Romeo i Julia

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Pepa
Nowy(a)

Romeo i Julia

Post autor: Pepa » 29 sty (sob) 2005, 23:05:45

Jeżeli posiadasz 40 i nie wiesz co masz z nimi zrobić, a chcesz wykorzystać swój wolny czas :?: , to niech przez przypadek nie wpadnie ci do głowy wspaniała myśl: Romeo i Julia w wersji Józefowicza. No chyba, że we wtorek masz egzamin u pana Tomaszczuka i nie masz przykładu na kicz. To jest dobre rozwiązanie. :lol:
P. Józefowicz zrobił w swojej karierze kilka dobrych musicali, ale jezeli chodzi o ten, to musiał być na ostrym kacu, bądź pod wpływem silnych środków odurzających. 8)
Z całego tłumu jaki mnie mijał obiły mi się o uszy dwie pozytywne wypowiedzi. Jedne pochodziły od chłopców w wieku 13-15 lat, którzy zachwalali rewelacyjne pojazdy "występujące" w tym show. Kolejna pochodzi od 3 dziewczyn - fanek jednego z aktorów: widziałaś jaki on jest wspaniały, jak śpiewa, jak tańczy" itp.
Inaczej tego nazwać nie można jak kicz, szmira, masakra, tandeta na kółkach. :? Wydaje mi się ze pan reżyser trochu zaczął podupadać finansowo i to tak z braku laku. Tudzież ten cyrk jest kierowany do wycieczek z Tłuszcza, Pipidowia Dolnego o bardzo małym rozumku (nie ubliżając ludziom z małych miast) albo do dzieci w wieku przedszkolno podstawówkowym.
Mimo ogólnej tandety, można wyróżnić kilka pozytywnych rzeczy: kilka ciekawych tekstów piosenek, może ze dwie ciekawie odegrane role oraz wstawka z tele ekspresu i żeby cos jeszcze ciekawego wymyślić to musiałabym się nieźle napocić.
Nie wiem jak to cudo dostało pozytywne recenzje. :?: :?: :?:

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: RafMak » 29 sty (sob) 2005, 23:34:16

nie mam teraz zbytnio czasu, moze potem cos napisze..
A teraz tylko powiem ze zgadzam sie jedynie w polowie z tym co napisales, a moze w 1/3 nawte :P Jak dla mnie najwiekszym bledem byl tam chlopak ktory gral Romea, byl zbyt dziecinny i zbyt yyyy zniewiascialy :P ale ogolnie bylo tez sporo dobrze zrobionych rzeczy.

Pepa
Nowy(a)

Post autor: Pepa » 30 sty (ndz) 2005, 11:11:56

co do Romka to sie zgadzam, ale Józio odwołał sie jak dla mnie do badzo prymitywnych chwytó, typu: niezłe furki, ujarani goscie ("zajebisra zabawa"), wyrwać dupę, jak nie idzie to zacpać, ona wali sobie do żyły szmaragdowy strzał - pełen odlot :lol:. Tak zwany objaw kultury niskie? :D

ODPOWIEDZ