z najlepsza strona w necie albo ....

Wybralem do glosowania 10 - takie sa ograniczenia. Serce mi sie krajalo ale kilka uznanych firm musialem usunac. Wybor jest oczywiscie stronniczy bo jak zawsze subiektywny. Na to nic nie poradze. Jezeli glosowalibyscie na ktoras spoza listy dajcie to wyraznie do zrozumienia tutaj a potem ... zaglosujcie :) Zgodnie z Waszym sumieniem ma sie rozumiec.

Tu jest sciagawka z linkami do agencji
http://www.szkolareklamy.pl/link-23.html

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 12 sie (czw) 2004, 13:16:45

Wybor trudny. Bo wszystko takie troche niewymierne. Dawac za caloksztalt czy za konkretna reklame. Poza tym powiedzmy sobie szczerze nawet jak czlowiek tym sie troche interesuje to i tak wiele prac mu umyka, niektore trudno powiazac z konkretna agencja itd. W koncu i tak przynajmniej w moim wypadku decyduja znajomosci ;) Zartuje ale prawda jest ze u mnie w efekcie decydowal gdzies tam 'kontakt osobisty', sympatia

Na mojej shortliscie znalazly sie:

Saatchi - tu konszachtow bylo najmniej. Podoba mi sie ich strona. Niektore agencje nie maja ich w ogole lub maja jakies strony- wizytowki robione na odwal sie. A tu niespodzianka. Jest nawet chyba gierka zadna tam rewolucja ale przyjemna.

Scholz i przyjaciele - Takie wlasnie wrazenie sprawia ta agencja. Przyjacielska. Taka byla atmosfera na wystawie w Muzeum Plakatu (Friendly Weekend) ktora odwiedzilismy z Ato. Do tego przekupili nas soczkami Tymbarka i papierowymi Orzelkami. Bardzo fajna rzecza byl zapis procesu tworczego teamu kreatywnego Hupalo-Wolff. No i aby dopelnic tej listy subiektywizmow agencja ma siedzibe w uroczym miejscu na Mokotowie. A Mokotow szczegolnie te okolice to po Ursynowie moje ulubione miejsce w Warszawie :p

I wreszcie agencja ktora nie znalazla sie na liscie. Ciekawe jak to sie stalo sinar? Moze to wyjasnisz :) DDB Warszawa - oprocz dzialan czysto reklamowych imponuja podejsciem. Oczywiscie propubliczny nimb ktory sie za nimi ciagnie (czy jak kto woli oni go ciagna) mozna odlozyc na bok. To jednak nie zmienia mojej oceny. To chyba jedyna a napewno pierwsza agencja ktora zaistniala na uniwerku. Nie pokatnie lowili czy robili rektrutacje. Gutkowski i spolka zrobili porzadna prezentacje agencji w biurze karier UW. Opowiedzieli o swojej pracy, zyciorysach, byl tez maly wyklad spod znaku Brand Nature Acces. Rok pozniej pojawili sie znowu. Mysle ze na pewno zowocowalo to kilkoma swietnymi praktykantami w owczesnej CPDDB. Podoba mi sie taka praca u podstawa tej agencji

Troche nazbyt emocjonalne te argumenty? One tylko przewazaly szale bo stawka byla wyrownana. A na kogo zaglosowalem to w tej chwili pewnie widac

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 13 sie (pt) 2004, 20:10:35

Nie po raz pierwszy wkradl sie maly ale znaczacy blad
Chochlik pisze:teamu kreatywnego Hupalo-Wolff.
a powinno byc teamu kreatywnego dla Hupalo-Wolf

Widze ze na razie nieznacznie ale jednak prowadzi TBWA. Ciekawe to pewnie echo sukcesu naszych w Disruption Elite

InTooDeep
Nowy(a)

Post autor: InTooDeep » 13 wrz (pn) 2004, 05:09:30

ja stawiam na grupe BBDO :P

i w ten sposob mamy wiekszosc z wymienionych wyzej agencji

Saatchi & Saatchi to francuska agencja reklamowa, i to jest moj pojedynczy typ. Robia swietne reklamy.

ODPOWIEDZ